![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cind esti rezervat in privinta imaginilor "idilice" care sunt fluturate in fata ta atunci intradevar dai dovada de maturitate in gindire! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, sa ne ajute si sa ne lumineze Dumnezeu mintea, sa putem face asta!
|
|||
|
|||
![]()
"...Cu acelasi scop a amintit si de Rut si Rahav, una de alt neam, iar alta o desfranata, ca sa afli ca Iisus a venit sa dezlege toate pacatele noastre. Ca a venit ca doctor, nu ca judecator. Dupa cum stramosii lui Iisus s-au casatorit cu femei desfranate, tot asa si Dumnezeu S-a unit cu firea omeneasca cea desfranata. .... Nu-i cu putinta, da, nu-i cu putinta sa te socoti virtuos sau pacatos, stralucit sau neinsemnat, pe temeiul virtutii sau viciului stramosilor tai; iar daca e nevoie, am sa spun ceva si mai ciudat: acela-i mai stralucit care ajunge bun fara sa aiba stramosi straluciti..."(Sf. Ioan Hrisostomul, Omilii la Matei)
Domnule ovidiu-s, nu te grabi sa dai verdicte si nu mai trata cu atata duritate, ca s-ar putea sa ranesti oamenii. Si mai grav, sa induci in mintea omului ideea ca a gresit casatorindu-se cu ea si ca daca i s-ar intampla ceva copilei ar fi din cauza mamei. Iti dai seama ce faci? Sa n-ai impresia cumva ca astfel ii vei putea ajuta, ba din contra. Sa ne deranjeze pacatele si neputintele noastre si nu cele ale aproapelui. Pe acestea sa le osandim si cu noi sa fim duri. Acest om a dat dovada de multa IUBIRE si IERTARE si pt asta este de admirat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De unde-ti iei informatiile? Tu care te lauzi ca "cercetezi" si casti ochii... te rog sa aduci surse credibile! (Eu am citit viata lui.. care este scrisa cu mult respect.. btw, nu era catolic) Inainte sa arunci mizerii ar trebui sa gandesti ca vorbesti despre un om cu care poate ca Dumnezeu nu va intra la judecata! Si daca Dumnezeu Insusi nu-i va pomeni pacatele.. o facem noi? (ba mai inventam si pacate iluzorii ca sa ne alimentam ura fata de cartile lui). Omul se cunoaste dupa roade.. Roadele par. Seraphim Rose se cunosc: a intors pe atatia la ortodoxie. Tu te-ai gandit la roadele tale? Macar aici pe forum, un pic.. hmm? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
de ce prima ar fi femeia....
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16 "Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh. Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie) |
|
|||
|
|||
![]()
Ma indoiesc ca un preot ortodox (Lazar Puhalo) ar denigra pe par. Seraphim Rose, legandu-se de detalii din viata personala (si de dinainte de convertire!) a acestuia.. doar pentru ca nu este de acord cu vamile vazduhului (care este o invatatura ortodoxa, totusi).
Last edited by anna21; 16.02.2010 at 20:42:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu este cinstit, dar asta este natura acestei lumi si n-ai ce-i face! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din ce am vazut eu, Parintele a fost dat drept model..legat de tema in discutie, fiind aduse anumite aspecte la " suprafata"... Acum ramane de vazut care e realitatea...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cu ce fel de om v-ati casatori? | aradeanu | Generalitati | 179 | 21.07.2014 17:22:04 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 18:31:25 |
cine ma ajuta? | Hartford | Muzica Bisericeasca | 4 | 30.09.2010 04:03:37 |
Cine stie? | Adriana Cluj | Generalitati | 2 | 26.08.2010 21:36:05 |
|