![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Păi, oridecâteori cu un păcat micuț ne despărțim prin liberă alegere de dragostea Domnului, prin liberă lepădare, de fiecare dată murim, căci nu este moarte mai amarnică și mai mare decât pierderea neprihănirii din relația plină de milă umilă cu Dumnezeu, și de fiecare dată când din liberă alegere nu alegem cu dragoste liberă binele căci binele este Dumnezeu ci alegem cunoașterea răului ori a binelui și a răului prin păcatul săvârșit, de tot atâtea ori am murit cu desăvârșire înviind duhul morții în noi, ce crește apoi falnic și îngâmfat și semeț exact ca o buruiană sănătoasă... și la gușe groasă.
Iar morților e greu să le mai grăiești apoi ca să-i urnești dacă nu ai harul lui Dumnezeu de la Dumnezeu primit căci nimeni nu se poate ridica din moarte la porunca tiranului szmeu szmintit... ce iată ai devenit! căci omul se iubește pe sine prin păcat și prin păcat omul se iubește pe sine pentru ca să fie numai el singur, singur cu el... în gînd numai... iar când vine Dumnezeu la el, din mila Lui pentru om, ca să-l scoată pe om din uitare, se va mira amarnic omul cum de a reușit performanța de a risipi toată clipa frumoasă în pustiul slavei deșarte ce vine de la groozăvia slavei de la frații săi egoiști... și lucrând astfel cu temeinicie la amăgirea și ispitirea Domnului precum și a sa, a omului... deznădăjduit gLumește și hulind și simțind că astfel se răcorește... și crezând că devine și mântuitor... delănsând și nepăsând. Căci păcatul se face dulceață în om și apoi omului dulceața îi este fericire, iar dragostea lui se autolipește mereu, feromagnetic, de ispistețitul piteu ispispitidiot... căci firește are tot felul de idei noi, doar ca să se laude că el nu mai ascultă devenind un exemplu căzut și „fericit” dar și ca să se revolte apoi nemulțumit pentru că nu stăpânește destul! și astfel omul se lasă păcătuit la nesfârșit prin magnetismul viclean al sfidărilor fermecătrufiei fascinante a lenectualului modern, ce a devenit... adulându-se cu fascinație mereu înaintea rânjetului îngăduitor și apreciativ și adulator al lui „Dumnezeu” pentru el și păcatele lui... căci omul crede că Dumnezeu îl mângâie pe el între cornițe oridecâteori se mândrește cu încă o cădere în păcat... dar defapt se îngâmfă omul crezând că doar el este fiu al lui Avraam ori cunoscut al lui Hristos și cade astfel prin femeie exact ca luțifer în infern... iar de acolo el devine un nou tată al minciunii pentru ultimii fii ai lui Adam... câți vor mai fi. Last edited by vsovivi; 17.02.2010 at 21:44:28. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
mai pe scurt? ( seriozitate
atunci să nu-mi fac idol după idol după idol din săvârșirea păcatelor pentru ca să mănânc carne ori pentru ca să postesc! iar altora eu nu le cer nimic, e treaba lor... Last edited by vsovivi; 17.02.2010 at 21:52:08. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
măcar și atât și tot nu-i de prisos. căci dacă e să mori, atunci să mori zburând în sus cu aripile fremătând fenomenal și astfel doar, oricât ai fi de mort și dus mori numai în picioare, ca cel mai tare papagal. Last edited by vsovivi; 17.02.2010 at 22:13:02. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
păi cine erau necredincioșii dacă psalmul 50 este tocmai psalmul de plângere al Regelui David când a căzut în ispita poftei după femeia altuia, căci Batșeba era o fecioară în casa generalului său pe care prin viclenie David l-a dat morții... și s-a pocăit abea atunci când i-a arătat Domnul păcatul său prin proorocul Natan... deci la cine se referea David regele? poi era vorba să-i indrepte Domnul pe cei necredincioși, adică cine erau aceia? El însuși fusese necredinciosul... Deci dragul meu coleg care mereu mă ia peste picior... iată că ți-am dat răspuns din nou pe măsura nemulțumirii tale... că robul tău, adică eu, iată iar ți-a deschis ochii ca să-ți scoată din ei bârna dar nu ca să m-o bagi apoi mereu în limba mea de papagal... dar eu sunt un papagal al Domnului fiindcă zic așa ca El, după El... dar ca o placă stricată fiindcă nu rețin prea bine... din