Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2010, 20:51:51
florina_drossu florina_drossu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Daca veti citi comentariile Sfintilor Parinti veti vedea ca se refera la tipurile de oameni, nicidecum pasajul nu trebuie inteles literal. Aici este alegorie.

Mitropolitul Hierotheos Vlachos, in cartea "Sufletul dupa moarte", spune clar, citand din Sfintii Parinti, ca animalele au suflet biologic care dispare odata cu moartea trupului.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2010, 21:59:16
bmadalin bmadalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Locație: Ilfov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florina_drossu Vezi mesajul
Daca veti citi comentariile Sfintilor Parinti veti vedea ca se refera la tipurile de oameni, nicidecum pasajul nu trebuie inteles literal. Aici este alegorie.

Mitropolitul Hierotheos Vlachos, in cartea "Sufletul dupa moarte", spune clar, citand din Sfintii Parinti, ca animalele au suflet biologic care dispare odata cu moartea trupului.
Nu vreau sa fiu Gica-Contra si sa nu accept nici un argument. Indruma-ma tu catre textele din Sf. Parinti.
Dar asta nu mi se pare alegorie:
Citat:
6. Atunci lupul va locui laolalta cu mielul si leopardul se va culca langa caprioara; si vitelul si puiul de leu vor manca impreuna si un copil ii va paste.
7. Juninca se va duce la pascut impreuna cu ursoaica si puii lor vor salaslui la un loc, iar leul ca si boul va manca paie;
8. Pruncul de tata se va juca langa culcusul viperei si in vizuina sarpelui otravitor copilul abia intarcat isi va intinde mana.
9. Nu va fi nici o nenorocire si nici un prapad in tot muntele Meu cel sfant! Ca tot pamantul este plin de cunostinta si de temerea de Dumnezeu, precum marea este umpluta de ape!
<<Ca tot pamantul este plin de cunostinta si de temerea de Dumnezeu, precum marea este umpluta de ape!>> Ti se pare alegorie?
Si daca cauzala nu este o alegorie, cum ar fi propozitia regenta una? O sa-mi zici ca regenta este <<Nu va fi nici o nenorocire si nici un prapad in tot muntele Meu cel sfant!>>, dar ea este un rezumat si o intarire la ce e deasupra. Dupa ce a dat exemplele mai sus, ca sa nu continue si cu altele, s-a zis: si nici o alta nenorocire.

Trebuie avut grija cu alegoria asta, ca am auzit multe voci care vad alegorii peste tot. (Biblia: alegorie sau adevar istoric?)

Iar despre Mitropolitul Hierotheos Vlachos, sa ma ierte Dumnezeu, n-am auzit, nu stiu de ce zice el asta...

Last edited by bmadalin; 22.01.2010 at 22:03:39.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2010, 23:30:04
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Implicit

Si totusi moartea a intrat in lume prin neascultarea si pacatul omului...altfel si animalele ar fi fost nemuritoare precum Adam si Eva.Si ceea ce a mai fost,cred ca va mai si fi...in sensul ca este posibil...probabil dupa judecata universala.
Vechi 25.01.2010, 18:49:02
RS1Crestin RS1Crestin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.01.2010
Implicit Din Filocalia vol 1 din Sfantul Antonie cel Mare

"166. Stihul acesta l-am scris pentru cei mai simpli spre dreapta stiinta , pentru ca unii au avut indrasneala sa spuna cu necredinta ca ierburile si legumele ar fi insufletite. Le spun acestora : Ierburile au viata firii , suflet insa n'au. Iar omul se numeste animal rational pentruca are minte si este capabil de stiinta. Celelalte dobitoace pamantesti si din aer au glas in ele fiindca au duh si suflet. Si toate cele cari cresc si scad sunt vietuitoare, fiindca vietuiesc si cresc, dar pentru aceea nu au si suflet. Iar deosebirile vietuitoarelor sunt patru : Unele sunt nemuritoare si insufletite ca ingerii, altele au minte, suflet si duh, ca oamenii, altele au numai duh si suflet ca dobitoacele, iar altele numai viata ca ierburile. In ierburi dainuieste viata fara suflet, fara duh si fara minte. Iar toate celelalte fara viata nu pot sa fie. Si tot sufletul omenesc este intr'o miscare necontenita de la un loc la altul."
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sufletele dupa moarte silverstar Generalitati 112 24.03.2012 09:47:27
Ce intalnim dupa moarte costel Generalitati 86 20.02.2011 09:38:22
Ce se intampla cu sufletul dupa moarte heorhe Generalitati 85 02.08.2010 16:09:02
ceva totusi se intampla dupa moarte remember Generalitati 5 20.09.2009 21:50:26