Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2010, 01:07:12
ofurnica
Guest

Implicit reply

Eram in casa, una a fost la 2 noaptea, eram treaz si a doua, in cursul unei seri la 2 ani distanta
Mai multe nu-ti pot spune, ca imi fac pacat Sunt taine de la Dumnezeu ,care vorbeste cu fiecare in parte asa cum doreste El si nu e bine sa-ti dezvalui conversatiile, daca pot sa le zic asa... Asta este tot. Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 01:27:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Ai o interdictie expresa de la acele aparitii de a povesti exact despre ce a fost vorba?

Pai in cazul asta nimeni nu te poate ajuta cu ceva.

Oricine s-ar incumeta sa zica "da" sau "ba" fara doar si poate greseste.

Tot ceea ce ti se poate recomanda este prudenta si chiar o doza de scepticism cu astfel de aparitii.

In orice caz, la duhovnic le-ai povestit?
Acolo nu doar poti ci chiar ai datoria sa le povestesti, pentru a nu cadea in inselare.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 01:47:30
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ofurnica Vezi mesajul
Eram in casa, una a fost la 2 noaptea, eram treaz si a doua, in cursul unei seri la 2 ani distanta
Mai multe nu-ti pot spune, ca imi fac pacat Sunt taine de la Dumnezeu ,care vorbeste cu fiecare in parte asa cum doreste El si nu e bine sa-ti dezvalui conversatiile, daca pot sa le zic asa... Asta este tot. Doamne ajuta !
Vedeniile sunt foarte periculoase, mai ales pentru noi pacatosii cei mai mari. Marea majoritate sunt incercari diavolesti si, dupa spusele Sfintilor Parinti, nu trebuie sa le luam ca fiind de la Dumnezeu, nu trebuie sa ne simtim demni de ele, nu trebuie sa asteptam sau sa cerem semne si minuni, pentru ca "si satana se poate preface in inger de lumina"
Doamne ajuta
Vechi 26.02.2010, 02:30:14
ofurnica
Guest

Implicit

Le-am zis la preot si m-a luat de nebun Nu mi-a zis-o in fata dar am o facultate de psihologie , totusi. Iar despre aparitii ...Maica Domnului mi-a aparut in niste poze,la asta am vrut sa ma refer dar pozele nu le arat la nimeni ca este pacat Doar eu ma mai uit pe ele din cand in cand
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 09:13:08
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Le-am zis la preot si m-a luat de nebun Nu mi-a zis-o in fata dar am o facultate de psihologie , totusi. Iar despre aparitii ...Maica Domnului mi-a aparut in niste poze,la asta am vrut sa ma refer dar pozele nu le arat la nimeni ca este pacat Doar eu ma mai uit pe ele din cand in cand
E dimineata si eu sunt pe fuga.
Aparitiile si vedeniile de orice fel trebuie spovedite la preot si pe urma incerci sa ti le scoti din cap tocmai pentru ca nu stii de unde sunt: pot fi de la vrajmas. Aproape sigur sunt de la vrajmas.
Dupa cum vad, a trecut ceva timp de atunci, pe tine inca te obsedeaza, vorbesti de aparitii in poze si mai nu stiu ce. Repet, spovedeste unui duhovnic atat vedeniile, cat si reactiile tale de dupa. Dupa care termina cu subiectul asta :) Mie problema nu mi se pare atat faptul ca ai avut vedenii, Dumnezeu stie ca toti ne mai tulburam din cand in cand si ni se nazare una alta, lucru care nu e NEAPARAT patologic (dpdv al psihiatriei seculare sau duhovniceste), ci faptul ca PERSISTI in starea asta de fascinatie, faci topice pe forum, chestii.
Pai daca era de la Dumnezeu, nu te-ai fi comportat asa.
In concluzie: treci peste. Si daca vezi ca nu poti, si lucrul asta continua sa te bantuie, poate nu ar trebui sa excluzi necesitatea unui consult medical, pe langa cel duhovnicesc. Nu inseamna ca esti "nebun" (uite un cuvant pe care nu-l suport).