păcate... deci mă iartă dacă iar te-ai ajutat să cazi în propria ta rușine folosindu-te de mine! Dar așa-ți trebuie dacă mereu îmi dai peste tastatură! Eu ce să-ți fac? Mai mult decât să-ți arăt mai clar că Adevărul a fost de partea mea atunci când m-am exprimat n-am ce să mai fac... fiindcă dacă nu aș clarifica dumneata chiar ai crede că iarăși dumneata ai avut dreptate, și data viitoare, nu o să mă mai faci papagal ci eretic sau sectant sau diavol sau ce știu eu ce mai inventați... n-am pretenția de a mă considera cineva altceva decât un mare păcătos mirean din BOR dar măcar cu bunăcuviința aș dori respectarea textelor pe care le debitez papagalicind... și nu contrazicând așa aiurea pe cineva doar așa că nu ne place că ne-a luat întietatea... poi n-am nevoie de nicio întietate fiindcă doar se vede că sunt ultimul... chiar tu însuți vezi că scriu mult... și dacă scrii mult atunci când anume mai ai timp și să faci ceva din ce zici deci e clar că dacă nu sunt papagal atunci sigur sunt mincinos... deci m-ai prins, căci cei ce zic dar nu fac, nu trăiesc, aceia sunt mincinoși... deci îți dau dreptate că sunt un papagal, că m-ai mărit față de stadiul de mincinos, dar dacă tot îmi repeți deja devine ridicol, că am imresia că ai ticuri rele... ori crezi acum că ce? păi nu ți-am arătat că am priceput că m-ai făcut papagal? sau acuma tu cauți să-mi testezi răbdarea... ca să vezi dacă mă mânii? păi uite că m-am mâniat dar nu am greșit fiindcă m-am și calmat și te-am iertat... deși firește că n-aveam ce să iert că doar nu prea au ce ierta mincinoșii fiindcă ei sunt ultimii, pe ultima poziție, dar dacă m-ai pus pe o poziție superioară, de papagal, atunci poate că am primit și o demnitate superioară... cu aripi de toate culorile... curcubeului... așa că a trebuit acum să clarificăm ce vrei să insinuezi din paraștiința aia pe care o folosești că se vede că dumneata pricepi textele nu citindu-le pe diagonală ci pe diaconală... doar că ăla nu e diacon ci diavol care te sfătuie... din hiperspațiu fiindcă și pe mine ma păcălește mereu cum că iar te mândrești ori că ești rău ori că pismuiești... dar eu doar cred că te hazardezi să sari în mare din pricina că ești curajos... deci îndrăznești și e foarte bine... dar niciodată în deșert! căci dacă hulim atunci cu nici un chip nu ne mai mântuim... și mă gândesc la mine fiindcă sunt plin de ea...și din păcate iată că... hulesc pe Domnul în loc să-I mulțumesc pentru toate... Last edited by vsovivi; 18.02.2010 at 14:54:31. |
|
|
||||
|
||||
|
Moartea este incetarea vietii pamantesti a trupului , adica despartirea sufletului nemuritor de trupul cel muritor , cum citim in Sfanta Scriptura : << ca pulberea sa se intoarca in pamant cum a fost , iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu , Care l-a dat >> ca astfel sa-si primeasca rasplata pentru faptele sale . Sa nu uitam ca pricina mortii este pacatul savarsit de protoparintii nostri , Adam si Eva . <<Precum printr-un om a intrat pacatul in lume si prin pacat moartea , asa moartea a trecut la toti oamenii , prin acela in care toti au pacatuit >> ( Rom. V . 12 ) . Clipa mortii nimeni din noi nu o stie , dara sa fim tot timpul pregatiti pentru calatorie : << Luati aminte , ne graieste Domnul , privegheati si va rugati , ca nu stiti cand va fi acea vreme >> ( Marcu XIII,33 ) .
|
||||
|
||||
|
Citat:
Viata si moartea se pregusta incepand de acum...
|
||||
|
||||
|
Când vine moartea, atunci pleci de aici , și nici un prietent nu te mai poate ajuta cu nimic . Moștenitorii iau lucrurile noastre , viermii trupul , iar sufletul îl iau cei cărora le-am slujit ! Ăsta să ne fie gândul nostru în permanență !
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mi s-a spus ca voi muri peste 3 ani... | pacatoasa | Vrajitoria | 215 | 30.12.2017 23:11:59 |
| Dreptul de a muri linistit acasa | cozia | Eutanasia | 46 | 01.12.2014 16:58:13 |
| Si-a castigat in instanta dreptul de a muri ! | cristiboss56 | Eutanasia | 25 | 02.03.2011 15:12:43 |
| Ce ai face daca ai afla ca peste 3 zile vei muri? | alexdu | Generalitati | 50 | 31.12.2010 13:14:14 |
|
|