![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Revenind la ce spunea Sf Pavel in indemnul sau " Sa fiti sfintii lui Dumnezeu!" el nu exagera sau idealiza ceva imposibil ci, pe cit de incredibil ni se pare comparat cu haosul din casele noastre, ATUNCI chiar ASA ERA, iar marturie ne stau sinaxarele si vietile sfintilor care s-au sfintit dind la sapa, luptindu-se cu autoritatile, cu birocratia, locuind la gramada cu familii numeroase, cu soacre acre si copii zburdalnici. Insa ideile noastre preconcepute ne opresc cu indirjire de la a intelege acest fenomen de masa de la inceputurile crestinismului. Eu dinpotriva cred ca astazi din cauza asaltului si a agresiunii brutale asupra fiintei umane din toate partile, sfintenia asa cum prevesteau si Sf Parinti se va dobindi cu mult mai usor, stacheta este cu mult coborita. A fi un crestin adevarat in lume dar si in minastire prin cuget si0n FAPTE..., in zilele noastre este de-a dreptul un gest de mare eroism crestin, trairi care se pot materializa usor in fiinta luminoasa a unui sfint. Eu sunt convins de asta si am cunoscut citeva fiinte umane deosebite care in ORICE situatie( si au fost foarte multe si diverse in gravitate) NU NUMAI CA RAMINEAU NESCHIMBATI IN LINISTEA INTERIOARA A LOR, dar cu blindetea lor, reuseau sa si REZOLVE PROBLEMA poate disperata in fata careia se aflau. Acestia erau mereu solicitati chiar si de straini pentru ajutor, acolo unde ei NU MAI FACEAU FATA. Last edited by andreicozia; 09.01.2010 at 20:19:45. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mai degraba cred ca daca nu traim o viata astfel incat sa primim Duh Sfant, nu vom putea suporta iubirea lui Dumnezeu. Altfel spus, Dumnezeu vrea ca toti sa fie mantuiti, dar noi ne impotrivim lipindu-ne sufletul de patimi. (cam asa inteleg eu lucrurile, poate gresesc). |
|
|
|||
|
|||
|
Viata crestinului, asa cum am inteles-o eu din situatiile traite si oamenii deosebiti pe care i-am intilnit este foarte complexa nu se poate impartii pe sertarase impartite pe categorii;
Daca vrei sa vina Duhul sfint, trage de sertarul cu post si rugaciune, Vrei sa te vindeci deschide sertarul cu indicatii pentru numarul de Masluri la care trebuie sa participi, pentru ca sa "se miste ceva" dupa care treci la sertarasul din stinga al milosteniei si stai mot in fata bisericii si imparte o anumita suma la saraci pentru ca butonu de comanda al Duhului Sfint sa-l re-activeze pentru o alta problema. Eu unul nu vad cum poti sa scapi de zbuciumul si nelinistele sufletesti, egoismul feroce si mai ales INVIDIA care macina suflete daca nu lucrezi in pace la ele, observindu-ne NENICETAT progresul( in caz ca exista) fara scheme si instructiuni si algoritmuri de calcul. Pentru asta exista medicina clasica care nu te obliga sa scapi de TINE pentru a te vindeca de varice, de ex. sau arteroscleroza. Te duci frumusel la chirurgie cu invidia si egoismul neatins, ti se infige un tub in picior care este trimis pina-n inima, acolo iti dilata aorta cu un balon si esti ca nou :) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citindu\l mi-am amintit de cuvantul pr Galeriu spus la o emisiune TV. Il invitase Raduleasca.. saraca... nu a avut delicatetea sa nu invite la emisune o parada de moda cu fete mai putin..imbracate. La final este intrebat parintele, ce parere are? La care sfintia sa spune bland..ca unul ce smtise acesta Iubire despre care vorbesti tu. Nu putem noi gresi cat poate Dumnezeu ierta. Bucurie! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Lelia Bratu, femeia care vorbeste cu Tatal Ceresc | Caroline_37 | Alte Religii | 169 | 13.12.2017 21:18:04 |
| Femeia | PetruD | Morala Crestina | 72 | 19.11.2013 14:22:16 |
| Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? | clementia | Generalitati | 74 | 27.06.2011 01:16:30 |
| Femeia samarineanca | sophia | Din Noul Testament | 5 | 18.05.2009 16:38:02 |
| Femeia desfranta | iosif | Din Noul Testament | 19 | 23.04.2007 13:23:31 |
|
|