Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2010, 21:54:59
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=andrei_im;206819][b](chiar si catolic sau protestant), sa ii spunem cateva cuvinte si despre frumusetea ortodoxiei, fara sa-l condamnam sau ceva. totul trebuie facut cu blandete...

Da, dar in acelsi timp trebuie sa fi pregatit tot cu blindete sa accepti si povestea LUI, si a frumusetii catolicismului sau a altor religii si mai ales SA O TRATEZI, CA FRUMUSETE, CA SI PE A TA.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2010, 22:01:36
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

[quote=andreicozia;206846]
Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
[b](chiar si catolic sau protestant), sa ii spunem cateva cuvinte si despre frumusetea ortodoxiei, fara sa-l condamnam sau ceva. totul trebuie facut cu blandete...

Da, dar in acelsi timp trebuie sa fi pregatit tot cu blindete sa accepti si povestea LUI, si a frumusetii catolicismului sau a altor religii si mai ales SA O TRATEZI, CA FRUMUSETE, CA SI PE A TA.
eu sunt dispus sa ascult ce imi poate spune un catolic despre credinta lui, sunt dispus chiar sa recunosc anumite calitati ale dogmei, desi sunt extrem de putine, dar atata timp cat adevarul nu este INTREG nu il pot accepta ca adevar.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2010, 22:13:57
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

[quote=andrei_im;206849]
Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul

eu sunt dispus sa ascult ce imi poate spune un catolic despre credinta lui, sunt dispus chiar sa recunosc anumite calitati ale dogmei, desi sunt extrem de putine, dar atata timp cat adevarul nu este INTREG nu il pot accepta ca adevar.
Asta-i problema Andrei, ... decit sa discuti "buzat" ca un motan care-i gata de atac:)), mai bine nu mai discuti nimic si doar il accepti asa cum este el, precum a facut si samariteanul cu omul ranit...da, si nu uita ca si EL, catolicul, se uita la tine ca la o ciudatenie arhaica si te accepta in aceleasi conditii de respect, cu mult bun simt si respect pentru sentimentele tale
Reply With Quote
Vechi 31.01.2010, 22:25:56
inorog
Guest

Implicit

Andrei, ca sa glumim un pic: chiar si adevarul tau ortodox conform lui Ioan Scararul are 33 de trepte, si n-ai sa-l suspectezi pe Scararul ca e mason gradul 33 datorita acestei suspecte coincidente :)
Asadar adevarul nostru nu e inca intreg, numai uneletele de a-l produce sunt cele mai performante si acesta nu e un merit personal pana nu dovedim in ce chip este. Pana la treapta a 33-a de care zice Sf. Ioan si un magar te poate indrepta (Balaam...)
Reply With Quote
Vechi 31.01.2010, 22:28:20
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

[quote=andrei_im;206849]
Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul

Ai incercat vreodata sa discuti, nu cu un catolic, cu un neoprotestant? Daca ai fi incercat, ai fi stiut ca nu ai cum "discuta" cu ei. Ei stiu una si buna si iti repeta ce stiu, fara sa iti asculte si tie punctul de vedere. Uneori am impresia ca pastorul lor ii invata la "adunare" cum sa raspunda ortodocsilor la intrebari si cum sa-i acosteze. Cred ca tocmai din cauza fanatismului lor, insasi Sfanta Scriptura si mai ales Sfintii Parinti, ne invata sa nu discutam cu ei.
Vechi 07.02.2010, 20:41:03
voxdei55 voxdei55 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: ANCONA..iTALIA
Implicit

[quote=lacrimi;206856]
Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul

Ai incercat vreodata sa discuti, nu cu un catolic, cu un neoprotestant? Daca ai fi incercat, ai fi stiut ca nu ai cum "discuta" cu ei. Ei stiu una si buna si iti repeta ce stiu, fara sa iti asculte si tie punctul de vedere. Uneori am impresia ca pastorul lor ii invata la "adunare" cum sa raspunda ortodocsilor la intrebari si cum sa-i acosteze. Cred ca tocmai din cauza fanatismului lor, insasi Sfanta Scriptura si mai ales Sfintii Parinti, ne invata sa nu discutam cu ei.
Exact asa fac unii de pe acest forum,inclusiv tu!Putini sant cei care accepta si ideile altora sau ca s-ar putea ca adevarul e la mijloc.Mai degraba s-ar spune clar...RAIUL E REZERVAT PENTRU ORTODOCSI...CEILALTI RAMANETI PE-AFARA!!!
Reply With Quote
Vechi 07.02.2010, 21:12:22
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

