![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Desfranarea poate avea loc si in familie, nu numai in afara ei. Oamenii cu adevarat desavarsiti, isi doresc o relatie trupeasca doar in scopul de a avea copii. Dar din cauza neputintei firii omenesti, biserica accepta si ca sotii sa traiasca impreuna pt ca isi doresc asta, din neputinta si pofta trupului, dar numai in anumite perioade.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
|
||||
|
||||
|
Dragi domni, nu o mai atacati atata pe Aurelia, ceea ce a scris, a scris pentru ca a suferit, in urma relatiei cu un baiat si nu pentru ca are ceva cu baietii desfranati sau nedesfranati. Un mic sfat pentru Aurelia: incearca sa nu mai pui semnul de egal intre sexul masculin si cel feminin in privinta relatiei dintre cei doi, nu o sa-ti iasa niciodata, barbatii pur si simplu gandesc altfel decat noi, iar greselile pe care le fac sau le-au facut in trecut ( adica daca au avut un trecut mai ''glorios'' sau mai putin glorios, aventurieri sau nu ) le fac nu pentru a ne rani pe noi ( mai sunt si cazuri de persoane josnice dar noi nu vorbim aici de astea ) ci pentru ca de multe ori nu analizeaza lucrurile asa de mult ca noi, nu despica firul in patru, mai sunt si unii mai sensibili....., nu se gandesc ca ne ranesc asa de tare, stii tu ca ei sunt mai copilarosi decat noi, asta e unul din punctele cu care ne cuceresc, uneori. Iar daca pe viitor vei intalni o persoana care sa fi avut un trecut ''glorios'', un mare fost ''crai'' fii si tu mai atenta, vezi daca intr-adevar vrea sa se schimbe in bine sau deja e schimbat. Cred ca o sa fie bine, lasa-i si tu mai moale, dar nici prea moale ca dupa aia stii tu.... iar nu-i bine si incearca sa te relaxezi. Sper sa-ti fie de folos ce am scris, sau poate stiai deja
Numai bine |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Daca nu ma insel, parintele Iustin Parvu spunea ca trebuie sa acceptam fiecare om dupa masura firii lui. Fiecaruia ne lasa Dumnezeu daruri diferite in masuri diferite. Asa ca am incercat si eu sa reconsider ceea ce percepeam inainte ca "insensibilitate". Omul atata poate, nu e cazul sa ii ceri mai mult sau sa il acuzi de rea vointa. Deci, fara naivitate, trebuie sa luam oamenii asa cum sunt! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ca duhovnic, ce le'ai spune ?! Ceva de genul: "Nu va mai apropiati, ca nu mai are rost, din moment ce nu puteti face copii." Sau unei sotii care are anumite organe extirpate, din pricina bolii. I'ai spune: "Asta e, nu va mai apropiati si gata, singurul rost al apropierii a devenit imposibil." Sotii se apropie si pentru a se impaca, si pentru a se bucura si mai mult unul de celalalt, si pentru a se uni tot mai mult. Omul este in egala masura trup si suflet. Sufletul trebuie sa spiritualizeze trupul, insa aceasta nu inseamna a'l anula in cele caracteristice lui. Trupul este o forma de manifestare a sufletului. Cand are loc apropierea trupeasca (in cadrul Casatoriei, in zi binecuvantata) sufletul este cel care conduce si exprima sentimentele. Din moment ce nu poti saruta o fata oarecare (sau un baiat, dupa caz), ba chiar apar senzatii ciudata numai gandind, se vede cum sufletul este cel ce conduce trupul in actele lui firesti. Unirea dintre soti se face sufleteste si trupeste, niciodata doar sufleteste, niciodata doar trupeste. Daca din Casatorie scoatem trupul ca factor esential, alaturi de suflet, si ramanem doar cu sufletul... nu stiu ce sa zic. Cred ca se ajunge la "casatorie alba", ori la ceva denaturat si ciudat, in nici un caz ortodox.
