Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2010, 16:45:29
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
:

Deci asta era dintele( sau unul dintre dinti) pe care il aveai impotriva lui

Doamne ajuta!
Nooo Andrusco, ce dinte, eu nu am asa ceva, nu este vorba de asta ci de o retinere de la a crede orbeste chiar tot ce ti se serveste...sa fim seriosi, ca doar nu ne-am nascut ieri si mai cunoastem si noi cum se creaza imaginile atragatoare...
Cind esti rezervat in privinta imaginilor "idilice" care sunt fluturate in fata ta atunci intradevar dai dovada de maturitate in gindire!
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 16:48:08
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nooo Andrusco, ce dinte, eu nu am asa ceva, nu este vorba de asta ci de o retinere de la a crede orbeste chiar tot ce ti se serveste...sa fim seriosi, ca doar nu ne-am nascut ieri si mai cunoastem si noi cum se creaza imaginile atragatoare...
Cind esti rezervat in privinta imaginilor "idilice" care sunt fluturate in fata ta atunci intradevar dai dovada de maturitate in gindire!
Inteleg, vorba vine...dinte, unul din motive, sa zicem....

Da, sa ne ajute si sa ne lumineze Dumnezeu mintea, sa putem face asta!
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 16:59:45
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Implicit

"...Cu acelasi scop a amintit si de Rut si Rahav, una de alt neam, iar alta o desfranata, ca sa afli ca Iisus a venit sa dezlege toate pacatele noastre. Ca a venit ca doctor, nu ca judecator. Dupa cum stramosii lui Iisus s-au casatorit cu femei desfranate, tot asa si Dumnezeu S-a unit cu firea omeneasca cea desfranata. .... Nu-i cu putinta, da, nu-i cu putinta sa te socoti virtuos sau pacatos, stralucit sau neinsemnat, pe temeiul virtutii sau viciului stramosilor tai; iar daca e nevoie, am sa spun ceva si mai ciudat: acela-i mai stralucit care ajunge bun fara sa aiba stramosi straluciti..."(Sf. Ioan Hrisostomul, Omilii la Matei)

Domnule ovidiu-s, nu te grabi sa dai verdicte si nu mai trata cu atata duritate, ca s-ar putea sa ranesti oamenii. Si mai grav, sa induci in mintea omului ideea ca a gresit casatorindu-se cu ea si ca daca i s-ar intampla ceva copilei ar fi din cauza mamei. Iti dai seama ce faci? Sa n-ai impresia cumva ca astfel ii vei putea ajuta, ba din contra. Sa ne deranjeze pacatele si neputintele noastre si nu cele ale aproapelui. Pe acestea sa le osandim si cu noi sa fim duri. Acest om a dat dovada de multa IUBIRE si IERTARE si pt asta este de admirat.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 19:15:26
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Mai bine nu...cind este vorba de ceva care iti este indiferent si in care nu crezi si care iti provoaca negativitate gratuita, dar cind este vorba de o incredere acordata unui lucru, unui om sau unui crez este ESENTIAL sa cercetezi si sa aflii cum stau lucrurile IN REALITATE!

Din pacate Serafim Rose face parte din vastul grup de "baietei" catolici, (neo)protestanti care la un moment dat au fost dati afara din biserici pentru implicare in scandalurile monstruoase homosexuale si de pedofile..si IARSI, DIN PACATE, singurul refugiu pe care si l-au gasit(din moment ce alta meserie nu aveau) au fost arhiepiscopiile americane Ortodoxe, grecesti, rusesti si romanesti si astfel au "descoperit" ei frumusetea Ortodoxiei.
Grecii stiu sigur ca le-au cam dat cu flit, insa altii i-au mai primit pe unii dintre ei in urma promisiunii de a-si lepada vechile "obiceiuri" si da, pocainta, regret, samd

De unde-ti iei informatiile?
Tu care te lauzi ca "cercetezi" si casti ochii... te rog sa aduci surse credibile!
(Eu am citit viata lui.. care este scrisa cu mult respect.. btw, nu era catolic)

Inainte sa arunci mizerii ar trebui sa gandesti ca vorbesti despre un om cu care poate ca Dumnezeu nu va intra la judecata!
Si daca Dumnezeu Insusi nu-i va pomeni pacatele.. o facem noi? (ba mai inventam si pacate iluzorii ca sa ne alimentam ura fata de cartile lui).

