Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2010, 23:12:00
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Lasati prostiile si nu mai dati cu presupusul aiurea.
Referitor la desteptul care are lucruri importante de spus dar prea putin timp sa-si faca un cont si care se rafuieste cu Vaticanul ca ar ascunde adevarul, pot sa-i spun atat: Scriptura pe care o avem este Legea lui Dumnezeu in Sfanta Treime, atat cea Veche cat si cea Noua, desavarsita. Dovada o stau multimea de oameni care au inaintat in credinta bazandu-se pe acea Scriptura si care s-au umplut de Har!
Vad ca ai deja istoric de a intra pe site-uri ortodoxe si a insulta Credinta! Sa te ierte Dumnezeu!
Vechi 14.01.2010, 23:28:05
Zburatorul
Guest

Implicit Doamne ajuta!

Sfanta Evanghelie dupa Luca

Capitolul 2 - Nasterea lui Hristos. Taierea imprejur si aducerea in templu. Simeon si Ana. Iisus, la doisprezece ani, vine la Ierusalim.

40. Iar Copilul crestea si Se intarea cu duhul, umplandu-Se de intelepciune si harul lui Dumnezeu era asupra Lui.

42. Iar cand a fost El de doisprezece ani, s-au suit la Ierusalim, dupa obiceiul sarbatorii

46. Iar dupa trei zile L-au aflat in templu, sezand in mijlocul invatatorilor, ascultandu-i si intrebandu-i.
47. Si toti care Il auzeau se minunau de priceperea si de raspunsurile Lui.

52. Si Iisus sporea cu intelepciunea si cu varsta si cu harul la Dumnezeu si la oameni.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 09:33:22
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Lasati prostiile si nu mai dati cu presupusul aiurea.
Ai putea fi primul care sa-ti urmezi sfatul. Ai sa vezi de ce zic asta.
Citat:
Referitor la desteptul care are lucruri importante de spus dar prea putin timp sa-si faca un cont si care se rafuieste cu Vaticanul ca ar ascunde adevarul, pot sa-i spun atat: Scriptura pe care o avem este Legea lui Dumnezeu in Sfanta Treime, atat cea Veche cat si cea Noua, desavarsita.
Fals! Ce aveti voi sunt niste copii ale unor copii samd, nicidecum originalul. Ori prin copiere s-au produs multe modificari recunoscute inclusiv de biserica asa incat "Legea lui D-zeu" e in cel mai bun caz o aproximatie nici pe departe desavarsita!
Citat:
Dovada o stau multimea de oameni care au inaintat in credinta bazandu-se pe acea Scriptura si care s-au umplut de Har!
Altii au patit la fel cu alte religii. Sunt si alea adevarate? Altii, printre care si eu, au devenit atei tocmai afland mai multe despre religie. Avem si noi dreptate?
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 09:47:11
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Fals! Ce aveti voi sunt niste copii ale unor copii samd, nicidecum originalul. Ori prin copiere s-au produs multe modificari recunoscute inclusiv de biserica asa incat "Legea lui D-zeu" e in cel mai bun caz o aproximatie nici pe departe desavarsita!
Înca o dovada de gândire copilareasca.

Dupa tine a fost un singur exemplar din Scriptura care a fost copiat mereu.

Normal ar fi sa-ti dai seama ca primul exemplar din fiecare din cartile care compun Scriptura a fost multiplicat identic (eventualele diferente fiind insignifiante) si ca apoi cartea a supravietuit prin multiplicarile paralele realizate în diverse locuri si perioade timp.

Faptul ca nu s-au descoperit variante diferite ale cartilor VT si NT, faptul ca Septuaginta (VT) tradusa în sec. 3 î.Hr. e identica cu Biblia iudaica pastrata de evrei pâna azi, faptul ca cele mai vechi manuscrise din NT descoperite recent sunt identice cu Biblia crestina perpetuata de-a lungul veacurilor dovedeste, cum era si de asteptat, ca copiile realizate de-a lungul timpului au fost identice cu originalul si ca noi beneficiem azi de documentele originale.

