Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2010, 19:27:31
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmadalin Vezi mesajul
Deci recunosti ca de fapt ceea ce consideri tu nu e altruism.
Unde se acționează dezinteresat în favoarea altora? Tu actionezi ca alternativa mai buna sa supravietuiesti. e cel putin o situatie "win-win" cum zic americanii.

Ce sa mai vorbim despre sacrificiul din dragoste pentru seaman?

O doamna, intr-un thread mai jos (il poti gasi aici http://www.crestinortodox.ro/forum/s...?t=6382&page=6), zicea ca:

Dansa a reactionat ca o alternativa mai proasta ca sa supravietuiasca.

Cam asta inseamna altruism.
Cam cum vede ateul din tine asta? Ca pe o nebunie?
O celula nu coopereaza cu alta cu scopul de a supravietui impreuna. O celula sau o bacterie nu are un scop. Numai privirea in perspectiva duce la o aparenta de cooperare in privinta supravietuirii. Daca "cooperarea" ar duce la distrugerea lor fara multiplicare, gena altruismului ar disparea.
Daca stramosii doamnei, care au si ei probabil gena altruismului, ar fi murit din cauza acelui altruism, nu ar mai fi scris acum textul in cauza. Altruismul se raspindeste numai pentru ca e benefic pentru raspindirea lui. Cam la asta se refera gena egoista a altruismului
Vechi 12.01.2010, 19:31:43
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stereox Vezi mesajul
Cred ca glumesti, toate drepturile si libertatile de care ne bucuram astazi sunt valori umaniste.

Apogeul Bisericii in Europa a fost perioada de dupa prabusirea imperiului roman de apus si pana acum 300 de ani. O perioada superba pentru istoria umanitatii... libertate, drepturi egale, dreptul la libera exprimare a opiniei, avant al cunoasterii. Sau nu?
Nu, acum 300 de ani nu exista pedofilie, homosexualitate, avort, viol, crima. Toate astea sint inventii ateiste :)
Vechi 12.01.2010, 19:50:06
bmadalin bmadalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Locație: Ilfov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
O celula nu coopereaza cu alta cu scopul de a supravietui impreuna. O celula sau o bacterie nu are un scop. Numai privirea in perspectiva duce la o aparenta de cooperare in privinta supravietuirii. Daca "cooperarea" ar duce la distrugerea lor fara multiplicare, gena altruismului ar disparea.
Daca stramosii doamnei, care au si ei probabil gena altruismului, ar fi murit din cauza acelui altruism, nu ar mai fi scris acum textul in cauza. Altruismul se raspindeste numai pentru ca e benefic pentru raspindirea lui. Cam la asta se refera gena egoista a altruismului
Apai sa ma ierti, da ori atat de mult v-a "indoctrinat" invatatoare pe vremea lu' Ceasca, ori incepi s-o dai in balarii din cauza de gene.

Pai ce treaba are bacteria si celula cu doamna de mai sus?
Mai era un cineva care sustinea ca cel mai important pe lume nu e nici omu, nici sufletu ci stii cine ? Gena tata... Ca aie e nemuritoare, se tot tine scai prin generatii ca umbra de om.
Sa nu-mi zici ca te-am ghicit: si tu esti genist d-asta?

Am mai auzit si eu sa zici ca exista cancer genetic, ba chiar cariile sa zici ca apar genetice, da' ca bate unu la usa sarac si tu-i dai haina de pe tine sa zici ca a fost scris intr-o geana undeva...

Care culmea, vine si ereditar, de la bunelu' care a dat si el. Si la vazut gena pe bunelu' ca a dat si a vazut ca e bine. Apoi a mai luat inca una ca ea si a intrat in doamna...

Stii de filmele alea despre copii cu racheta alba filmate in sufragerie? Mai ti minte ca functiona cu cromozomi uscati? Cam asa si cu ateismul tau, e pe baza de cromozomi uscati.

Last edited by bmadalin; 12.01.2010 at 19:52:30.
Vechi 12.01.2010, 20:09:10
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Inteleg ca e bine sa fie bine :)
Eu te-am rugat sa imi spui daca l-ai ucide, daca ai avea de ales numai aceasta alternativa. Si nu e ochi pentru ochi, Hitler nu te-ar ucide pe tine ci milioane de straini.
ca sa fiu sincera, mie mi-a parut rau si cand l-au impuscat pe Ceausescu, cu circ TV, desi eram mica atunci si nu intelegeam mare lucru. Inteleg supararea oamenilor, stiu cozile la care stateau ca animalele pt o bucata de paine, inteleg toate nedrepatatile care s-au facut in timpul comunismului, dar nu trebuia sa se dea dovada de acelasi animalism.merita sa fie inchis, sa i se ia puterea de care dispunea, dar sa fie lasat in plata Domnului.Insa lumea este atrasa de circ , de aceea a merge cu Dumnezeu este diferit de a merge cu lumea. Este contrar a ceea ce ne-a invatat Mantuitorul nostru. In fine, nu e treaba mea sa judec, caci Dumnezeu judeca mai bine. Eu vreau doar, atat cat pot, sa pot vedea prin ochii Lui, auzi prin urechile Lui si simti prin inima Lui si sa fac voia Lui, pt ca in inima mea sunt incredintata ca nimic mai bun nu e.
Vechi 12.01.2010, 20:19:58
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmadalin Vezi mesajul
Apai sa ma ierti, da ori atat de mult v-a "indoctrinat" invatatoare pe vremea lu' Ceasca, ori incepi s-o dai in balarii din cauza de gene.

