![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||||
|
||||||
|
Citat:
Am vrut doar sa sugerez ca ai idei preconcepute.. curatie/intinare nu sunt lucruri care se vad cu ochiul liber. Chiar daca o relatie (trupeasca) pare frumoasa, de poveste, romantism si iubire la superlativ, daca nu exista binecuvantarea lui Dumnezeu, ea nu este decat o mocirla. La fel, de la o cununie realizata in biserica.. pai asteptarile sunt foarte mari. Dar si ajutorul lui Dumnezeu este mare daca il cerem si daca ne nevoim pentru aceasta. Ce stiu eu cum lucreaza Dumnezeu? Trebuie sa faca ce mi se pare mie bun si de folos? Sau ce imi este cu adevarat de folos? Nu mai insist. Citat:
Dar gandeste asa: eu, tu putin ne-am apropiat de Dumnezeu si ne vedem pacatele.. Dar sfintii? Iti dai seama ce vad ei? Vad lucrurile mult mai clar. Ar trebui sa-i ascultam pe ai in privinta pacatelor trupesti, nu? Citat:
Deci tu esti o crestina ortodoxa care practica infranarea (macar teoretic). Ai idee ce spune statistica in privinta relatiilor sexuale? in jur de 110-114 pe an de persoana (difera f putin in functie de sex, statistica realizata pe populatie americana). Pai cu ce se deosebeste infranarea noastra de a lor?? (nu te supara pe mine, nu spun cu rautate). Citat:
Tu ar trebui sa stii mai bine, tocmai pt ca ai fost abstinenta pana la casatorie. Eu nu cred ca cei care se abtin de la relatii trupesti sunt mai ispititi. Nu cred asta deloc. Ba chiar cred ca si dracii desfranarii se plictisesc si ii parasesc pe acestia pentru mari perioade de timp. Cred ca ispitirea nu apare intamplator, ispita vine tocmai pt ca suntem stapaniti de patimi. Solutia ta este sa nu incercam sa ne ucidem patimile prin post ca daca postim suntem ispititi? Este absurd. Citat:
Dar, da, trebuie sa citesc despre asta, sa nu gresesc. Citat:
Cred ca pentru a nu gresi, fiecare trebuie sa priveasca neincetat spre Sf. Treime. Inspre Dumnezeu trebuie sa ne indreptam gandurile si iubirea si tot ce avem, in fiecare clipa. Eu nu fac asta. Ma straduiesc, dar observ chiar si in rugaciune ca nu m-am indreptat spre Dumnezeu. Pai ce sarbatoare este aceea cand gandurile si iubirea noastra nu sunt indreptate catre Dumnezeu, ci sunt intoarse catre mine si catre sot? (Parca vad ca-mi vei da texte despre chipul lui Dumnezeu in celalt etc.. ma amuz cand ma gandesc. Fani, tu esti prea scolita si iti strica. Cu drag iti spun) |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 14:34:53 |
| Icoana Mantuitorului nu se mai saruta daca te-ai impartasit? | Heurtebise | Impartasania (Taina Euharistiei) | 23 | 06.05.2011 13:32:42 |
| MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII | orthodoxis | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 28.05.2008 16:37:58 |
| Sarbatori fericite! | ancah | Generalitati | 57 | 01.01.2008 22:49:47 |
| Slujba post Craciun | motiff | Generalitati | 1 | 20.11.2006 13:18:10 |
|
|