![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
FÁMEN, fameni, s.m. (Înv.) Bărbat castrat; spec. eunuc. ** Fig. Bărbat decăzut din punct de vedere moral. - Refăcut din fameni (pl. lui famăn înv. "bărbat castrat", din lat. *feminus, din femina). Sursa : DEX '98 FÁMEN s. v. eunuc. Sursa : sinonime fámen s. m., pl. fámeni Sursa : ortografic FÁMEN \~i m. înv. 1) Bărbat castrat. 2) Bărbat castrat însărcinat cu paza haremului în Orient; eunuc. 3) fig. Bărbat decăzut moral. /<lat. feminus Sursa : NODEX in Evanghelie, cred ca are alt inteles. de exemplu, sunt oameni care nu mai au nevoie de partea opusa pentru a se completa, pentru ca si-au gasit implinirea in Dumnezeu ( cum ar fi calugarii). eu asa inteleg aici: "si sunt fameni care s-au facut fameni pe ei insisi, pentru imparatia cerurilor. " Adica,eu nu cred ca in Evanghelie, este chiar intelesul din Dex, ci mai degraba faptul ca sexualitatea nu este o necesitate pentru unii oameni. eu asa inteleg "10. Ucenicii I-au zis: Daca astfel este pricina omului cu femeia, nu este de folos sa se insoare. 11. Iar El le-a zis: Nu toti pricep cuvantul acesta, ci aceia carora le este dat. 12. Ca sunt fameni care s-au nascut asa din pantecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au facut fameni, si sunt fameni care s-au facut fameni pe ei insisi, pentru imparatia cerurilor. Cine poate intelege sa inteleaga. " Last edited by maria-luisa; 18.01.2010 at 17:41:13. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Moliftele sf vasile se pot citi de orice preot? | ingerul_pazitor | Generalitati | 46 | 15.12.2011 17:43:48 |
Invidia impiedica orice bucurie | jonella | Intrebari utilizatori | 5 | 25.05.2010 18:19:57 |
Orice veți cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da | luceafaruldincer | Din Noul Testament | 24 | 28.03.2010 21:50:08 |
Sunt ateu, intrebati-ma orice! | AteulCelRau | Generalitati | 1449 | 11.03.2010 08:44:01 |
|