![]() |
![]() |
|
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Si mai e o problema, te-ai gandit ca poate Dumnezeu te cearta pentru ca nu esti inca indeajuns de induhovnicit, pregatit pentru a intoarce pe altcineva la credinta? Dar poate ca nu esti convingator, nu stiu...iti pui vreodata problema asa? Citat:
Cati L-au cunoscut pe Mantuitorul si au ramas in ale lor? Uiti...de ce nu poti accepta ca unii oameni asa isi doresc sa fie, desi stiu si de Dumnezeu, si de cel cu coada, desi cei din jurul lor au incercat sa ii schimbe, sa ii aduca la credinta....dar e necesar ca si ei sa isi doreasca? Citat:
Citat:
Insa din cei care nu cred, vor exista dintotdeauna...asa cum a si fost, intelegi? Nu poti spune ca Tara e de vina, Biserica sau Religia...pentru ca daca noi suntem de 2000 de ani Ortodocsi, si nu am devenit catolici, protestanti...ci am ramas majoritar Ortodocsi, inseamna ca ne-a ajutat Dumnezeu, si ne va ajuta...dar poate ca ni se cere mai mult, mai multa credinta, smerenie, curatie sufleteasca...dar totusi noi mergem pe aceeasi linie in tot acest timp. Citat:
![]() Atunci ma bucur si eu ca te bucuri, insa faptul ca mai vezi coruptie, betivani, si femei care fac coada la avort, nu inseamna ca nu mai suntem ortodocsi cu totii, sau ca nu suntem crestini...dupa cum ti-am zis. Cand faci o asemenea afirmatie, trebuie sa privesti imaginea de ansamblu...si nu sa te axezi pe contra-exemple, pentru a anihila totul. Doamne ajuta!
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! Last edited by AndruscaCIM; 18.02.2010 at 18:12:40. |
|
||||||
|
||||||
![]()
Vezi ca poti purta o discutie si fara sa acuzi si sa banui pe cineva de rele intentii :)? As prefera in continuare sa folosesti acelasi ton, pe cat posibil.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Citat:
Tocmai ce ti-am sugerat in postul trecut, ca in vederea unei imagini mai conforme cu realitatea...sa faci un tur al Bisericilor Ortodoxe, a Catedralelor...si sa vezi cu ochii tai realitatea, credinta, smerenia, nevointa credinciosilor...sa ii numeri daca asta iti e mai de folos...dar ar fi cu totul altceva, nu crezi? Nu e frumos iarasi, sa aruncam asa impresii alandala si rautacioase...ca romanii sunt crestini cu numele, sau cu prenumele...ca sa reiasa ce vrem noi...chiar stii tu asta, stie pastorul Pavel ce e in sufletul oamenilor, a tuturor romanilor, a celor 90% pe care ii jigneste?...si toate astea asa cat ii vede prin statiile de tramvai? Nu crezi ca mai frumos ar fi sa respecti ceea ce nu cunosti, si sa accepti faptul ca...indiferent din ce motive alege cineva sa se numeasca crestin...o face, a facut-o si asa ramane, nespunandu-si ateu sau pagan? Ceva e putred in Danemarca oricum, ai tendinta de a judeca foarte urat oamenii..fara sa te gandesti ca poate omul ala pe care il vezi tu furand o paine, s-ar putea ca in noaptea ce urmeaza sa planga cu lacrimi pentru a fi iertat de Dumnezeu...si asta fiind crestin dinainte de a-l considera tu pagan!! Si chiar daca il vezi de 2 ori furand...nu ii poti spune frumos si implu ca e pacat si ca il va certa Dumnezeu..trebuie sa il chemi la denominatiunea ta? Imi pare rau, dar chiar nu iti pot intelege menatlitatea atat de setata pe prozelitism...si preferand sa cauti in fiecare pacatul, pentru a-l putea considera gol de Dumnezeu si a-l transforma in obiectivul racolarii tale...e ceva ce mi se pare josnic si irational deja!! Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu judec oamenii urat, eu doar observ ce e in jurul meu(lucru, vecini etc). Nu poti nega realitatea care e in jurul meu. SI am fost in BO ,ti-am zis, si nu erau nici pe departe pline, sa zicem pe la jumate(aprox). pline sunt doar de Paste, in noaptea de inviere. In conditiile in care in Romania in ultimii 20 de ani s-au facut 10 mil de avorturi(jumate din pop romaniei) spune destul de multe despre trairea crestina a multor romani...(asta ca un simplu exp) Citat:
Citat:
Tu stii ce inseamna pacatul? Cred ca nu, ca prea il iei usor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
apropo zicea unul dintre adventistii de pe forum ca tarile neoprotestante o duc bine. ei bine, daca s-ar uita la capii guvernului, ar obserba ca sunt numai adventisti, baptisti etc. daca neoprotestantii sunt asa morali, de ce acesti conducatori care fac parte din randurile neoprotestantilor aproba tot ce li se impune din afara in legatura cu homosexualitatea, avorturile etc? unde le e moralitatea cu care tot iesiti voi in fata? ca va tot bateti cu pumnul in piept ca vai voi neoprotestantii ce sfinti sunteti si noi ortodocsii ce pacatosi nenorociti, fara nici o sansa de scapre. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta nu inseamna ca nu au voie a merge la biserica ci calitatea de membru a acelei biserici. Consider ca este bine deoarece trebuie pedeapsa ptr. a nu trece, justifica, scuza, a nu se juca, asa usor cu pacatele si mai ales cu viata cuiva fara aparare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
p.s.: a nu se intelege ca incerc sa ii justific pe cei care cad in asemenea pacate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cea cu avorturile a fost un exp, si unu trist din pacate, ca suntem pe locu 1 in Europa la asa ceva. |
|
|||
|
|||
![]()
poate nu am inteles eu cum trebuie. dar sa stii ca de multe ori neoprotestantii vin si zic ca numai ortodocsi savarsesc astfel de pacate si ei sunt curati. e bine sa ne vedem fiecare de pacatele noastre.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|