Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2010, 21:19:45
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Pitestiul nu este departe de Bucuresti, ar merita sa faci un drum incoace, unde ti se pot recomanda doctori buni.
Daca ai avut o sarcina extrauterna e bine sa se investigheze daca exista un motiv anume, sau e doar o intamplare nefericita. Ar fi tare bine sa faci investigatiile in Bucuresti...sau la Craiova, sau in alt centru universitar, unde ti-ar fi mai comod.
Pe un forum pentru mamici se discuta despre ginecologi buni din Constanta, iar una dintre mamici a scris ca "cel mai bun ginecolog din Constanta e trenul spre Bucuresti".
Ai mare grija de tine, e foarte important sa eviti infectiile locale acum. Ceaiul de cretisoara este de mare ajutor pentru tot ceea ce tine de aparatul genital si de sistemul hormonal, ambele bulversate de intreruperea sarcinii. Se face infuzie scurta (doar o jumatate de minut) dintr-o lingurita cu varf de planta uscata la o cana de apa clocotita. Dupa jumatate de minut se strecoara si se bea cat mai cald. Trebuie sa bei 3-4 cani pe zi. Nu se reincalzeste. Ori iti faci fiecare cana atunci cand vrei sa bei, ori pastrezi ceaiul cald in termos.

DOAMNE AJUTA!
Reply With Quote
Vechi 13.02.2010, 11:29:47
alina_din alina_din is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.02.2010
Locație: Pitesti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Pitestiul nu este departe de Bucuresti, ar merita sa faci un drum incoace, unde ti se pot recomanda doctori buni.
Daca ai avut o sarcina extrauterna e bine sa se investigheze daca exista un motiv anume, sau e doar o intamplare nefericita. Ar fi tare bine sa faci investigatiile in Bucuresti...sau la Craiova, sau in alt centru universitar, unde ti-ar fi mai comod.
Pe un forum pentru mamici se discuta despre ginecologi buni din Constanta, iar una dintre mamici a scris ca "cel mai bun ginecolog din Constanta e trenul spre Bucuresti".
Ai mare grija de tine, e foarte important sa eviti infectiile locale acum. Ceaiul de cretisoara este de mare ajutor pentru tot ceea ce tine de aparatul genital si de sistemul hormonal, ambele bulversate de intreruperea sarcinii. Se face infuzie scurta (doar o jumatate de minut) dintr-o lingurita cu varf de planta uscata la o cana de apa clocotita. Dupa jumatate de minut se strecoara si se bea cat mai cald. Trebuie sa bei 3-4 cani pe zi. Nu se reincalzeste. Ori iti faci fiecare cana atunci cand vrei sa bei, ori pastrezi ceaiul cald in termos.

DOAMNE AJUTA!
Multumesc mult pentru sfaturile intelepte. Si eu tot la Bucuresti ma gandeam. Acum sa vad si unde sa ajung. Am o verisoara acolo poate o sa-mi recomande ea un medic bun si cu rabdare. Saraca, si ea a avut probleme; a pierdut doua sarcini pana acum desi isi dorea enorm bebe.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 07.06.2010, 16:03:04
ioanaz's Avatar
ioanaz ioanaz is offline
Member

Data înregistrării: 18.06.2009
Smile pt Luchian si Alina

Doamne, nici nu stiu ce sa fac mai intai! Sa il felicit pe Luchian si pe sotia lui sau sa o incurajez pe Alina?...asa ca o sa le iau cronologic. Felicitari viitorului tatic, nastere usoara sotiei lui, sa va dea Dumnezeu sanatate tuturor si intelepciune sa-l cresteti pe ala mic in dragostea lui Dumnezeu si in credinta cea adevarata si dadatoare de viatza.
...Alina asa cum ai spus tu la Dumnezeu nimic nu este cu neputinta! Si o sa-ti dau aici un citat din Parintele Rafail Noica dintr-un articol pe care l-am citit recent pe acest site :"Dar de la Dumnezeu nici sa nu asteptam mai putin decat cele cu neputinta. Dumnezeu numai in cele cu neputinta lucreaza, in cele cu putinta facem si noi." Singurul sfat pe care as putea sa ti-l dau este sa te rogi la Dumnezeu sa fie voia Lui in toate zicand :"Faca-se Doamne voia Ta!", si sigur va fi bine. Bine pana la capat.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2010, 11:25:15
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Nu am mai primit nicio veste de la Luchian si nici despre Alina nu mai stim nimic. Sa speram ca avem raspunsuri de multumire Domnului in ambele cazuri.

Referitor la tema topicului infiintat de Cristian, adaug si eu cuvintele Parintelui Porfirie: "Multi zic ca viata crestina este dificila si dezagreabila. Eu zic ca este usoara si placuta, numai ca ea presupune doua conditii: smerenia si dragostea".
Reply With Quote
Vechi 11.07.2010, 11:58:02
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Nu am mai primit nicio veste de la Luchian si nici despre Alina nu mai stim nimic. Sa speram ca avem raspunsuri de multumire Domnului in ambele cazuri.