Omul se cunoaste dupa roade.. Roadele par. Seraphim Rose se cunosc: a intors pe atatia la ortodoxie.
Tu te-ai gandit la roadele tale? Macar aici pe forum, un pic.. hmm?
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 20:06:05
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Implicit

Citat:
Mai bine nu...cind este vorba de ceva care iti este indiferent si in care nu crezi si care iti provoaca negativitate gratuita, dar cind este vorba de o incredere acordata unui lucru, unui om sau unui crez este ESENTIAL sa cercetezi si sa aflii cum stau lucrurile IN REALITATE!

Din pacate Serafim Rose face parte din vastul grup de "baietei" catolici, (neo)protestanti care la un moment dat au fost dati afara din biserici pentru implicare in scandalurile monstruoase homosexuale si de pedofile..si IARSI, DIN PACATE, singurul refugiu pe care si l-au gasit(din moment ce alta meserie nu aveau) au fost arhiepiscopiile americane Ortodoxe, grecesti, rusesti si romanesti si astfel au "descoperit" ei frumusetea Ortodoxiei.
Grecii stiu sigur ca le-au cam dat cu flit, insa altii i-au mai primit pe unii dintre ei in urma promisiunii de a-si lepada vechile "obiceiuri" si da, pocainta, regret, samd
Cred ca l-ai citit bine pe Lazar Puhalo. Era corect sa precizezi sursa.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 20:28:09
Adelinne's Avatar
Adelinne Adelinne is offline
Senior Member

Send a message via Skype™ to Adelinne
Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Cati dintre noi ar putea iubi sincer o desfranata ? ... In afara de Hristos, eu nu cunosc pe nici un altul.
Am o intrebare de ce titlu acestui Thread nu este Cine s-ar casatori cu un desfranat?????
de ce prima ar fi femeia....
fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16

"Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh.
Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie)
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 20:35:35
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Solveig Vezi mesajul
Cred ca l-ai citit bine pe Lazar Puhalo. Era corect sa precizezi sursa.
Ma indoiesc ca un preot ortodox (Lazar Puhalo) ar denigra pe par. Seraphim Rose, legandu-se de detalii din viata personala (si de dinainte de convertire!) a acestuia.. doar pentru ca nu este de acord cu vamile vazduhului (care este o invatatura ortodoxa, totusi).

Last edited by anna21; 16.02.2010 at 20:42:26.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 20:48:01
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adelinne Vezi mesajul
Am o intrebare de ce titlu acestui Thread nu este Cine s-ar casatori cu un desfranat?????
de ce prima ar fi femeia....
Din pacate acest aspect este neglijat si comparativ cu barbatii, foarte multe femei se casatoresc cu barbati care s-au culcat cu nenumarate femei.
Nu este cinstit, dar asta este natura acestei lumi si n-ai ce-i face!
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 20:49:15
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ma indoiesc ca un preot ortodox (Lazar Puhalo) ar denigra pe par. Seraphim Rose, legandu-se de detalii din viata personala (si de dinainte de convertire!) a acestuia.. doar pentru ca nu este de acord cu vamile vazduhului (care este o invatatura ortodoxa, totusi).
Ba chiar asa este. Lazar Puhalo a scris o Epistola despre parintele Seraphim Rose inclusa in cartea Caile Ortodoxiei contemporane. Eu nu am citit-o, doar am citit despre ea (si mi-a fost de ajuns).
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 20:49:33
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Pana cand voi avea si eu ocazia sa ma documentez in privinta acestui subiect mai bine...as spune ca a prezenta detalii din viata cuiva, nu inseamna ca il denigrezi...pentru ca a denigra inseamna a interpreta diverse intr-un mod tendentios si evident, cu o nota persoanala, desi ele ar sta in cu totul si totul mod.

Din ce am vazut eu, Parintele a fost dat drept model..legat de tema in discutie, fiind aduse anumite aspecte la " suprafata"...

Acum ramane de vazut care e realitatea...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ce fel de om v-ati casatori? aradeanu Generalitati 179 21.07.2014 17:22:04
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
cine/ce sunt? victortiti89 Din Noul Testament 1 29.05.2011 18:31:25
cine ma ajuta? Hartford Muzica Bisericeasca 4 30.09.2010 04:03:37
Cine stie? Adriana Cluj Generalitati 2 26.08.2010 21:36:05