[quote=voxdei55;209538]
Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul

Exact asa fac unii de pe acest forum,inclusiv tu!Putini sant cei care accepta si ideile altora sau ca s-ar putea ca adevarul e la mijloc.Mai degraba s-ar spune clar...RAIUL E REZERVAT PENTRU ORTODOCSI...CEILALTI RAMANETI PE-AFARA!!!
nu-i vorba doar de cei de pe forum nu-i vorba nici macar doar de ortodocsi
toti isi sustin parerea si catolicii cred ca raiul le este rezervat si neo-protestanti mai ales, doar la nivel declarativ sunt mai indulgenti

Mi se pare normal sa imi sustin ideea, daca sunt adeptul unei credinte sunt pt ca o cred adevarata, altfel si-ar pierde sensul
Cred ca ortodoxia e plinatatea dar in ceea ce priveste mantuirea, las totul pe seama Celui ce o poate da

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 08.02.2010, 11:51:23
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

[quote=danyel;209546]
Citat:
În prealabil postat de voxdei55 Vezi mesajul

nu-i vorba doar de cei de pe forum nu-i vorba nici macar doar de ortodocsi
toti isi sustin parerea si catolicii cred ca raiul le este rezervat si neo-protestanti mai ales, doar la nivel declarativ sunt mai indulgenti

Mi se pare normal sa imi sustin ideea, daca sunt adeptul unei credinte sunt pt ca o cred adevarata, altfel si-ar pierde sensul
Cred ca ortodoxia e plinatatea dar in ceea ce priveste mantuirea, las totul pe seama Celui ce o poate da
Stăruința în ORTODOXIE ,adică în modul autentic de viață , și stăruința în adevărul care slobozește și MÂNTUIEȘTE , nu este egoism, fanatism sau dispreț fată de altă credință. Ci aceasta exprimă dimensiunea universală , dragostea și filantropia BISERICII ORTODOXE. ORTODOXIA constituie și ultima posibilitate pe care o oferă pentru schimbarea duhovnicească radicală a Occidentului , dar și pentru o slobozire a Orientului din robia mincinoșilor dumnezei.
Vechi 08.02.2010, 13:37:09
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Mi se pare normal sa imi sustin ideea, daca sunt adeptul unei credinte sunt pt ca o cred adevarata, altfel si-ar pierde sensul. Cred ca ortodoxia e plinatatea dar in ceea ce priveste mantuirea, las totul pe seama Celui ce o poate da
Adevarat, Ortodoxia este "Calea, Adevarul si Viata", insa doar Dumnezeu Insusi stie cine se mantuieste si cine nu.
Aceasta nu tine de noi.
De noi tine doar a vietui potrivit Sfintei Scripturi si indemnurilor Sfintilor Parinti.

Reply With Quote
Vechi 08.02.2010, 15:10:16
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Corect. Mantuirea ramane o taina. Noi avem un drum sigur cu Hristos prin Sfintele Taine- daca sunt si alte forme prin care Dumnezeu poate sa mantuiasca tine de pedagogia lui Dumnezeu. Asadar orice raspuns categoric mi se pare a-L substitui pe Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Credeti ca exista extraterestri? amatyyy Generalitati 41 14.12.2012 22:21:40
Actualul Papa - Exista mantuire in afara BC! mihailt Biserica Romano-Catolica 44 19.06.2012 00:57:33
Exista mantuire pentru cei ce mor cu datorii? bodo1222 Generalitati 24 17.02.2010 10:14:11
Exista mantuire, exista vindecare! iosif Pocainta 3 07.02.2007 13:48:29
Cat credeti ca este necesar omului pentru mantuire Andrei_sunt Stiri, actualitati, anunturi 14 18.01.2007 15:34:04