Costel, sunt foarte de acord cu ce zice Adriana-Simona: acest lucru trebuie vorbit, discutat, expus in fata sefilor, sau ma rog, a grupului, si mai ales sa fie intr-un mod rusinos. Astfel, multora le va fi rusine sa mai fure. Asta ar face cat toate amenintarile, injuraturile, blestemele si rugaciunile la un loc.

Eu am un coleg, la care saracu i-a fost lene sa mearga pana la baie si s-a urinat in rampa pentru masini. Seful l-a vazut si, in mod inteligent, in loc sa il mustre sau sa il pedepseasca, l-a scos afara in fata a circa 80 de oameni si a spus: stimabilul crede ca se poate urina peste tot locul. Iti dai seama ce efect de rasunet a produs in cei 80 de oameni. Saracu are si porecla acum: Pipi-man, pe care o folosim cu intimatate de circa 1 jumate incoace. Si iti garantez ca ala nu va mai face asa ceva in toata viata lui, nici macar acasa la el. Deci, furtul trebuie expus; ironia va produce rusine la hoti; hotii nu vor mai fura. Cred ca e destul sa prinzi un hot si sa ii spui niste replici:"nu iti mai dau de mancare de-acasa?", "ai facut ceva rau de nu te mai tine nevasta-ta?" sau "asa sarac esti ca trebuie sa furi de mancare?" spune mai in gluma, cu un hohot de ras, cred ca l-ar face sa se rusineze. Nu cred ca ar merge sa:il pedepsesti, sa nu te mai comporti frumos cu el etc.
Si mai apoi, sunt si laxativele lui antiqu.

Nu trebuie sa faci mare caz din asta; de ce sa iti amaresti sufletul (deci, sa te schimbi tu) pentru o intamplare care mai mult trage a fi hazlie, daca e interpretata cu judecata. Nu reactiona intr-un mod in care ar face-o si acei oameni care fura, acei care s-au schimbat. Bafta.