![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Voi cand ziceti dupa chipul si asemarea la ce va referiti exact?, fizic omul e un animal iar psihic e un animal cu rationament mul mai devoltat si sentimente mai complexe, plus alte cateva detalii dar nimic deosebit.
|
|
|||
|
|||
![]()
eu cred ca dupa chipul si asemanarea lui dumnezeu inseamna si barbat si femeie impreuna, adica om complet.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sentimente. Vointa. Binenteles, toate la un alt nivel. Citat:
Ce rezulta? O fiinta fara echivalent in regnul animal, atat ca si capabilitati cat si realizari. Asta ca sa simplificam lucrurile, asa cum vrei tu desi devin mai complicate pentru crezul tau. Tu ai nevoie sa crezi ca omul este un animal, asta iti simplifica procesele morale, reduce constiinta la tacere, deciziile sunt mai facile (fara povara moralitatii absolute), anumite gesturi a unor anumite persoane (aparent) mai usor de inteles si purtat, etc. Eu cred ca gresesti. Last edited by AlinB; 11.01.2010 at 02:34:36. |
|
|||
|
|||
![]()
ALINB:" Eu cred ca gresesti."
Cu ce gresesc? |
|
|||
|
|||
![]()
Asemanarea despre care se vorbeste acolo nu are legatura cu fizicul sau cu sexul.
|
|
|||
|
|||
![]()
Totusi, au fost multe discriminari de natura sexuala de-alungul istoriei, care socotesc eu, au facut mult rau. Cred ca se refera si la asta, chiar daca nu doar la asta.
|
|
|||
|
|||
![]()
iar sa spui ca toate astea au fost si s-au dus nu sterg amintirea celor care-au fost. In cel mai bun caz, prin schimbarea atitudinii, pot aduce iertarea, si incet, incet, uitarea... dar altfel domina acelasi conflict, care ar fi mult mai bine sa nu fie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce spui tu nu se afla in invatatura ortodoxa. 1. Dumnezeu nu are sex, nici macar nu este androginul din religiile orientale, in plus este o fiinta spirituala, nu materiala. 2. Barbatul si femeia sunt fizic si spirituali completi in sine, nu e nevoie de nu's ce chinezarie yin-yang pentru a fi impliniti. Ca Dumnezeu i-a conceput pentru lucruri diferite si o anumita colaboare in materie de reproducere e o alta chestiune. |
|
|||
|
|||
![]()
Intrebare pentru AteulCelRau:
Ai spus ca parintii tai sunt oameni credinciosi. Cum clasifici moralitatea lor? Concret, ce ai putea sa le reprosezi? (lista cat mai exhaustiva). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|