![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Vezi comunism, UE, scoaterea religie din scoli, a icoanelor, crucifixelor, interdictia de a preda creationismul ci doar evolutionismul, etc. Citat:
Ateismul n-a fost niciodata "finutz si tolerant". La conflicte nu ajung din alte motive: sunt o minoritate si in general traiesc printre oameni prea putini credinciosi ca sa se ajunga la conflicte iar cei cu adevarat credinciosi nu ii baga in seama. Citat:
Citat:
Citat:
Daca e asa sau nu doar el stie, dar sunt sigur ca n-ar recunoaste-o. Poate nici nu o constientizeaza. Dar in mod clar, framantarea interioara exista, altfel nu si-ar pierde timpul pe aici. Poate nici tu. Citat:
Citat:
Citat:
![]() Cu alte cuvinte, poate o matza nu poate alege locul unde se afla dar un om da, mai ales in cazul asta cand forumul se numeste cum se numeste, deci... Citat:
Unii mai inspirat, altii mai putin..dar incercam ca ne pasa de bietul matzoi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar scoaterea religiei din scoli e o chestie care tine de separarea bisericii de stat, ar fi un act de normalitate. Interdictia de a preda creationismul in scoli se datoreaza necesitatii ca scoala sa ofere cunostinte concrete si utile elevilor. Pentru creationism sau orice alte invataminte religioase exista sistem de educatie separat (seminar, facultati de teologie). Citat:
Citat:
Nu exista atei, nu... ei sunt de fapt credinciosi care au o suferinta personala si acum se revolta impotriva lui Dumnezeu. Nu exista atei, nu... sunt doar niste pusti rebeli, vor creste ei si vor intelege. Nu exista atei, nu... de fapt ateismul e tot o religie. Nu exista atei, nu... etc. Imi pare rau, dar noi suntem aici si avem opinii. Nu poti sa le minimalizezi repetand de o mie de ori "nu exista atei, nu exista atei, nu exista atei...".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uite, nu va mai impuneti valorile cu forta in societate. Nu mai impuneti statutul de religie oficiala si nu mai spuneti niciodata ca daca nu esti crestin ortodox atunci nu esti roman. Eu sunt roman, parintii si bunicii mei la fel, dar nu sunt crestin ortodox. Nu ne mai bateti la cap ca "o sa ardem in iad" daca nu traim asa cum vreti voi. Nu luati unor oameni dreptul la mostenire sau la credit bancar doar pentru ca familia pe care vor sa o intemeieze nu coincide cu modelul vostru de familie. Cei care ajungeti parlamentari, nu mai dati declaratii publice la televiziuni ca "ateii sunt oameni periculosi". Pai daca suntem periculosi, luati niste masuri: puneti-ne o insigna in piept ca sa fim recunoscuti pe strada sau construiti niste baraci izolate la marginea oraselor ca sa nu punem in pericol pe nimeni. Puteti face astea pentru noi (si pentru altii)? Multumim pentru ajutor!
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]()
Ambele au la baza ca filosofie justificativa ateismul.
Citat:
In cel mai rau caz, Statul ar trebui sa duca promovarea acestei separatii de care vorbesti si in scoli, sa fie scoli pentru credinciosi si scoli pentru atei, deci fiecare sa poata opta pentru ce i se potriveste, nu sa faca credinciosul ce vrea ateul, in baza afirmatiei ateului ca ce crede si face el e cel mai bun pentru toata lumea, inclusiv pentru cel credincios. Vezi si "De la Absolutism la Absolut" http://filida.wordpress.com/2010/01/...catre-absolut/ Citat:
Asa stand lucrurile cu evolutionismul, creationismul cred ca poate sa ofere cel putin la fel de mult si chiar ceva in plus, deci.. Citat:
![]() Citat:
Ti-am dat exemple, mai cauta si tu. Citat:
![]() Dar ce sa-i faci, una din caracteristicile omului fara Dumnezeu este subiectivismul. Lucruri in care cred le "uita" exact cand au nevoie de ele. Citat:
Vreau sa zic ca nu sunt toti atei din motivele pe care ei le sustin :) Citat:
Apropo, pe cand o sa ne fortati sa nu mai folosim cuvantul "homosexual" ci "persoane cu o alte orientare sexuala"? Sau nu, cred ca "persoane cu alte optiuni sexuale" ar fi mai potrivit, pentru a include sub umbrela protectoare a legii si zoofilii, pedofilii, necrofilii, etc. Citat:
In Constitutie? Codul Penal? Citat:
In ce masura mai esti roman? In masura in care mai e trecut in buletin/pasaport? Citat:
Si in plus nu crezi in iad, de ce te-ar deranja asta? Ar trebui sa te amuze.. Citat:
Se pot rezolva la alt nivel si personal sunt de acord cu ele chiar la cel mai inalt nivel legislativ atat timp cat nu se asociaza cu notiuni de tip "familie", "cuplu", etc. Si nu predica chiar si ateismul vostru ca e mai util social sa sufere cativa indivizi decat societatea? Ei bine, in practica sacrificati armonia sociala si normalitatea de dragul catorva indivizi.. Citat:
In masura in care devin majoritari in societate, asta nu mai conteaza ca oricum isi fac rau intre ei, deci au ceea ce merita si sa-i lasi in voia lor e cea mai potrivita masura. Citat:
Last edited by AlinB; 12.01.2010 at 16:07:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|