De altfel ideea ta infantila e contrazisa de cercetatorii stiintifici ai Bibliei, fie ei credinciosi si atei. Nivelul tau e foarte jos daca nu depasesti basmele lui Dan Brown.
Vechi 17.01.2010, 15:11:19
Uprising's Avatar
Uprising Uprising is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Faptul ca nu s-au descoperit variante diferite ale cartilor VT si NT, faptul ca Septuaginta (VT) tradusa în sec. 3 î.Hr. e identica cu Biblia iudaica pastrata de evrei pâna azi, faptul ca cele mai vechi manuscrise din NT descoperite recent sunt identice cu Biblia crestina perpetuata de-a lungul veacurilor dovedeste, cum era si de asteptat, ca copiile realizate de-a lungul timpului au fost identice cu originalul si ca noi beneficiem azi de documentele originale.
Exista o multime de dovezi istorice care invalideaza speculatia enuntata. Toate manuscrisele originale ale N.T au fost pierdute. Nu avem nici macar primele copii ale manuscriselor originale si nu avem nici macar copii ale copiilor originalelor. In ziua de astazi avem peste 5700 de manuscrise, fiecare manuscris a avut un autor care avea propria sa credinta, realitate si perceptie. Intre aceste manuscrise exista discrepante care depasesc cu mult numarul cuvintelor din N.T. Critica textologica a manuscriselor evidentiaza un numar foarte mare de neconcordante intre manuscrise.

De ex: cele mai vechi manuscrise ale Ev. dupa Ioan nu contin prologul si capitolul 8:1-11. Exista in canonul N.T un singur fragment care sustine explicit dogma sfintei treimi, din pacate acest fragment nu apare in cele mai vechi manuscrise grecesti ale N.T. Abia intr-un manuscris grecesc din secol XI apare pentru prima data acest fragment.

In decursul timpului au existat si modificari deliberate ale textului sacru. Modificarile anti-adoptioniste, anti-docetice si anti-separationiste au fost inserate in textul scripturii.

A afirma cu tarie ca textul biblic pe care l-am mostenit este identic cu textul original nu-i altceva decat pura ignoranta!
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 02:36:59
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Uprising Vezi mesajul
Exista o multime de dovezi istorice care invalideaza speculatia enuntata. Toate manuscrisele originale ale N.T au fost pierdute. Nu avem nici macar primele copii ale manuscriselor originale si nu avem nici macar copii ale copiilor originalelor. In ziua de astazi avem peste 5700 de manuscrise, fiecare manuscris a avut un autor care avea propria sa credinta, realitate si perceptie. Intre aceste manuscrise exista discrepante care depasesc cu mult numarul cuvintelor din N.T. Critica textologica a manuscriselor evidentiaza un numar foarte mare de neconcordante intre manuscrise.

De ex: cele mai vechi manuscrise ale Ev. dupa Ioan nu contin prologul si capitolul 8:1-11. Exista in canonul N.T un singur fragment care sustine explicit dogma sfintei treimi, din pacate acest fragment nu apare in cele mai vechi manuscrise grecesti ale N.T. Abia intr-un manuscris grecesc din secol XI apare pentru prima data acest fragment.

In decursul timpului au existat si modificari deliberate ale textului sacru. Modificarile anti-adoptioniste, anti-docetice si anti-separationiste au fost inserate in textul scripturii.

A afirma cu tarie ca textul biblic pe care l-am mostenit este identic cu textul original nu-i altceva decat pura ignoranta!
Eu unul stiu ca dupa aceste Scripturi s-au condus Sfintii Parinti si incepatorii crestinismului si dupa aceste Scripturi unii au devenit sfinti si bineplacuti lui Dumnezeu. Pentu mine aceasta este o validare suficienta. Deja chiar si la nivelul meu mic am avut anumite trairi si acestea spun si ele ceva. Nu ma intereseaza cum a fost schimbat un cuvant dintr-un paragraf sau verset. Daca a fost facut, s-a facut cu stirea lui Dumnezeu, deci nu vad vre-o problema. Cred ca toata problema tine de credinta sau necredinta. Daca cauti nod in papura cu siguranta cineva iti va induce opinia ca nu este adevarat un lucru sau altul si te vei sminti si-ti vei pierde credinta.
Vechi 18.01.2010, 11:15:40
Imogene's Avatar
Imogene Imogene is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Eu unul stiu ca dupa aceste Scripturi s-au condus Sfintii Parinti si incepatorii crestinismului si dupa aceste Scripturi unii au devenit sfinti si bineplacuti lui Dumnezeu. Pentu mine aceasta este o validare suficienta. Deja chiar si la nivelul meu mic am avut anumite trairi si acestea spun si ele ceva. Nu ma intereseaza cum a fost schimbat un cuvant dintr-un paragraf sau verset. Daca a fost facut, s-a facut cu stirea lui Dumnezeu, deci nu vad vre-o problema. Cred ca toata problema tine de credinta sau necredinta. Daca cauti nod in papura cu siguranta cineva iti va induce opinia ca nu este adevarat un lucru sau altul si te vei sminti si-ti vei pierde credinta.
De acord cu tine. In ciuda tuturor dovezilor si interpretarilor de orice fel a modificarilor si a sensului adevarat pe care considera ei ca l-ar putea avea cuvintele lui Iisus, aleg sa cred din aceleasi motive ca si tine. Noroc ca avem Sfanta Traditie, care aduce atatea exemple de oameni indumnezeiti. Pentru mine e suficient sa stiu ca au existat si inca exista acesti sfinti. Ca modificarile s-au facut cu "stirea lui Dumnezeu" e clar pentru mine, dar nu cred ca ar insemna ca Dumnezeu ar fi fost de acord cu ele. Mesajul esential nu cred ca s-a alterat, adica tot ce tine de smerenie si iubirea aproapelui. Oricum, se pare ca prima Evanghelie, cea dupa Marcu a fost scrisa prin 70, deci initial cuvintele si faptele lui Iisus s-au transmis pe cale orala.