Last edited by Jane Says; 26.02.2010 at 09:18:04.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 10:58:39
ofurnica
Guest

Implicit

Multumesc, asa o sa fac .Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 12:46:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
E greu de inteles..de ce pacat? Cine a pus restrictia asta?

Cine a zis ca ar fi pacat sa povesti ceea ce s-a intamplat si altora?

Cu duhovnicul, ce putem spune?
Nu avem de unde sa stim ce i-ai povestit si mai ales CUM i-ai povestit.

Daca ceea ce s-a intamplat era de un ridicol evident sau ceva evident neortodox si tu i-ai povestit ca si cand ai fi convins ca a fost o revelatie dumnezeiasca, nu e de mirare ca a reactionat asa..
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 16:45:22
Ponticvs Ponticvs is offline
Member

Data înregistrării: 23.02.2010
Locație: Tulcea,RO
Implicit

Haideti sa va povestesc ceva.
Sunt o persoana destul de sceptica, nu am avut revelatii si nu am auzit voci.
Craiova, 1990, parcul din centru, orele 18:00, vara.
Stateam pe treptele unei biserici vechi, cu cel mai bun prieten si savuram cate o tigara.Discutam rahaturi si ne pierdeam timpul cum este si normal cand esti in armata.
A aparut brusc in fata noastra un individ in jur de 50 de ani, tuns foarte scurt si cu barba grizonata destul de lunga.Era imbracat cu un pullover impletit foarte gros, pantaloni de postav si cizme negre.Ne-a spus: Mai baieti, nu este bine sa fumati pe treptele bisericii!
Ne-am uitat mirati unul la altul si cand am intors privirile...disparuse.Am alergat amandoi in directii diferite pentru a-l revedea si...pauza...disparuse pur si simplu.

Mentionez ca nu trageam joint-uri si in concluzie nu eram high.Fumam tigari normale.
In afara faptului ca omu' ne-a zis o chestie de bin simt si anume sa nu fumam pe treptele unei biserici(chiar daca era inchisa) ce altceva trebuie sa inteleg din asta?
Vechi 26.02.2010, 18:59:39
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ponticvs Vezi mesajul
Haideti sa va povestesc ceva.
Sunt o persoana destul de sceptica, nu am avut revelatii si nu am auzit voci.
Craiova, 1990, parcul din centru, orele 18:00, vara.
Stateam pe treptele unei biserici vechi, cu cel mai bun prieten si savuram cate o tigara.Discutam rahaturi si ne pierdeam timpul cum este si normal cand esti in armata.
A aparut brusc in fata noastra un individ in jur de 50 de ani, tuns foarte scurt si cu barba grizonata destul de lunga.Era imbracat cu un pullover impletit foarte gros, pantaloni de postav si cizme negre.Ne-a spus: Mai baieti, nu este bine sa fumati pe treptele bisericii!
Ne-am uitat mirati unul la altul si cand am intors privirile...disparuse.Am alergat amandoi in directii diferite pentru a-l revedea si...pauza...disparuse pur si simplu.

Mentionez ca nu trageam joint-uri si in concluzie nu eram high.Fumam tigari normale.
In afara faptului ca omu' ne-a zis o chestie de bin simt si anume sa nu fumam pe treptele unei biserici(chiar daca era inchisa) ce altceva trebuie sa inteleg din asta?
Interesanta povestea.Cand am auzit la inceput de fumatul pe treptele Bisericii ma pregateam "sa-ti dau o replica" .Mai stii poate o fi fost vreun sfant.Ce hram avea Biserica?
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 21:30:51
Ponticvs Ponticvs is offline
Member

Data înregistrării: 23.02.2010
Locație: Tulcea,RO
Implicit

Nu mai tin minte.Cine cunoste Craiova poate stie.Sunt 2 biserici in centru, una noua si una veche cea in cauza.Oricum la vremea aia eram atat de ignorant incat chiar nu ma interesa