Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2010, 12:50:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de PacatPacatPacat Vezi mesajul
Alin, citi atei ai vazut tu care sa-si bata la usa ca sa-ti dea carticele cu crezul lor si sa te converteasca pe calea "cea buna"?
Nu, ei nu actioneaza de jos in sus ci de sus in jur.
Vezi comunism, UE, scoaterea religie din scoli, a icoanelor, crucifixelor, interdictia de a preda creationismul ci doar evolutionismul, etc.

Citat:
dimpotriva, mi se pare ca ateii sint prea finuti, tacuti si toleranti, si, avind in vedere ca-si petrec zilele in mijlocul unei majoritati credincioase, ajung la destul de putine conflicte cu aceasta.
Ai uitat de Revolutia Franceza?
Ateismul n-a fost niciodata "finutz si tolerant".
La conflicte nu ajung din alte motive: sunt o minoritate si in general traiesc printre oameni prea putini credinciosi ca sa se ajunga la conflicte iar cei cu adevarat credinciosi nu ii baga in seama.

Citat:
ei nu se organizeaza sa faca tam-tam, pentru ca inteleg o libertate fundamentala a omului de-a-si alege modul de viata si regulile dupa care se ghideaza.
De obicei nu se organizeaza, dar cand o fac distrug biserici, omoara preoti si interzic manifestarea publica a credintei, dand in schimb dreptul homosexualilor sa si-o manifeste pe a lor.

Citat:
insa in anumite momente, cind autodestructivitatea religioasa ii afecteaza direct, e firesc sa-si exprime si sa-si apere ideile.
Ma minunez si intreb ce o fi aia "autodestructivitate religioasa".

Citat:
nu cred ca AteulCelRau scrie aici ca "sa-si intareasca credinta" (mai bine zis, NEcredinta).
"Nu cred"? Bine zici..uite ca si ateul este om credincios (opinii bazate pe credinta).
Daca e asa sau nu doar el stie, dar sunt sigur ca n-ar recunoaste-o. Poate nici nu o constientizeaza.
Dar in mod clar, framantarea interioara exista, altfel nu si-ar pierde timpul pe aici. Poate nici tu.

Citat:
banuiesc ca a trecut de mult, ca si mine, de faza de credincios care nu mai da pe la biserica, fiindca are siguranta si linistea ca are raspunsurile, deci nu le mai cauta.
Pune multe intrebari, deci cauta raspunsuri.

Citat:
si inteleg ca la un moment dat i se mai termina si lui rabdarea la limitele si dogmele-astea absurde din jurul sau.
Ori fi credinciosi cu "dogme absurde", dar si dogmele lui sunt absurde, a dovedit-o de multe ori..

Citat:
precum o pisica in mijlocul unor copii care o trag de coada, si care se abtine sa zgirie tocmai pentru ca stie ca sint copii si ca se joaca. dar are totusi voie sa stucheasca si sa-si arate nemultumirea, intelegeti?
Avea pretentia ca se trage din maimuta, dar se pare ca ai reusit sa-l impingi mai jos pe scara lui Darwin .

Cu alte cuvinte, poate o matza nu poate alege locul unde se afla dar un om da, mai ales in cazul asta cand forumul se numeste cum se numeste, deci...

Citat:
iar pisicile nu se string in turme. doar in mici familii, atunci cind le convine. de ce sa va simtiti amenintati de niste pisici?
Pai nu ne simtim amenintat, doar ne este mila cand vedem cum matza isi baga gheara in gat..incercam sa o ajutam cum putem.
Unii mai inspirat, altii mai putin..dar incercam ca ne pasa de bietul matzoi.
Vechi 12.01.2010, 14:38:00
stereox's Avatar
stereox stereox is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu, ei nu actioneaza de jos in sus ci de sus in jur.
Vezi comunism, UE, scoaterea religie din scoli, a icoanelor, crucifixelor, interdictia de a preda creationismul ci doar evolutionismul, etc.

Ai uitat de Revolutia Franceza?
Ateismul n-a fost niciodata "finutz si tolerant".
La conflicte nu ajung din alte motive: sunt o minoritate si in general traiesc printre oameni prea putini credinciosi ca sa se ajunga la conflicte iar cei cu adevarat credinciosi nu ii baga in seama.
Ce treaba are comunismul si Revolutia Franceza cu ateismul?
Iar scoaterea religiei din scoli e o chestie care tine de separarea bisericii de stat, ar fi un act de normalitate.
Interdictia de a preda creationismul in scoli se datoreaza necesitatii ca scoala sa ofere cunostinte concrete si utile elevilor. Pentru creationism sau orice alte invataminte religioase exista sistem de educatie separat (seminar, facultati de teologie).

Citat:
De obicei nu se organizeaza, dar cand o fac distrug biserici, omoara preoti si interzic manifestarea publica a credintei, dand in schimb dreptul homosexualilor sa si-o manifeste pe a lor.
POFTIM??? Ateii se organizeaza si omoara preoti?

