Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.02.2010, 13:00:28
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
nu exista criza sa timp sa scrii Dumnezeu. nu-i frumos nici numele proprii sa le scrii prescurtat, este vorba de respect. cum ar fi sa te cheme laurentiu constantin si sa-ti vezi numele: L-tiu C-tin. e de prost gust. iar referitor la Dumnezeu, este batjocura sa scrii prescurtat.
Eu sunt de acord cu tine, insa stiam cum se ajunge la folosirea acestei prescurtari, eu cel putin scriam asa numai la cursuri...in rest nici nu se pune problema!

Crezi ca mie mi-ar placea sa imi vad numele scris A-ea !!???
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 13:18:40
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Eu sunt de acord cu tine, insa stiam cum se ajunge la folosirea acestei prescurtari, eu cel putin scriam asa numai la cursuri...in rest nici nu se pune problema!

Crezi ca mie mi-ar placea sa imi vad numele scris A-ea !!???
stai sa vezi cum scriu copiii in ziua de azi, cica-i "cul". sa-ti scriu o mostra:

"ejti mumoasa fok; te pupik mooolt; ce luj fanki ai; ejti cel mai vrumujik baeat, ji fara tine nu pot sa dormik,"

de gramatica nici nu au auzit. sau"cmf?" ma crezi ca n-am "jtiut" ce inseamna?
Vechi 02.02.2010, 13:51:18
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
stai sa vezi cum scriu copiii in ziua de azi, cica-i "cul". sa-ti scriu o mostra:

"ejti mumoasa fok; te pupik mooolt; ce luj fanki ai; ejti cel mai vrumujik baeat, ji fara tine nu pot sa dormik,"

de gramatica nici nu au auzit. sau"cmf?" ma crezi ca n-am "jtiut" ce inseamna?
Da, chiar foarte interesant...insa cu scuzele de rigoare cred ca e vorba despre adolescenti cam dintr-o patura sociala anume...manelisti, copii de cartier...si fara carte!

Cineva care stie sa scrie nu scrie asa, pentru ca nu poate...nu ca nu vrea, pentru ca am vazut ca unii renunta la cratima ( cica) pentru a le fi mai usor sa scrie...insa asa ceva nu exista, nu poti scrie fara cratima desi ea se impune ( ex. sa dus, la vazut, intrun an, paremise tu stii ceva, intro dimineata) pentru ca e jenant de-a dreptul!!!
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 13:56:45
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Da, chiar foarte interesant...insa cu scuzele de rigoare cred ca e vorba despre adolescenti cam dintr-o patura sociala anume...manelisti, copii de cartier...si fara carte!

Cineva care stie sa scrie nu scrie asa, pentru ca nu poate...nu ca nu vrea, pentru ca am vazut ca unii renunta la cratima ( cica) pentru a le fi mai usor sa scrie...insa asa ceva nu exista, nu poti scrie fara cratima desi ea se impune ( ex. sa dus, la vazut, intrun an, paremise tu stii ceva, intro dimineata) pentru ca e jenant de-a dreptul!!!
cei care scriu fara cratima ii trec la agramati. nu exista nu vreau, nu pot, nu stiu.
Vechi 02.02.2010, 14:12:27
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
cei care scriu fara cratima ii trec la agramati. nu exista nu vreau, nu pot, nu stiu.

Pe cei care scriu fără cratimă îi trec la agramați. Nu există nu vreau, nu pot, nu știu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 14:19:57
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul

Pe cei care scriu fără cratimă îi trec la agramați. Nu există nu vreau, nu pot, nu știu.
mai sa fie..... scuze.. Mai sa fie..... ... Scuze.
Vechi 02.02.2010, 16:44:29
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Acuma desi internetul a crescut ca nr de utilizatori in ultimii ani de zile, ciudat dar nivelul de cultura a scazut simtitor in loc sa creasca, avand in vedere usurinta accesului la informatie. Acuma probabil ca depinde si cu ce fel de informatii obisnuiesti sa-ti faci de cap.

In scoli decand s-a inceput cu restructurarea invatamantului, elevii si studentii parca mai mult s-au indobitocit. Cred ca noi am incercat sa preluam niste forme de invatamant din occident dar le-am adaptat romaneste si fiindca aproape mai nimic din Romanica nu bate cu ce-i in afara. invatamantul mai mult s-a stricat decat chipurile s-ar fi dezvoltat. Altfel nu-mi explic cum de multi elevi si mai grav studenti, abia stiu cum sa scrie corect romaneste.

Cred ca daca si-ar da examenele in engleza s-ar exprima mult mai bine decat in lilmba natala.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 16:54:17
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Acuma desi internetul a crescut ca nr de utilizatori in ultimii ani de zile, ciudat dar nivelul de cultura a scazut simtitor in loc sa creasca, avand in vedere usurinta accesului la informatie. Acuma probabil ca depinde si cu ce fel de informatii obisnuiesti sa-ti faci de cap.

In scoli decand s-a inceput cu restructurarea invatamantului, elevii si studentii parca mai mult s-au indobitocit. Cred ca noi am incercat sa preluam niste forme de invatamant din occident dar le-am adaptat romaneste si fiindca aproape mai nimic din Romanica nu bate cu ce-i in afara. invatamantul mai mult s-a stricat decat chipurile s-ar fi dezvoltat. Altfel nu-mi explic cum de multi elevi si mai grav studenti, abia stiu cum sa scrie corect romaneste.

Cred ca daca si-ar da examenele in engleza s-ar exprima mult mai bine decat in lilmba natala.
Posibil sa fie adevarat, insa tot datorita internetului putem sa si vedem care e nivelul de cultura ...pentru ca ma doare capul de cate ori mi s-a intamplat sa citesc articole, commenturi, sa dau peste raspunsuri pe diferite forumuri...si sa vad ca foarte multi nu stiu sa scrie corect in limba materna.

Inainte nu se putea forma o imagine asupra situatiei reale de fapt...insa acum toata lumea scrie, dar nu toti si cum e corect...asta e ideea!
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 20:21:44
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Propozitia 'eu sunt desavarsit' contine o gresala in ea.
Nu de gramatica stati linistiti.
Gresala este ca 'eu' trebuie scris cu litera mare ,adica 'Eu.'
De ce?
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 20:24:58
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Propozitia 'eu sunt desavarsit' contine o gresala in ea.
Nu de gramatica stati linistiti.
Gresala este ca 'eu' trebuie scris cu litera mare ,adica 'Eu.'
De ce?
Fiindca este la inceput de propozitie he he :-)
Reply With Quote
Răspunde