Citat:
În prealabil postat de Lorytzuka
Fereasca-ma Dumnezeu!!! Japonia??????Japonia atei??????? ai lacune...eu sincera sa fiu decat sa stau aici sa scot bazaconiile pe care le scotzi tu shi sa ma mai fac shi de ras mai bine ash lua shi ash citi o carte indiferent care e aia...Japonia....fereasca-ma Dumnezeu...pai "ashtia micii" se joaca de mii de ani cu darurile primite de la Dumnezeu(shi ei shtiu asta) cum te joci tu cu guma de mestecat in gura.Japonia a fost printre primele popoare non-creshtine alaturi de China care au descoperit,acceptat shi demonstrat existentza lui Dumnezeu: energia Qi (Ki,Chi)  daca shtii ce e aia, China, Japonia...Dao(Tau,Tao): calea , viatza intzeleapta (analogie Iisus a spus: Eu sunt calea adevarul si viata)..."Dao De Jing" e cea mai veche carte de filozofie...pana shi feng - shui : "urmeaza Marele Model" (Marele Model = natura , natura creeata de Dumnezeu deci perfecta , urmeaza Marele Model = reconstruieshte la nivel micro perfectziunea din nivel macro, shi mai pe scurt reconstruieshte perfectziunea creeata de Dumnezeu.) bun o sa zici ca astea sunt ale chinezilor foarte bine preluate de japonezi cu succes alaturi de budismul de la indienii tibetani ( la japonezi budismul ZEN) shi alte lucruri.Budism = calea catre iluminare , iluminare = nirvana , nirvana = a trai in Dumnezeu si a intrerupe sirul reincarnarilor prin atingerea mantuirii),budism = printre altele shi yoga.primul lucru pe care il invetzi in practica yoghina pe langa asane (posturi corporale) este consacrarea.ritualul de consacrare este ca inainte de orice lucru pe care il faci ii consacri Lui Dumnezeu.lucrul pe care urmeaza sa il faci.ceea ce sigur nu shtii este ca yoginii consacra pana shi mancarea shi ashteapta raspuns.shi daca raspunsul e pozitiv abia atunci mananca daca nu este pozitiv sau nu vine nu mai mananca.etcetera etcetera.eu sincer itzi sugerez sa nu itzi mai pierzi timpul aici cu discutzii pe care oricum nu le potzi sustzine.cred shi sper ca incepi sa te prinzi ca noi "ashtia de pe-aici pe cale de disparitzie" nu avem ce sa aflam de la tine!
|
Secolul 20 e secolul ateismului, pana atuncea mai nimeni nu recunostea ca nu e credincios pentru ca ar fi avut repercursiuni negative, nu exista tara care pre secoulul 20 sa fi avut vreo rata de ateism semnificativa, nu conteaza ce religie era intro tara, cat de buna sau rea etc, daca acum e mai atee e datorita educatiei si mentalitatii, Japonia si Corea nu sunt neaprat atee in sensul strict ci pur si simplu nu se implica in religie mai deloc, nu-i ca voi care va ganditi tot timpul si va formati viata dupa principiile religiei voastre. Deasemenea nush ce lauzi religia lor pentru ca nu e nimic ca cele abrahimice, doar ca au ceva demosntart bun gen meditatie, calm, control etc vrei sal asociezi neapart cu crestinism cand pur si simplu nu e cazul.
MEditatia si toate beneficiile ei sunt din india si orientul indepartat, si nu au existat niciodata in crestinism, chair este un caz tampit in care un preot catolic avea o congregatie de multe batrane care de cand se apucasera te Tai-chi devenisera multm ai sanatoase si li se imbunatatisera viata considerabil, preotul vazand asta, imediat a sarit ca tai-chi e al dracului si din religii pagane si ca batranele sa nu mai facaasta. Cred si eu cand vezi ca te rogi o viata intreaga si nu rezolvi nimic, si dupaia faci oleaca de sport cu efecte miraculoase dar din alta cultura si religie, as vedea cum se ingrijoreaza preotul lol.