![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
amarius
Harul nu s-a dat oamenilor la gramada.Caci multimea pacatelor oamenilor i-a facut vrasmasi ai lui Dumnezeu. Harul nu s-a dat decat in urma rastignirii de buna voie a lui Hristos,pentru iertarea pacatelor lumii.Doar prin acest act,Dumnezeu a daruit harul sfantului Duh,pentru iertarea si sfintirea oamenilor. Vezi intreg apostolul Pavel,mai ales Romanii,in care arata clar cum invie omul cel nou in Hristos,nu prin faptele sale,ci prin harul si dragostea lui Dumnezeu Iar pentru ca Dumnezeu a facut un act vazut,de rastignire,pentru a pecetlui impacarea Sa cu lumea,ne-a cerut si noua un act vazut,si anume impartasirea cu trupul Hristosului Sau. FARA TAINA IMPARTASANIEI NU EXISTA HAR. Dar nici aceasta nu e suficient daca noi nu conlucram cu acest har,pentru a ne desavarsi dupa chipul lui Hristos. Eu nu am zis ca cineva nu se poate mantui fara harul lui Dumnezeu,nu stiu eu cine se mantuieste si cine nu.Poate matusa catolica a lui alinutza,prin inima sa,mi-o ia inainte la Judecata. Doar sustin cu tarie ca fara taine nu exista harul lui Dumnezeu.Si ca fara harul(ajutorul) Sau,e greu sa te mantuiesti |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|