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 02.03.2010 at 10:58:14. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
In ceea ce priveste tineretea, ai dreptate. Preponderent la tineri, exista patima desfranarii, cauzele fiind foarte multe. Dar asta nu inseamna ca daca esti tanar, nu poti invinge aceasta patima. Asta e iar o prejudecata. Eu nu cred ca numai fetele si calugarii, pot face fata acestei ispite. Oricine poate, numai sa aiba vointa duhovniceasca. Sa stii ca sunt cazuri cand pofta aceasta a desfranarii le "aprinde" cu mult mai mult pe fete decat pe baieti. (in general ai dreptate, baietii sunt mai "aprinsi", dar sunt si fete, destule si ele). In privinta gandurilor, ce sa spun, decat la fel. Tot vointa duhovniceasca e cea care poate invinge gandurile patimase: "nu le accept, nu vreau sa le accept". Eu, in fiecare zi, am astfel de ganduri, recunosc asta, si lupta cu ele este titanica, foarte grea, de multe ori epuizanta. Dar discutand cu duhovnicul (lucru foarte important), el te invata cum sa le faci fata, cum sa lupti cu ele, cum sa le ignori. Dar am observat ca din lupta cu ele, castigi experienta duhovniceasca, si dupa o perioada de timp mai indelungata de lupta, le invingi mai usor. (asta e si o rasplata de la Dumnezeu, pt efortul de a nu te lasa coplesit, amagit si tarat de ele in pacat, pt ca asa cum spuneai tu, numai sa te invoiesti cu ele, si ai pacatuit). Parerea mea e daca ai frica de Dumnezeu, aceasta frica iti da o vointa duhovniceasca care sa stii, ca poate invinge ORICE PATIMA. Post binecuvantat si tie! Nu stiu daca e de folos, ca postul sa fie fara ispite. Eu stiu ca "nimeni neispitit nu va intra in imparatia lui Dumnezeu" si "ridica Doamne ispita, si nu se va mantui nimeni". Doamne ajuta!
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oare asa ne vrea Dumnezeu,posomoriti? Pe asta unde ai mai citit-o sau aflat, de la Teologie? Daca Hristos ne vrea tristi si dezinteresati in relatiile de familie atunci de ce s-a mai dus la nunta din Caana unde lumea dansa de mama focului , serveau vin( de nici nu le-a mai ajuns, au cerut si supliment) si se veselea? Ca sa devina tristi ..mai tirziu? ..vorbim doar ca sa facem discutii |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
...bag mana in foc ca nu ai mare habar nici macar despre pacatu trupesc (caci despre Ortodoxie SIGUR nu ai) cred ca nici manual nu prea stii cum se procedeaza, de altfel din tot ce scrii reiese O MARE TRISTETZE IN VIATZA TA SENTIMENTALA ,SEXUALA!!! si asta nu din cauza ca traiesti in curatzie cu buna stiintza , nu, ci din cauza ca esti neindemanatic, apucat , badaran peste masura, ( am vazut cum vb cu fetele pe forum) esti vraishte ! daca vii cu smerenie la mine te invatz ...orice ,dar cu atitudinea asta FUDULA, si ingalata de SMECHER FARA ACOPERIRE o sa ajungi cel mai jos cu putintza...! stiu despre ce vorbesc am fost mai zapacit ca tine , stripper 10 ani recuperator 5 ani, stiu F bine despre toate tipurile de pacat!totul a fost o zadarnicie , timp irosit, am pierdut 2 case , 2 mashini de lux 3 businessuri de succes , multe accidente... multumesc lui Dumnezeu ca sunt inca in viatza , sunt sanatos si am lut-o de la Zero! Andrei 25-"Desfranarea poate avea loc si in familie, nu numai in afara ei. Oamenii cu adevarat desavarsiti, isi doresc o relatie trupeasca doar in scopul de a avea copii." Mare adevar! se refera la faptul ca nu trebuie sa te feresti din calea procreerii, nu trebuie sa folosesti prezervativ, nu trebuie sa te lacomesti in placeri interzise (sex anal , oral si restul perversiunilor...) MACAR TEORETIC SA LE CONSTIENTIZAM! si cu rugaciuni o sa ajungem sa practicam convingerile astea!... eu unu recunosc sunt F departe dar macar stiu sensul in care sa ma straduiesc! in rest fii cat vrei tu de vesel COZIO dar si rasul trebuie sa aiba o masura , si glumele trebuie sa fie cumpatate .... totul sa fie echilibrat ...AURAE MEDIOCRITAS cum bine a spus cicero un frate care-ti vrea binele ...amaratule!
|
|||
|
|||
|
Remus, te rog, lasa-l..
Ai atins un punct sensibil al lui Cozia (senzualitatea) si ajungem iar la discutii care paralizeaza in shock neuronii. Las-o asa, ca nu o scoti la capat. Cred ca orice om normal (ortodox sau nu!) intelege ca iubirea este in primul rand sacrificiu.. nu placere. (Si acest lucru o face foarte frumoasa: faptul ca poti sa te "invingi" pe tine - cu patimi, cu tot- de dragul altuia. Altfel, suntem mai rau decat animalele). |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| cu ce fel de om v-ati casatori? | aradeanu | Generalitati | 179 | 21.07.2014 18:22:04 |
| Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 14:18:21 |
| cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 19:31:25 |
| cine ma ajuta? | Hartford | Muzica Bisericeasca | 4 | 30.09.2010 05:03:37 |
| Cine stie? | Adriana Cluj | Generalitati | 2 | 26.08.2010 22:36:05 |
|
|