Citat:

"Nu cred"? Bine zici..uite ca si ateul este om credincios (opinii bazate pe credinta).
Daca e asa sau nu doar el stie, dar sunt sigur ca n-ar recunoaste-o. Poate nici nu o constientizeaza.
Dar in mod clar, framantarea interioara exista, altfel nu si-ar pierde timpul pe aici. Poate nici tu.
E mai usor sa negi realitatea cand aceasta nu-ti convine. Problema e ca daca inchizii ochii, nu e obligatoriu ca realitatea sa si dispara. Un nene de care mie-mi place foarte mult a spus ca "realitatea e lucrul acela care nu dispare atunci cand nu mai crezi in el".

Nu exista atei, nu... ei sunt de fapt credinciosi care au o suferinta personala si acum se revolta impotriva lui Dumnezeu.
Nu exista atei, nu... sunt doar niste pusti rebeli, vor creste ei si vor intelege.
Nu exista atei, nu... de fapt ateismul e tot o religie.
Nu exista atei, nu... etc.
Imi pare rau, dar noi suntem aici si avem opinii. Nu poti sa le minimalizezi repetand de o mie de ori "nu exista atei, nu exista atei, nu exista atei...".
Vechi 12.01.2010, 14:39:49
stereox's Avatar
stereox stereox is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2010
Implicit

Citat:

Pai nu ne simtim amenintat, doar ne este mila cand vedem cum matza isi baga gheara in gat..incercam sa o ajutam cum putem.
Unii mai inspirat, altii mai putin..dar incercam ca ne pasa de bietul matzoi.
Vreti sa ne ajutati? Ok, avem nevoie de ajutorul vostru.
Uite, nu va mai impuneti valorile cu forta in societate. Nu mai impuneti statutul de religie oficiala si nu mai spuneti niciodata ca daca nu esti crestin ortodox atunci nu esti roman. Eu sunt roman, parintii si bunicii mei la fel, dar nu sunt crestin ortodox.

Nu ne mai bateti la cap ca "o sa ardem in iad" daca nu traim asa cum vreti voi.
Nu luati unor oameni dreptul la mostenire sau la credit bancar doar pentru ca familia pe care vor sa o intemeieze nu coincide cu modelul vostru de familie.

Cei care ajungeti parlamentari, nu mai dati declaratii publice la televiziuni ca "ateii sunt oameni periculosi". Pai daca suntem periculosi, luati niste masuri: puneti-ne o insigna in piept ca sa fim recunoscuti pe strada sau construiti niste baraci izolate la marginea oraselor ca sa nu punem in pericol pe nimeni.

Puteti face astea pentru noi (si pentru altii)?
Multumim pentru ajutor!
Vechi 12.01.2010, 16:03:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stereox Vezi mesajul
Ce treaba are comunismul si Revolutia Franceza cu ateismul?
Ambele au la baza ca filosofie justificativa ateismul.

Citat:
Iar scoaterea religiei din scoli e o chestie care tine de separarea bisericii de stat, ar fi un act de normalitate.
Si pe cand separarea Statului de credinciosi? Ca si ei sunt cetateni ai Statului si acolo unde sunt majoritari cred ca trebuie ca Statul sa le promoveze interesele pentru ca ei sunt cei care platesc taxele.

In cel mai rau caz, Statul ar trebui sa duca promovarea acestei separatii de care vorbesti si in scoli, sa fie scoli pentru credinciosi si scoli pentru atei, deci fiecare sa poata opta pentru ce i se potriveste, nu sa faca credinciosul ce vrea ateul, in baza afirmatiei ateului ca ce crede si face el e cel mai bun pentru toata lumea, inclusiv pentru cel credincios.

Vezi si "De la Absolutism la Absolut"
http://filida.wordpress.com/2010/01/...catre-absolut/

Citat:
Interdictia de a preda creationismul in scoli se datoreaza necesitatii ca scoala sa ofere cunostinte concrete si utile elevilor.
Din pacate evolutionismul nu e in stare sa ofere asa ceva, cel mult fragmente disparate de constatari sub umbrela unei teorii niciodata dovedite incontestabil pana in prezent.

Asa stand lucrurile cu evolutionismul, creationismul cred ca poate sa ofere cel putin la fel de mult si chiar ceva in plus, deci..

Citat:
Pentru creationism sau orice alte invataminte religioase exista sistem de educatie separat (seminar, facultati de teologie).
Pentru o corecta promovare a separatiei de care vorneam mai sus, pentru evolutionism si ateism ar trebui de asemeni sa existe un sistem de educatie separat (seminar, scoala de partid... )

Citat:
POFTIM??? Ateii se organizeaza si omoara preoti?
Da.
Ti-am dat exemple, mai cauta si tu.

