![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Dar nu cred ca e vorba de un conflict intre religie si stiinta. Abordeaza realitatea in doua moduri diferite care in mod normal nu ar trebui sa interfereze. Eu doar consider ca una dintre abordari este mai utila decat cealalta.
|
|||
|
|||
|
Citat:
oricum, imi pare bine ca pot afla lucruri interesante despre stiinta, incerc sa le si inteleg, desi este mai greu pentru un om care nu are baza, dar cat traiesti, inveti. totusi, asta nu intra in conflict cu credinta mea. :) Last edited by maria-luisa; 19.01.2010 at 02:03:25. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
sa demonstreze mai intai. apoi mai vedem.:)
Last edited by maria-luisa; 19.01.2010 at 10:52:57. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mai nou, au inceput sa recunoasca influenta psihica a individului asupra vindecarii, vecina cu miracolul. 2. Si daca stiinta demonstreaza ca Dumnezeu exista si tu ai trait in desavarsita ignoranta fata de El? |
|
|
|||
|
|||
|
Faptul ca reuseste sa explice pe cale naturala tot mai multe din asa-zisele proprietati ale sufletului nu crezi ca e semnificativ?
Citat:
In primul rind ca mie personal, chiar daca stiinta ar aduce dovezi in legatura cu el, nu mi s-ar schimba cu absolut nimic felul de a fi. Faptul ca el exista sau nu, nu schimba cu nimic ceea ce se intimpla in lumea reala. Daca ma gindesc mai bine, un lucru s-ar schimba: mi-ar taia cu totul elanul de a incerca sa inteleg cum functioneaza natura si sa ma mai minunez de ea. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Si pentru stiinta este si acum un miracol care ridica multe semne de intrebare. Citat:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Care din proprietatile sufletului, puse in evidenta, nu a fost explicat de stiinta?
Citat:
Intr-adevar, ridica si acum destule semne de intrebare. Dar de cu totul alt tip. Ma bazez pe faptul ca foarte multe concepte din morala atee sint asemenea cu cele bazate pe invataturile din NT. Desigur, motivele sint diferite, dar rezultatele sint foarte asemanatoare. Pai asa as simti eu, ca nu ar mai avea rost sa mai fac nimic |
|
|
|||
|
|||
|
Dar, cum este considerata? Daca te referi la legea atractiei universale, atunci este vorba doar de o formula... Stim mai multe despre gravitatie, decat cele aflate prin experiente?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Desigur ca stim mai mult, iar initierea in aceasta s-a facut cu un experiment imaginar. Validarea teoriei gravitatiei generalizate se afla inca in curs de validare experimentala. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 22:52:20 |
| Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 17.08.2010 00:01:34 |
| Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 17:49:03 |
| De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 23:51:32 |
| ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 22:21:58 |
|
|