Pai ce treaba are bacteria si celula cu doamna de mai sus?
Mai era un cineva care sustinea ca cel mai important pe lume nu e nici omu, nici sufletu ci stii cine ? Gena tata... Ca aie e nemuritoare, se tot tine scai prin generatii ca umbra de om.
Sa nu-mi zici ca te-am ghicit: si tu esti genist d-asta?

Am mai auzit si eu sa zici ca exista cancer genetic, ba chiar cariile sa zici ca apar genetice, da' ca bate unu la usa sarac si tu-i dai haina de pe tine sa zici ca a fost scris intr-o geana undeva...

Care culmea, vine si ereditar, de la bunelu' care a dat si el. Si la vazut gena pe bunelu' ca a dat si a vazut ca e bine. Apoi a mai luat inca una ca ea si a intrat in doamna...

Stii de filmele alea despre copii cu racheta alba filmate in sufragerie? Mai ti minte ca functiona cu cromozomi uscati? Cam asa si cu ateismul tau, e pe baza de cromozomi uscati.
Gena e purtatoare de informatie, e foarte importanta. Daca nu intelegi, asta e.
Vechi 12.01.2010, 20:22:07
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
ca sa fiu sincera, mie mi-a parut rau si cand l-au impuscat pe Ceausescu, cu circ TV, desi eram mica atunci si nu intelegeam mare lucru. Inteleg supararea oamenilor, stiu cozile la care stateau ca animalele pt o bucata de paine, inteleg toate nedrepatatile care s-au facut in timpul comunismului, dar nu trebuia sa se dea dovada de acelasi animalism.merita sa fie inchis, sa i se ia puterea de care dispunea, dar sa fie lasat in plata Domnului.Insa lumea este atrasa de circ , de aceea a merge cu Dumnezeu este diferit de a merge cu lumea. Este contrar a ceea ce ne-a invatat Mantuitorul nostru. In fine, nu e treaba mea sa judec, caci Dumnezeu judeca mai bine. Eu vreau doar, atat cat pot, sa pot vedea prin ochii Lui, auzi prin urechile Lui si simti prin inima Lui si sa fac voia Lui, pt ca in inima mea sunt incredintata ca nimic mai bun nu e.
Te inteleg. Eu incercam numai sa iti spun ca si uciderea se poate clasifica, unele sint mai rele decit altele si deci, implicit, unele mai bune decit altele.
Vechi 12.01.2010, 20:26:07
Senior Member

Implicit

Citat:
Te inteleg. Eu incercam numai sa iti spun ca si uciderea se poate clasifica, unele sint mai rele decit altele si deci, implicit, unele mai bune decit altele.
ca om care ucide un alt om, nu e scuza. De multe ori am fost atat de furioasa pe anumite situatii, incat imi venea sa ma ucid pe mine ca sa nu mai simt... Poate ca as fi facut asta pana la urma, daca nu as fi inteles ca este ceva, "Cineva" mult mai important pentru care sa merite totul.
Vechi 12.01.2010, 20:26:22
bmadalin bmadalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Locație: Ilfov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Gena e purtatoare de informatie, e foarte importanta. Daca nu intelegi, asta e.
O fi gena purtatoare de informatie, da mai sunt si oameni rai, care au fost kitra toata viata.
N-ar fi dat nimic. Farmacie au facut cu toate cele. Si odata, dupa un evenimnet, sau unerori nu, incep sa se mai schimbe. Si devin altruisti de nerecunoscut.

Atunci ce sa intelegem? Ca le fileaza o gena?
Deci nu prea sta teoria in picioare. Mai cauta alta...

Genele ti-or da temperamentul in cel mai rau caz, forma fetei, grupa sanguina si culoare ochilor, da' nu-ti zic tie cat sa bagi mana-n buzunar si cat de altruist sa fi.

Last edited by bmadalin; 12.01.2010 at 20:30:44.
Vechi 12.01.2010, 20:50:15
Senior Member

Implicit

Citat:
ca om care ucide un alt om, nu e scuza. De multe ori am fost atat de furioasa pe anumite situatii, incat imi venea sa ma ucid pe mine ca sa nu mai simt... Poate ca as fi facut asta pana la urma, daca nu as fi inteles ca este ceva, "Cineva" mult mai important pentru care sa merite totul.
dar voi continua sa cred ca nimic n-a fost degeaba, ca daca as inceta sa mai cred asta, lumea mea s-ar temina aici.
Vechi 12.01.2010, 21:01:56
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Nu vorbesc de noi, in conditii normale. Am dat exemplul cu Hitler...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58