Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2010, 16:51:39
Silencer Silencer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2008
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Silencer
Implicit

Ash putea adauga un singur lucru:
In Basarabia, Patriotismul si Religia sunt singurele lucruri care mai pastreaza comunitatea română. Dacă nu ar fi fost ele, nu shtiu daca mai ramânea ceva din cultura română în Basarabia după zeci de ani de rusificare și comunism...

În caz ca cineva nu știe, Basarabia e Republica Moldova, un petec de pământ la est de România...
Vechi 29.01.2010, 18:36:55
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Silencer Vezi mesajul
Ash putea adauga un singur lucru:
In Basarabia, Patriotismul si Religia sunt singurele lucruri care mai pastreaza comunitatea română. Dacă nu ar fi fost ele, nu shtiu daca mai ramânea ceva din cultura română în Basarabia după zeci de ani de rusificare și comunism...

În caz ca cineva nu știe, Basarabia e Republica Moldova, un petec de pământ la est de România...
Acum ai inteles care este una din utilitatile religiei pe pamant.
Vechi 29.01.2010, 18:41:27
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pana la a face zob pe celalat exista suficiente etape intermediare ale calcatului in picioare care se traduc la fel: "supravietuirea celui mai puternic".

Este suficient sa fii ateu. Sau fara scrupule.
Cam tot pe acolo.
Ateu nu inseamna imoral pe cand fara scrupule da. Doar pentru ca tu nu-ti poti imagina care-i diferenta nu inseamna ca ea nu exista.
Si daca tot veni vorba de fara scrupule, cum se face ca proportia crestinilor din inchisori este mai mare decat proportia crestinilor din libertate? Te rog fara no true scotman!

Da-mi te rog exemplu de o crima motivata de ateism.

Last edited by ai2; 29.01.2010 at 18:48:40.
Vechi 29.01.2010, 20:10:21
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Ateu nu inseamna imoral pe cand fara scrupule da. Doar pentru ca tu nu-ti poti imagina care-i diferenta nu inseamna ca ea nu exista.
Si daca tot veni vorba de fara scrupule, cum se face ca proportia crestinilor din inchisori este mai mare decat proportia crestinilor din libertate? Te rog fara no true scotman!

Da-mi te rog exemplu de o crima motivata de ateism.
necunoasterea celor 10 porunci.
ai facut vreun studiu cu crestinii din inchisori? si ateii culmea sunt botezati, deci crestini. sa fie ei cei multi din inchisori?
multi spun ca-s atei, dar se casatoresc in biserica si isi boteaza copii, cica asa e traditia....
Vechi 29.01.2010, 20:55:46
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
ai facut vreun studiu cu crestinii din inchisori? si ateii culmea sunt botezati, deci crestini. sa fie ei cei multi din inchisori?
nope! studii exista nu trebuie sa le fac eu. Si daca esti botezat nu esti musai crestin. Asta e doar o conceptie limitata. E drept ca libertatea crestina nu include libertate religioasa dar asta nu inseamna ca nu poti sa renunti la credinta cu care ai fost etichetat cand faceai pe tine. Halal free will!
Citat:
multi spun ca-s atei, dar se casatoresc in biserica si isi boteaza copii, cica asa e traditia....
Asta e santajul societatii tembelizate. Ce ii priveste pe altii daca eu merg sau nu la biserica? Imensa majoritate habar n-au la cine se roaga dar daca spui ca esti ateu gata ti-au sarit in cap. Imagineaza-ti presiunea a doua randuri de neamuri chipurile proaspat iesite din vremuri ateiste. Asta e libertatea cu care se lauda crestinii. Asa ca inghiti in sec si injuri in gand inapoierea neamurilor care prefera sa te stie ipocrit decat sa nu treci pe la biserica.
Vechi 29.01.2010, 21:08:37
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
mda. my bad!
s-o luam muuuuuuult mai incet! crima e cand omori pe cineva. Daca nu e destul de clar, citeste la intamplare vechiul testament si vezi ce face D-zeu sau ce fac unii chipurile inspirati de D-zeu.
eu am zis sa-mi dai un exemplu de omor motivat de ateism. ce ai scris tu se incadreaza la erori de logica. sa nu cunosti cele zece porunci (care in paranteza fie spus sunt de o subtirime intelectuala rara) poate o fi un pacat, dar nu o crima si asta doar dpdv crestin.
Incearca sa aplici argumentul tau pe propria persoana dar relativ la islamism sa vezi ce obtii.

PS cati crestini crezi ca stiu cele 10 porunci?
Vechi 29.01.2010, 21:54:42
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
mda. my bad!
s-o luam muuuuuuult mai incet! crima e cand omori pe cineva. Daca nu e destul de clar, citeste la intamplare vechiul testament si vezi ce face D-zeu sau ce fac unii chipurile inspirati de D-zeu.
eu am zis sa-mi dai un exemplu de omor motivat de ateism. ce ai scris tu se incadreaza la erori de logica. sa nu cunosti cele zece porunci (care in paranteza fie spus sunt de o subtirime intelectuala rara) poate o fi un pacat, dar nu o crima si asta doar dpdv crestin.
Incearca sa aplici argumentul tau pe propria persoana dar relativ la islamism sa vezi ce obtii.

PS cati crestini crezi ca stiu cele 10 porunci?
intrebarea este cati crestini sunt crestini.
Vechi 29.01.2010, 22:05:05
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
intrebarea este cati crestini sunt crestini.
Raspunsul corect stiintific e toti! dar fiecare in felul sau. Cand un credincios spune ce gandeste zeul sau, spune de fapt ce-si doreste el sa gandeasca acel zeu (fapt dovedit stiintific). Deci, fiecare cu D-zeul lui. Eu in schimb, nu ma prefac si spun clar ce gandesc fara sa pun nimic pe seama vreunui zeu. Daca m-ar deranja homosexualii as spune asta cat se poate de clar si nu m-as ascunde in spatele unui bau-bau.
Vechi 29.01.2010, 22:10:31
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Raspunsul corect stiintific e toti! dar fiecare in felul sau. Cand un credincios spune ce gandeste zeul sau, spune de fapt ce-si doreste el sa gandeasca acel zeu (fapt dovedit stiintific). Deci, fiecare cu D-zeul lui. Eu in schimb, nu ma prefac si spun clar ce gandesc fara sa pun nimic pe seama vreunui zeu. Daca m-ar deranja homosexualii as spune asta cat se poate de clar si nu m-as ascunde in spatele unui bau-bau.
crestin este sa crezi in Dumnezeu, cei care cred in zei sunt pagani. nu trebuie sa ne ascundem in spatele nimanui ca sa spunem ce gandim. daca mie nu-mi plac homosexualii, asta inseamna ca ma ascund? ca in spatele lui bau-bau nu pot, ca nu stiu cine este.
Vechi 29.01.2010, 22:25:49
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
crestin este sa crezi in Dumnezeu, cei care cred in zei sunt pagani.
eu discutam de credinciosi in general pentru ca ce spuneam se aplica indiferent de religie. Priceput?
Citat:
nu trebuie sa ne ascundem in spatele nimanui ca sa spunem ce gandim. daca mie nu-mi plac homosexualii, asta inseamna ca ma ascund?
Daca spui ca lui D-zeu nu ii plac, da! Mai citeste o data ce am scris pentru ca am impresia nu ai inteles ce am spus.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58