Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2010, 13:19:36
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anastasia2008 Vezi mesajul
Intr-adevar, imi dau seama pe zi ce trece cat de mult conteaza, atunci cand sotul meu priveste si spre mine, spre supararile si tulburarile mele. Orice mangaiere care imi vine de la el, imi alina sufletul.

"Noi suntem doar îngeri cu o singură aripă, nu putem zbura decât îmbrățișați." (Luciano de Crescenzo).
Tot timpul ajungem in acelasi punct: nevoia de comunicare si comuniune ! Doar suntem dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

Din familiile care nu au comunicare, comuniune si dragoste s'au nascut toate patimile de pe pamant.
De acolo vine rautatea, de acolo raceala si lipsa de caldura a multora fata de cei pe langa care trec, in viata.

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Mi-a venit in minte legea a treia a dinamicii: orice actiune naste o reactiune egala si de sens contrar.
Lipsa de grija aratata sotiei atrage dupa sine complexe si slabiciuni sufletesti ce pot marca viata copilasilor, cat si a mamei/sotiei.
Cate mame nu au "uitat" aproape de copilasi din cauza racelii simtita din partea sotului !

Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 13:22:44
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Lipsa de grija aratata sotiei atrage dupa sine complexe si slabiciuni sufletesti ce pot marca viata copilasilor, cat si a mamei/sotiei.
Cate mame nu au "uitat" aproape de copilasi din cauza racelii simtita din partea sotului !
Eu ma gandeam altfel: oferi dragoste primesti dragoste.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 13:46:25
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Eu ma gandeam altfel: oferi dragoste primesti dragoste.
Asta in teorie...dar banuiesc ca ai auzit si de cupluri in care unul dupa ce a oferit totul, nu mai stie ce sa mai ofere si peste..doar doar, in timp ce celalalt tot foarte putin receptiv ramane. Pentru unii e de ajuns sa iubeasca...fara a fi insa si iubiti, dar asta o fi mergand la inceput...si dupa ceva timp abia se dezmeticesc!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 14:32:16
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Asta in teorie...dar banuiesc ca ai auzit si de cupluri in care unul dupa ce a oferit totul, nu mai stie ce sa mai ofere si peste..doar doar, in timp ce celalalt tot foarte putin receptiv ramane. Pentru unii e de ajuns sa iubeasca...fara a fi insa si iubiti, dar asta o fi mergand la inceput...si dupa ceva timp abia se dezmeticesc!
N-ai inteles. Eu nu l-am contrazis pe Dorin ci am privit in sens pozitiv. Si el a spus acelasi lucru. Legea e valabila in tot universul nu e doar o teorie. In cazurile despre care vorbesti tu nu stim ce a oferit sau ce crede ca a oferit, sau cum a fost perceput. Oricum eu cred ca intr-o cearta nu exista un singur vinovat fiecare are partea lui de vina.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 15:08:20
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
N-ai inteles. Eu nu l-am contrazis pe Dorin ci am privit in sens pozitiv. Si el a spus acelasi lucru. Legea e valabila in tot universul nu e doar o teorie. In cazurile despre care vorbesti tu nu stim ce a oferit sau ce crede ca a oferit, sau cum a fost perceput. Oricum eu cred ca intr-o cearta nu exista un singur vinovat fiecare are partea lui de vina.
Ok...
Legat de cearta si vinovati, foarte posibil sa fie asa, desi sa nu uitam ca unii isi mai schimba preferintele pe parcurs, si daca afla pe "Ileana Cosanzeana sau Fat Frumos-aventurosii" nu prea vor mai putea aprecia ghiveciul de legume, sortuletul nevestii si tonul bland/sotul care citeste molcom ziarul in balansoar!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 15:23:48
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ok...
Legat de cearta si vinovati, foarte posibil sa fie asa, desi sa nu uitam ca unii isi mai schimba preferintele pe parcurs, si daca afla pe "Ileana Cosanzeana sau Fat Frumos-aventurosii" nu prea vor mai putea aprecia ghiveciul de legume, sortuletul nevestii si tonul bland/sotul care citeste molcom ziarul in balansoar!
Daca sotia nu face altceva decat sa stea cu sortuletul si sa gateasca ghiveci de legume, sau sotul sta doar in balansoar si citeste ziarul atunci preferintele pt Ilene Cosanzene sau Feti frumosi sunt reactiunea.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 15:53:32
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca sotia nu face altceva decat sa stea cu sortuletul si sa gateasca ghiveci de legume, sau sotul sta doar in balansoar si citeste ziarul atunci preferintele pt Ilene Cosanzene sau Feti frumosi sunt reactiunea.
Mda, trebuie sa mai scotocesc ceva posibile cauze...
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 22:11:47
felicitas's Avatar
felicitas felicitas is offline
Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Locație: Romania
Smile

Foarte foarte frumos ce s-a scris in acest topic, sufletul meu o simte ca o gura de aer curat de munte intr-o lume atat de poluata sufleteste, ca o raza de lumina intr-o pivnita de prea mult timp intunecata.... In numele fetelor, iti multumesc si eu Windorin
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre desfranarea intre sot si sotie ionut12 Generalitati 136 14.05.2011 13:04:54
Femeia:sotie,mama,profesionista caty_deea Nunta 52 06.01.2011 10:54:57
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 08:06:45
Postul si relatiile dintre sot si sotie cmihai Pocainta 30 10.02.2009 14:23:52