Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2010, 21:37:10
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Da, OK, femeia sa aiba capul acoperit, dar peste tot, sa nu se vada parul- NU, asta e fundamentalism care seamana periculos de mult cu cel musulman! Manifestarile exterioare ostentative (cum ar fi puratatul baticului imbrobodit in secolul nostru) NU sunt dovada de smerenie, ci dimpotriva! Evident ca de aici se excepteaza monahiile- pentru ca ele practic traiesc in atemporal.

Last edited by arwein; 21.01.2010 at 21:41:22.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2010, 21:41:31
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
Da, OK, femeia sa aiba capul acoperit, dar peste tot, sa nu se vada parul- NU, asta e fundamentalism care seamana periculos de mult cu cel musulman! Manifestarile exterioare ostentative (cum ar fi puratatul baticului imbrobodit in secolul nostru) NU sunt dovada de smerenie, ci dimpotriva! Evident ca de aici se expteaza monahiile- pentru ca ele practic traiesc in atemporal.
Daca ai avea credinta macar cit bobul de mustar si ai fi avut curiozitatea sa citesti lincul indicat ai fi fost ferita de ridicol . Asa ...ingrosi rindurile ,,credinciosilor fara de credinta "
Reply With Quote
Vechi 21.01.2010, 21:48:46
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Daca ai avea credinta macar cit bobul de mustar si ai fi avut curiozitatea sa citesti lincul indicat ai fi fost ferita de ridicol . Asa ...ingrosi rindurile ,,credinciosilor fara de credinta "

Sa ne ajute Dumnezeu la sporirea credintei!
Reply With Quote
Vechi 21.01.2010, 21:52:01
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
Sa ne ajute Dumnezeu la sporirea credintei!
Hm... fie tie dupa inima ta !
Reply With Quote
Vechi 22.01.2010, 00:04:18
camivero19 camivero19 is offline
Member

Data înregistrării: 26.08.2008
Implicit

Voi sunteti crestini de mult? Eu am fost botezata pe la cateva luni dar abia de vreo doi ani (mai putin chiar) am inteles ce inseamna asta si mi s-a schimbat viata cam total. Dar in avantul meu de acum un an, cand doream sa le fac pe toate ca la carte, sa ascult tot ce spun sfintii si Biserica in toate am avut o discutie cu duhovnicul. Si in timp ce eu ii spuneam ca nu port batic,fusta ca bla si bla s-a uitat serios la mine si mi-a spus ca nu astea sunt problemele mele. Sa caut Imparatia lui Dumnezeu, sa ma vindec de patimile uriase, sa renunt la pacatele mai mult sau mai putin mari, sa ma tin de Biserica si sa ma rog cat pot iar restul vor veni de la sine. Infatisarea exterioara trebuie sa se schimbe dupa schimbarile din interior. Si sincer, asa e! Dumnezeu ne invata toate... doar sfintii de la EL stiau. Dar conditiile din ziua de azi nu sunt cele de pe vremea Sfantului Apostol Pavel sau ale Sfantului Ioan Gura de Aur... si ca urmare e mai greu de ajuns la inaltimile duhovnicesti (poate nu foarte inalte totusi) de a trai ca firesc ceea ce ne invata sfintii legat de purtarea noastra in societate.
Poate nu degeaba ne-a dat Dumnezeu si duhovnici si nu ne-a lasat doar cu scrieri sfinte...
Reply With Quote
Vechi 22.01.2010, 00:12:28
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camivero19 Vezi mesajul
Voi sunteti crestini de mult? Eu am fost botezata pe la cateva luni dar abia de vreo doi ani (mai putin chiar) am inteles ce inseamna asta si mi s-a schimbat viata cam total. Dar in avantul meu de acum un an, cand doream sa le fac pe toate ca la carte, sa ascult tot ce spun sfintii si Biserica in toate am avut o discutie cu duhovnicul. Si in timp ce eu ii spuneam ca nu port batic,fusta ca bla si bla s-a uitat serios la mine si mi-a spus ca nu astea sunt problemele mele. Sa caut Imparatia lui Dumnezeu, sa ma vindec de patimile uriase, sa renunt la pacatele mai mult sau mai putin mari, sa ma tin de Biserica si sa ma rog cat pot iar restul vor veni de la sine. Infatisarea exterioara trebuie sa se schimbe dupa schimbarile din interior. Si sincer, asa e! Dumnezeu ne invata toate... doar sfintii de la EL stiau. Dar conditiile din ziua de azi nu sunt cele de pe vremea Sfantului Apostol Pavel sau ale Sfantului Ioan Gura de Aur... si ca urmare e mai greu de ajuns la inaltimile duhovnicesti (poate nu foarte inalte totusi) de a trai ca firesc ceea ce ne invata sfintii legat de purtarea noastra in societate.
Poate nu degeaba ne-a dat Dumnezeu si duhovnici si nu ne-a lasat doar cu scrieri sfinte...
Dacă un simplu batic, căciuliță, eșarfă , ce vrei tu , sunt chestiuni legate de "Înălțimile " duhovnicești, atunci nu mai am nimic de spus.
Vechi 22.01.2010, 02:15:47
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Dacă un simplu batic, căciuliță, eșarfă , ce vrei tu , sunt chestiuni legate de "Înălțimile " duhovnicești, atunci nu mai am nimic de spus.
Nu, Cristian, ceea ce a vrut sa spuna camivero este, ca pentru a-si pune batic la rugaciune, femeia trebuie sa simta mai intai in inima ei aceasta necesitate si abia dupa aceea si-l va pune, ceea ce e adevarat. schimbarea din interior se va reflecta si in exteriorul ei.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
tinuta in biserici marlene Tinuta in Biserica 211 07.07.2025 21:15:36
Tinuta barbatului in biserica Hartford Tinuta in Biserica 56 26.05.2025 11:33:59
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Biserica si discriminarea femeii Golbi_ Despre Biserica Ortodoxa in general 460 08.12.2011 18:19:07
Spovedania trebuie tinuta costel Pocainta 10 29.01.2010 15:08:28