![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca nu stii ...
Uite ce cred eu. Cred ca nu e vorba de cunoastere, ci de re-cunoastere. Cand Domnul va veni, va trebui sa-L recunoastem. Daca ai avut o relatie indelungata cu cineva, daca l-ai cunoscut, poti recunoaste persoana aceea. Daca sotul meu ar fi printre alti oameni care-i seamana, as sti care este sotul meu si care sunt cei care doar pretind a fi. Si mai cred ca NU eu Il voi recunoaste ... ci Duhul Sfant care este in mine Il va recunoaste. "Fara Hristos si fara Biserica nu poate nimeni primi pe Duhul Sfant". Ai dreptate. Doar ca trupul lui Hristos, adica Biserica, nu sunt doar unii sau doar altii. Trupul lui Hristos sunt toti cei care L-au cunoscut pe Hristos. Biserica este mireasa lui Hristos. Nu institutia. Ci multimea de oameni care L-au cunoscut. Eu cred ca Tatal priveste cu tristete cum Il dam adesea jos de pe tron si ne inscaunam noi, cu manecile suflecate, pusi pe judecata. Apoi, Il luam si-l facem ortodox, sau penticostal sau mai stiu eu ... Eu cred ca un Dumnezeu care a creat o minunatie de planeta ca asta, are suficienta imaginatie sa creeze multiple forme de exprimare. Lui Dumnezeu ii place varietatea. E o deductie simpla, daca ne uitam in jur. Altminteri, lumea asta ar fi populata de serii repetate de indivizi identici. Sau poate de nenumarate exemplare ale unui singur individ. Cine suntem noi sa-i spunem Lui cum trebuie sa fie lucrurile? E in Bucuresti o trupa hip-hop, formata din baieti tineri, fosti dependenti de droguri, care L-au cunoscut pe Dumnezeu si Dumnezeu i-a eliberat si i-a restaurat. Iar ei, Ii multumesc Lui prin cantecele lor, in ritm de hip-hop. Cine are in tara asta autoritatea si cunostinta de a decreta ca acele cantece, cantate din toata inima lor plina de recunostinta, nu sunt primite de Dumnezeu cu bucurie? S-ar putea sa avem multe suprize acolo sus ... dincolo de poarta Raiului. Si mai cred ca un crestin autentic se cunoaste dupa roade. Iar roadele nu sunt ale lui, sunt ale Duhului. Ca singuri, nu suntem in stare sa rodim. Si sunt oameni cu roada buna in toate bisericile. Si sunt oameni fara roada in toate bisericile. Asta depinde numai de umblare, nu de forma de inchinare. Pot sa-mi fac cruce dar sa nu-mi recunosc Domnul cand vine, pentru ca nu am umblat cu El. Pot sa stiu versete biblice pe de rost, dar daca nu umblu cu Domnul nu-l voi recunoaste. Last edited by macsim; 24.02.2010 at 23:42:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
alteia ,,Dar ce am împotriva ta, este că ți-ai părăsit dragostea dintîi.,, la alta ,,Dar iată ce am împotriva ta: tu lași ca Iezabela, femeia aceea, care se zice proorociță, să învețe și să amăgească pe robii Mei să se dedea la curvie, și să mănînce din lucrurile jertfite idolilor. ,, ... ,,apoc 2:25 Însă, ceea ce aveți, țineți până voi veni. apoc2:26 Și celui ce biruiește și celui ce păzește până la capăt faptele Mele, îi voi da lui stăpânire peste neamuri. apoc 2:27 Și le va păstori pe ele cu toiag de fier și ca pe vasele olarului le va sfărâma, precum și eu am luat putere de la Tatăl Meu. apoc 2:28 Și-i voi da luceafărul de dimineață.” apoc 2:29 Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul. Acestor biserici le spune Domnul ce ii place si ce are imotriva lor. Le spune pana ,,va veni,, sa tina de ce are bun. Nu scrie ca una ar fi ortodoxa, baptista, oastea, penticostala,... Si scrie ca va rasplati fiecaruia dupa faptele lui (si nu a vreunui cult) daca nu se vor pocaii. ,,apoc 2:23 Voi lovi cu moartea pe copiii ei. Și toate Bisericile vor cunoaște că „Eu sînt Cel ce cercetez rărunchii și inima”: și voi răsplăti fiecăruia din voi după faptele lui. ,, |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoc. 3:19 Eu pe câți îi iubesc îi mustru și îi pedepsesc; sârguiește dar și te pocăiește. Apoc. 3:20 Iată, stau la ușă și bat; de va auzi cineva glasul Meu și va deschide ușa, voi intra la el și voi cina cu el și el cu Mine. Apoc. 3:21 Celui ce biruiește îi voi da să șadă cu Mine pe scaunul Meu, precum și Eu am biruit și am șezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui. Apoc. 3:22 Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor. |
|
||||
|
||||
![]()
Din cate am vazut si aici, si prin alte parti (inclusiv in familie), cei ce se convertesc la sectele neoprotestante au o intelegere extrem de superficiala a ortodoxiei. Pentru ei, ortodoxia a fost o rutina, o chestie sociala lipsita de profunzime. Convertindu-se la invataturile sectelor, oamenii au impresia ca au gasit pe Dumnezeu, care nu existase inainte in viata lor.
Apoi mai trebuie tinut seama si de faptul ca prin unele parti ale tarii, neoprotestantii au dus si duc incontinuare un misionariat activ, implicandu-se foarte mult in viata comunitatii. Inclusiv la nivel politic. Reactiile Ortodoxiei la aceasta situatie sunt de cele mai multe ori apatice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mult mai superficială este înțelegerea neoprotestantismului de către ortodocșii ce se inspiră din materiale propagandistice ortodoxe, ori din saituri denigratoare la adresa neoprotestanților. Vorba aceea: "eu am fost ca tine, tu niciodată ca mine". Co Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Aici langa Oradea sunt 2 sate ,,Caminul Felix,, (mai multe camine ptr. adapost a 12-14 copii, cu camere de dormit, sala de mese, de invatat,...) care se ocupa cu cresterea, educatia, scolarizarea, hrana,... a copiilor orfani si abandonati, si functioneaza de vreo 18 ani, un numar care a ajuns acum la 250 de copii (diferite varste). Primesc o viata frumoasa, cu dragoste, purtare de grija si siguranta. Multi dintre acei copii sunt cu slujbe bune, scoli superioare, traiesc cu D-zeu, ajuta si ei la randul lor,... Are rost sa intreb ce ii place mai mult Lui D-zeu dintre cele doua, cand Domnul ne-a dat raspunsul. Dar a te implica in viata comunitatii si a se avea grija de copii orfani pe cat se poate, este datoria fiecarui crestin si confesiune crestina. O natie se masoara dupa familii. Cate familii sunt unite, grupuri,... apoi morale, frica de D-zeu, educatie, respect,... sau familii ,,moderne,, divortate, copii parasiti, furturi, fara frica de D-zeu, injuraturi,... Ce sunt totalitatea familiilor la moment, aceia ne este tara, poporul, natia. |
|
|||
|
|||
![]()
Scriptura nu spune nimic despre Biserica Ortodoxă sau despre "secte", așa că înțelegerea ta poate fi greșită. Printr-o atitudine sectară, refractară la învățătura Bisericii Apostolice, prin depărtarea de învățătura și practica lui Hristos, te poți afla însuți în postura unui sectar. Oricât ți-ar repugna o asemenea idee.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|