Last edited by Imogene; 18.01.2010 at 11:22:57.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 11:29:25
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Imogene Vezi mesajul
De acord cu tine. In ciuda tuturor dovezilor si interpretarilor de orice fel a modificarilor si a sensului adevarat pe care considera ei ca l-ar putea avea cuvintele lui Iisus, aleg sa cred din aceleasi motive ca si tine. Noroc ca avem Sfanta Traditie, care aduce atatea exemple de oameni indumnezeiti. Pentru mine e suficient sa stiu ca au existat si inca exista acesti sfinti. Ca modificarile s-au facut cu "stirea lui Dumnezeu" e clar pentru mine, dar nu cred ca ar insemna ca Dumnezeu ar fi fost de acord cu ele. Mesajul esential nu cred ca s-a alterat, adica tot ce tine de smerenie si iubirea aproapelui. Oricum, se pare ca prima Evanghelie, cea dupa Marcu a fost scrisa prin 70, deci initial cuvintele si faptele lui Iisus s-au transmis pe cale orala.
Total de acord, si eu, dar cu o corectura. Din cate am invatat si am citit, prima Evanghelie a fost cea dupa Matei, scrisa in jurul anului 44, in limba ebraica, lasata de Matei catre evreii din Ierusalim in momentul in care Apostolii paraseau Ierusalimul din pricina prigoanelor. Ulterior a fost tradusa in greaca, originalul ebraic pierzandu-se.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2010, 15:32:49
voxdei55 voxdei55 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: ANCONA..iTALIA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul

Dupa tine a fost un singur exemplar din Scriptura care a fost copiat mereu.

Normal ar fi sa-ti dai seama ca primul exemplar din fiecare din cartile care compun Scriptura a fost multiplicat identic (eventualele diferente fiind insignifiante) si ca apoi cartea a supravietuit prin multiplicarile paralele realizate în diverse locuri si perioade timp.

De altfel ideea ta infantila e contrazisa de cercetatorii stiintifici ai Bibliei, fie ei credinciosi si atei. Nivelul tau e foarte jos daca nu depasesti basmele lui Dan Brown.
TOTAL GRESIT....Din cele 48 de evanghelii care au fost la dispozitia teologilor s-au ales 4 care nici aceste nu coincid in totalitate.In decursul secolelor,prin traducerile succesive s-au denaturat multe lucruri din variantele originale.Au ramas nemodificate tocmai cele declarate apocrife...si care citite,sant mai mult decat interesante.Intradevar,Vaticanul a achizitionat manuscrisele de la Marea Moarta si nu a permis aproape nimanui cercetarea atenta a lor tocmai pentru a nu se descoperi ceva care sa vina in contradictie cu teologia actuala.De altfel...una din neintelegerile dintre catolici si ortodoxi e tocmai nerecunoasterea unor sinoade ecumenice in care s-au luat anumite hotarari si s-au stabilit concluzii.Biblia va fi inteleasa doar cand vei studia filozofia popoarelor vecine cu Israelul antic ,relatiile sociale si istoria adevarata,precum si influentele pe care le-au avut asupra celor ce au compus Biblia.Cat despre dan Brown,..ai fi srprins sa stii cat la suta e adevarat..din cele scrise.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2010, 15:59:44
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de voxdei55 Vezi mesajul
influentele pe care le-au avut asupra celor ce au compus Biblia.
Adica Biblia e inventata de oameni?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos Calea, Adevarul si Viata tatolivia Intrebari utilizatori 0 09.10.2011 15:10:56
Iranienii au facut un film despre viata lui Iisus Dia20_diana Stiri, actualitati, anunturi 24 30.11.2008 23:17:17
Viata lui Iisus ,cum vi se pare filmul ,stiti mai multe despre el? tigerAvalo9 Generalitati 12 08.11.2008 13:13:18
lipsa de duhvnic cananeanca Biserica Ortodoxa Romana 19 08.10.2007 21:25:41