Referitor la tema topicului infiintat de Cristian, adaug si eu cuvintele Parintelui Porfirie: "Multi zic ca viata crestina este dificila si dezagreabila. Eu zic ca este usoara si placuta, numai ca ea presupune doua conditii: smerenia si dragostea".
Viata crestina este f. dificila, daca te iei dupa toate canoanele de acum mii de ani. Depinde si de puterea fiecaruia. Unul poate trai in monahie sau pustnicie, altul traieste in lume, altul nu poate posti, etc.
Dezagreabila...n-as putea sa spun ca este. Tot aceste interdictii o fac si dezagreabila.
Eu cred ca se poate trai un crestinism normal, moderat, fara a cadea in extreme si in mod placut Domnului.
Si mai bine smerenie si dragoste si rugaciune, decat sa cazi de nemancat, sau sa-ti neglijezi familia.
Vechi 11.07.2010, 12:38:58
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Cristi are dreptate in ceea ce scrie despre mama si tata.
Exista situatii in care parintii sunt pe cai gresite si tocmai asta impinge copilul sa caute credinta (din disperare, din suferinta).
Nu stiu daca este chiar asa, ca se imprima copilului credinta, inca din pantecele mamei.
Nu prea cred. Credinta nu este (intotdeauna) ceva inascut. Este ceva de suflet mai degraba, si se dobandeste in timp. In plus ea trebuie si invatata, priceputa. De aceea este bine sa se faca in scoala si pe langa parohii (pentru adulti).
Daca este o mostenire genetica spre credinta, asemanatoare altor talente?
Da, unii capata acest talent si har de la nastere, altii...nu, ci capata alte talente.
Si cred ca si situatia, viata te mai impinge spre credinta, sau dimpotriva.
Multi preoti si monahi provin de la tara, din familii sarace, cu multi copii, cu multi copii morti de mici, cu probleme.
Nadejdea acestor familii sta in credinta si poate ca este chiar singura...
Cei care au alta situatie, alte posibilitati, gasesc alte nadejdi si rezolvari in viata.
Eu asa am observat.

In legatura cu dobandirea sarcinii. Este o problema f.delicata.
Exista o regula medicala:
Sarcina nu vine la apasare pe buton, de aceea trebuie sa acorzi ragaz de minimum 1 an inainte de a merge la medic (pentru cuplurile tinere) si cam de 2 ani pentru cele mai in varsta.
Pe urma exista si lucrul acesta pe care nici preotii nu-l pot explica:
De ce unora le da imediat, intr-una si fara probleme, desi nu-si doresc si se afla in situatii de nici n-ar trebui sa aibe copii (f.tineri, droguri, fara scoala si serviciu, etc.) si altora nu le da niciodata, sau numai dupa multe chinuri si tratamente, sau le si ia inapoi copilul.
Tare mi-as dori sa stiu de ce face Dumnezeu asa, sa aflu explicatia. Asa am putea sa ne gasim linistea, stiind ca uite de asta nu putem avea copii.
Eu singura mi-am dat o incercare de explicatie: o fi stiind El ca poate avea copilul probleme (sau eu): boala (genetica, etc.), sau handicap, sau eu probleme cu sarcina si atunci decide spre binele meu, ca sa nu sufar mai tarziu.
De aceea am si incetat sa ma mai rog si sa mai cer ajutor pentru copil (de mai mult timp).
Raman la pararea mea ca si medicina poate ajuta (numai daca ai bani, din pacate), sa ai copil si chiar sa eviti boli si handicapuri care ar face unui copil/om o viata de chin (daca nu chiar moartea la varste f.fragede). Dumnezeu ne-a trimis si acest ajutor...
Vechi 03.08.2010, 13:48:43
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Ei, bine, Cristian, ai dreptate, copilul meu este foarte credincios si pentru ca ma rugam lui Dumnezeu permanent pentru el. De asemenea a mostenit pasiunea pentru citit pe care o aveam. Sunt multe de spus...cu cata gingasie isi arata credinta in Dumnezeu cand era mic, alegerea pe care a facut-o ulterior neindemnat...parintii ar trebui sa tina seama de asemenea sfaturi deosebit de pretioase...sunt adevarate toate cate le-ai spus- protejarea copilului de agresiune exterioara venita din partea tatalui...pe atunci nu le stiam, dar Dumnezeu vegheaza tainic si nimeni nu cunoaste caile Lui .
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi crestine practice spre_rasarit Generalitati 5 09.01.2011 10:11:21
femeie insarcinata in post ginabadea Postul 26 24.03.2010 10:59:50
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului 11111111 Generalitati 98 10.01.2010 08:41:15
Insarcinata 6 luni - tumora craniana de 4,8/5,1/3,4 cm mitospitea Umanitare 0 08.08.2009 17:07:50
Rugaciune pentru a ramane insarcinata? mehiel Rugaciuni 1 12.12.2008 18:58:51