Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2010, 03:57:10
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Toti oamenii care fac bine si traiesc in acord cu Dumnezeu sunt apti de a fi mantuiti. E absurd ce zici.
Copacul este o creatie a lui Dumnezeu care reflecta perfect cum ar trebui sa fie omul: cu picioarele pe pamant si capul spre cer... e o metafora, poate nu prea reusita... Simbolismul copacului este si in crestinism. Da un search pe google sa afli. In biblie e pomul vietii. Iti spune ceva?

Despre copacul spiritelor

Am trecut azi pe la librarie. Am gasit un dictionar de simboluri.. nu am gasit mare lucru scris despre copac (scria despre kaballah, mai mult).

Alaturi era o carte de vrajitorie. Deschid.. surpriza mare: scria despre copacul spiritelor!

Foarte pe scurt, copacii erau venerati de celti. Ei aveau o religie panteista si majoritatea sarbatorilor pagane de azi (inclusiv halloweenul, sarbatoarea mortilor cu care marcau finalul anului). Revenind, preotii lor se numeau druizi (traducere aproximativa= cei care cunosc stejarul), cuvant derivat din stejar. Copacii erau venerati, in special stejarii. In copaci, potrivit credintei lor, traiesc spirite, care pot fi chemate prin anumite metode etc... De asemenea copacii erau poarta catre lumea de dincolo. Prin metode magice spiritele pot fi facute captive in copaci etc, etc, etc..

(ca fapt divers, vascul este considerat sacru, cu proprietati magice datorita faptului ca se dezvolta pe stejari, copacul sacru al celtilor. Putini stiu ca vascul este un element pagan in casa noastra de sarbatori).
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
filmul rusesc "Preotul" padrevicentiu Generalitati 9 14.04.2011 11:19:51
Dar filmul "Angora"? anika12 Biserica Ortodoxa si Massmedia 4 21.01.2011 11:25:14
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Filmul "Locul Ingerului" andreicozia Generalitati 2 23.09.2009 16:14:30