Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.02.2010, 21:38:22
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Daca eu simt in mine o schimbare a firii mele,faptul ca ,dupa un anumit timp in care m-am straduit sa tin posturile,sa merg la Liturghie,am citit carti duhovnicesti,m-am rugat....;

dupa un anumit timp,sa zicem 10 ani,fac o analiza ,si vad ca ceva s-a schimbat in mine,undeva in firea mea s-a produs un progres....nu mai sunt atat de rau,egoist,suport mai usor atacurile la propria persoana...etc

atunci stau si imi zic .....e bine sa fii crestin...!
Daniel, te rog nu o lua personal.
Eu ma gandesc ca aceasta gandire mie nu mi-ar fi de folos.
In timp, oricum progresezi, cat de cat te "inteleptesti", cat de cat iti mai stapanesti patimile.. exista o oarecare asezare normala, care vine cu varsta. (Bun, exista si cazuri extreme de oameni in varsta stapaniti de patimi.. alta poveste).
Eu imi doresc in primul rand sa-mi vad pacatele.. Daca dupa 10 ani voi spune ca sunt"mai buna", cred ca este un pas inapoi. Mai bine raman la stadiul de azi.

Nu mi-o lua in nume de rau, nu vreau sa te critic pe tine.. ci este mai mult pretext sa expun o suparare de a mea.. am in familie oameni care au trecut la alte secte deoarece au vazut un oarecare "progres" in cei ce frecventau alte biserici (ca sunt mai politicosi, ca s-au lasat de fumat, ca nu mai sunt desfranati etc..)
Or ortodoxia nu este o suita de invataturi morale! Nu poti bifa pe o lista: fac aia, aia, aia.. oau.. m-am apropiat de un ideal. Nicidecum.
Idealul crestin este lepadarea de sine. Smerenia. Lacrimile de pocainta.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce inseamna? VladCat Spiritualitatea ortodoxa 42 17.12.2011 00:11:19
Ce inseamna? florin.oltean75 Generalitati 8 24.07.2011 10:59:13
Ce inseamna a fi crestin? costel Generalitati 24 09.02.2011 11:59:41
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta I.Calin Generalitati 2 17.01.2011 20:21:42