![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi, nu am spus că e vorba de faptul că femeile sunt fizic diferite de bărbați și că de ce nu se plâng, nu interpreta eronat. Am spus că femeia este considerată supusă bărbatului, supunere care în absența unei religii ar deriva din inferioritatea ei fizică (care se manifestă și în prezent în diverse forme, cum ar fi violența fizică împotriva lor). Însă aceste diferențe de abordare a femeilor față de bărbați se produc în biserică, iar eu personal nu cred că își au rostul... Hai să spun altfel: din punct de vedere al respectării legilor, putem vorbi de existența a două legi, cea statală și cea religioasă. Prin faptul că cea religioasă spune că femeia este supusă bărbatului, acesta fiind capul familiei, ea este pusă într-o poziție inferioară, ceea ce poate fi numit discriminare. Prin constituție, însă, bărbații sunt egali cu femeile. Aici apare un conflict cel puțin moral. Nu poți urma două legi diferite în același timp. Înseamnă că una sau, mai rău, amândouă sunt greșite. Nu? Sau logica este ceva de nedorit pentru un bun ortodox?
|
|||
|
|||
![]()
Citatul din Sf. scriptura cu supunera femeii fata de barbat este inteles gresit si superficial.
Ca si relatia Dumnezeu Stapan-om rob.Supunerea in dragoste nu este ceea ce intelegem noi in mod obisnuit despre supunere, ci este daruire. Hristos ne-a dat exemplul suprem: EL, Stapanul, Creatorul cum s-a purtat la Cina cea de Taina cu slugile, creaturile Lui( apostolii)? Le-a spalat picioarele, adica a facut exact munca slugii pt. stapanul ei. ,,Deci, daca Eu,Domnul si Invatatorul, v-am spalat voua picioarele, si voi sunteti datori sa va spalati picioarele unii altora.ŽŽ( Ioan, 13,14). Deci menirea unui barbat( sot) ca si cap de familie nu este de a fi zbir si a bate cu pumnul in masa si a porunci femeii de pe o pozitie superioara, ci aceea de a purta greutatea familiei. Iar rolul femeii nu este acela de a tremura in fata sotului , ci acela de a fi ca o mama nu numai pt. copii , ci chiar si pt sot, de a aduce pace, armonie si mangaiere in familie. In iubire, nici stapanul nu se poarta dispretuitor cu sluga, nici sluga nu isi uraste stapanul. In iubire, nici sotul nu isi injoseste sotia, nici sotia nu considera injosire sa isi asculte sotul. Daca nu exista iubire, atomat, citatul cu pricina e inteles pe dos si de aici discriminarea cu pricina. Concluzia: nu religia ortodoxa e discriminatoare, ci felul cum e inteles acest citat din cauza lipsei de dragoste crestina, din cauza mandriei, a iubirii de stapanire, a trufiei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Degeaba înțeleg eu care e pasajul cu supunerea femeii față de bărbat, dacă pentru fiecare ca mine mai sunt 10 care iau la propriu.
Conform unor statistici, circa 80% din statistici sunt false!... Last edited by Golbi_; 12.02.2010 at 20:52:42. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE
Degeaba înțeleg eu care e pasajul cu supunerea femeii față de bărbat, dacă pentru fiecare ca mine mai sunt 10 care iau la propriu.[/quote] Asa e , dar vrei sa iti spun ceva? Brabatii care sunt neciopliti cu sotiile, nu fac asta din cauza acelui citat din Sf Scriptura( or mai fi si exceptii). Unii poate nici macar nu au auzit de el, sau nu au intrat in biserica decat la vreun botez sau cununie. Comportamentul lor nu are o baza religioasa, ci sunt asa din cauza exemplului oferit de tatal fata de mama in familie sau asa au invata de pusti sa se poarte cu fetele in cercul lor de prieteni. Un barbat ,,religiosŽŽcu adevarat, va patrunde sensul adanc al cuvintelor si va interpteta corect acel citat. |
|
|||
|
|||
![]()
Până acum, mai ales la sate (că la orașe nu merg așa mulți la biserică), din ce am observat eu, sunt oameni simpli, care aplică reguli și urmează reguli, nu mai mult. Nu e cazul de a pătrunde sensul adevărat al unor texte.. Pentru că de regulă e nevoie de educație și timp pentru a face asta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat priveste educatia, cu asta sunt de acord, e ceea ce lipseste. Din pacate, constat ca de multe ori predicile sunt anoste, compuse parca pt studenti la teologie si nu pt. oameni simpli. |
|
|||
|
|||
![]()
Explicația e simplă, la sate ponderea majoritară este cea a persoanelor în vârstă, pe când la orașe este diversificată. Dacă ar fi să calculăm procentele celor care merg la biserică, sat vs. oraș, e indiscutabil, un procent mult mai mare din populația unui sat merge la biserică, decât procentul celor de la oraș. Nu am făcut studii pe sau verificat date exacte, vorbesc din ceea ce am observat, însă sunt convins că așa este.
|
||||
|
||||
![]()
După Învierea și Pogorârea Sfântului Duh, Apostolii au fost cei care , prin predica lor, au continuat misiunea de propovăduire a LEGII NOI. Multe lucruri care păreau de neconceput până atunci au devenit realizabile . Învățătura Mântuitorului a ADUS EGALITATEA ÎNTRE NEAMURI , ÎNTRE BĂRBAȚI ȘI FEMEI , CĂSĂTORIA A DEVENIT SACRĂ , POLIGAMIA AU FOST CONDAMNATE. Nimeni nu și-ar fi închipuit înainte de nașterea lui Iisus Hristos că așa ceva ar putea fi posibil. Spunea un părinte pe bună dreptate că: "prin viața, activitatea și Învierea Sa, Domnul Hristos a mărturisit despre Sine că este Fiul lui Dumnezeu. Cei care-L caută în această viață depășesc limitele autosuficienței și , pe drept cuvânt, se numesc prieteni și fii ai lui Dumnezeu". Aceasta este "egalitatea"absolută ! . . .
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
intinaciune, moliftelnic, nastere, pacat |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta femeii in biserica | lore86 | Tinuta in Biserica | 469 | 04.08.2016 15:47:33 |
Discriminarea și prigonirea Ortodoxiei și a ortodocșilor de către catolicism | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 37 | 25.08.2013 15:06:04 |
Discriminarea - o boala a societatii in care traim - | razvan_andrei | Generalitati | 23 | 27.02.2012 12:47:06 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
|