Citat:
E mai usor sa negi realitatea cand aceasta nu-ti convine. Problema e ca daca inchizii ochii, nu e obligatoriu ca realitatea sa si dispara. Un nene de care mie-mi place foarte mult a spus ca "realitatea e lucrul acela care nu dispare atunci cand nu mai crezi in el".
Poate ar trebui sa-ti aduci aminte de afirmatiile astea atunci cand sustii ca nu exista Dumnezeu...

Dar ce sa-i faci, una din caracteristicile omului fara Dumnezeu este subiectivismul. Lucruri in care cred le "uita" exact cand au nevoie de ele.

Citat:
Nu exista atei, nu... ei sunt de fapt credinciosi care au o suferinta personala si acum se revolta impotriva lui Dumnezeu.
Nu exista atei, nu... sunt doar niste pusti rebeli, vor creste ei si vor intelege.
Nu exista atei, nu... de fapt ateismul e tot o religie.
Nu exista atei, nu... etc.
Imi pare rau, dar noi suntem aici si avem opinii. Nu poti sa le minimalizezi repetand de o mie de ori "nu exista atei, nu exista atei, nu exista atei...".
Scuze, poate nu m-am facut prea bine inteles.
Vreau sa zic ca nu sunt toti atei din motivele pe care ei le sustin :)

Citat:
În prealabil postat de stereox Vezi mesajul
Vreti sa ne ajutati? Ok, avem nevoie de ajutorul vostru.
Uite, nu va mai impuneti valorile cu forta in societate.
Pai din ceea ce am vazut in ultima vreme, cei care incearca sa-si impuna valorile cu forta in societate sunt ateii si prietenii lor cei mai buni, homosexualii.
Apropo, pe cand o sa ne fortati sa nu mai folosim cuvantul "homosexual" ci "persoane cu o alte orientare sexuala"?
Sau nu, cred ca "persoane cu alte optiuni sexuale" ar fi mai potrivit, pentru a include sub umbrela protectoare a legii si zoofilii, pedofilii, necrofilii, etc.

Citat:
Nu mai impuneti statutul de religie oficiala si nu mai spuneti niciodata ca daca nu esti crestin ortodox atunci nu esti roman.
Serios? Unde sunt trecute chestiile astea?
In Constitutie? Codul Penal?

Citat:
Eu sunt roman, parintii si bunicii mei la fel, dar nu sunt crestin ortodox.
Dar ei erau crestini ortodocsi?
In ce masura mai esti roman? In masura in care mai e trecut in buletin/pasaport?

Citat:
Nu ne mai bateti la cap ca "o sa ardem in iad" daca nu traim asa cum vreti voi.
Pai de ce te-ar bate un credincios la cap cu asa ceva, el cred ca ar trebui sa fie mai preocupat de propria soarta pentru ca nici el nu are garantata fericirea vesnica daca nu face ceea ce spune altora sa faca.

Si in plus nu crezi in iad, de ce te-ar deranja asta?
Ar trebui sa te amuze..
Citat:
Nu luati unor oameni dreptul la mostenire sau la credit bancar doar pentru ca familia pe care vor sa o intemeieze nu coincide cu modelul vostru de familie.
Aia nu e familie, e asociere in scopuri financiare care se poate rezolva si altfel, contracte notariale, garantii bancare, etc.
Se pot rezolva la alt nivel si personal sunt de acord cu ele chiar la cel mai inalt nivel legislativ atat timp cat nu se asociaza cu notiuni de tip "familie", "cuplu", etc.

Si nu predica chiar si ateismul vostru ca e mai util social sa sufere cativa indivizi decat societatea?

Ei bine, in practica sacrificati armonia sociala si normalitatea de dragul catorva indivizi..

Citat:
Cei care ajungeti parlamentari, nu mai dati declaratii publice la televiziuni ca "ateii sunt oameni periculosi". Pai daca suntem periculosi, luati niste masuri: puneti-ne o insigna in piept ca sa fim recunoscuti pe strada sau construiti niste baraci izolate la marginea oraselor ca sa nu punem in pericol pe nimeni.
Avand in vedere ca pentru un ateu normele morale sunt intotdeuna ceva relativ si au doar frica de lege (poate nici atat) sunt fara doar si poate periculosi.

In masura in care devin majoritari in societate, asta nu mai conteaza ca oricum isi fac rau intre ei, deci au ceea ce merita si sa-i lasi in voia lor e cea mai potrivita masura.

Citat:
Puteti face astea pentru noi (si pentru altii)?
Multumim pentru ajutor!
Cu placere :)

Last edited by AlinB; 12.01.2010 at 16:07:58.
Vechi 12.01.2010, 16:14:06
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Avand in vedere ca pentru un ateu normele morale sunt intotdeuna ceva relativ si au doar frica de lege (poate nici atat) sunt fara doar si poate periculosi.

In masura in care devin majoritari in societate, asta nu mai conteaza ca oricum isi fac rau intre ei, deci au ceea ce merita si sa-i lasi in voia lor e cea mai potrivita masura.
Te-as ruga sa studiezi o tara civilizata si majoritar atee si sa revii cu mesajul tau.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58