Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2010, 12:11:08
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Da, Sfantul Siluan Athonitul este sfantul cel mai drag inimii mele.
De la el am invatat raportarea cu dragoste fata de non'ortodocsi.

Insa el nu spune nimic de "rugaciune in comun" sau "slujbe in comun".
Totul se reduce insa la a'i iubi sincer, din adancul inimii, si a purta un dialog cald si folositor.
Insa nu rugaciune in Biserica.
El nu spune, pt ca traia la muntele Athos la inceputul secolului 20.
Noi care traim in epoca in care traim, in care crestinismul devine din ce mai putin impoortant pentru lume, avem alta marturisire de facut.
Dar parintele Sofronie, ucenicul lui, care a trait in Anglia, din cate stiu eu nu era impotriva.

Sa ne amintim de cei care in inchisori se rugau impreuna. Era tot o situatie limita. Cred ca si noi traim si vom trai intr-o situatie limita, o epoca de marturisire.

Iar textul pe care l-am citat arata si ca nu trebuie sa demonizam credinta celorlalti, ca trebuie sa vedem si ce avem in comuin, ca nu putem conseridera gresit tot ceea ce spun si fac.

Last edited by Fani71; 18.01.2010 at 12:15:51.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Comentariu rugaciune "Cuvine-se cu adevarat" Ludescu Despre Biserica Ortodoxa in general 17 26.05.2011 04:17:42
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42