Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2010, 15:09:09
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Fiecare da socoteala pentru el si este judecat prin ale lui

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
As mai avea o intrebare, aveti copii..cum ii educati si cum sunt invatati sa priveasca viata, primind lovituri in cap de la colegi sau facandu-i sa inteleaga ca au gresit persoana?
Am doi copii. Unul a fost cuminte si acum e mult prea agitat, celalalt (cealalta) a fost peste masura de agitata si acum e cuminte. La amandoi le-am spus aceleasi lucruri pe care le-am invatat prima oara de la Maica Tereza:

Oamenii sunt adesea neînțelegători, iraționali și egoiști...
Iartă-i, oricum.

Dacă ești bun, oamenii te pot acuza de egoism și intenții ascunse...
Fii bun, oricum.

Dacă ai succes, poți câștiga prieteni falși și dușmani adevărați...
Caută succesul, oricum.

Dacă ești cinstit și sincer, oamenii te pot înșela...
Fii cinstit și sincer, oricum.

Ceea ce construiești în ani, alții pot dărâma intr-o zi...
Construiește, oricum.

Dacă găsești liniștea și fericirea, oamenii pot fi geloși...
Fii fericit, oricum.

Binele pe care îl faci astăzi, oamenii îl vor uita mâine...
Fă bine, oricum.

Dă-i lumii tot ce ai mai bun și poate nu va fi niciodată de-ajuns...
Dă-i lumii tot ce ai mai bun, oricum.

La urma urmei, este între tine și Dumnezeu...
N-a fost niciodata între tine și ei.

Intotdeauna au auzit, au inteles, dar nu intotdeauna au si facut si simtit. Insa am nadejde ca semintele au cazut pe pamant bun.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 21:57:03
crazylove
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu ai cum sa stii INCA. Din felul in care scrii banuiesc ca esti inca foarte tinara. Asteapta sa vezi cum te vei comporta cind se vor pravali tot felul de mizerii majore din partea altora, mai ales a celor pe care-i credeai apropiati!
Fii sigura ca de asta nu scapi.
Multumesc celor care ati raspuns acestui topic.

Laurschepsis, imi place cum gandesti.

Andrei, te rog sa ma crezi, deja aceste mizerii din partea celor care-i credeam apropiati au inceput pravala. Si nu ma deranjeaza cele din partea unor dusmani declarati caci macar stiu la ce sa ma astept din partea unor dusmani cat din partea unui slujitor al Domnului in care am facut greseala sa am incredere. Una din cele mai mari greseli din viata mea - increderea in acest om care nu a ezitat nici nu ezita in continuare sa continue sa ma defaimeze.

DAR sa iertam, cum adineaori spuneam! Nu ma intereseaza atat de mult ca as jigni un om insa nu vreau nicidecum chiar neintentionat sa-L jignesc pe Iisus!

Ma intelegi?

seara buna!
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 22:18:54
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Ca sa nu spun balarii, dau un link interesant despre iertare, ce este si ce nu este ea - http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/9
Vechi 05.01.2010, 22:22:34
8NihilSineDeo9 8NihilSineDeo9 is offline
Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Implicit

cred ca iertarea merge doar mana in mana cu rugaciunea.
fara rugaciune e doar o practica yoga..un yoghin pe care il cunosc, in momente de tensiune umple pagini de caiet cu autosugestii de genul : "vreau sa iert", "trebuie sa ma iert", "trebuie sa iert".... :) cred ca este in stadiul de initiere :))
Sfinte Ioane proorocule, dulceata lumii, frumusetea cerului cea impatrit luminata, primind aceasta rugaciune de acum, izbaveste pe toti din toate nevoile, si-i scoate din chinul cel ce va sa fie pe cei ce te lauda cu credinta, cantand lui Dumnezeu : Aliluia !
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 22:50:03
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crazylove Vezi mesajul
De ce trebuie sa ierte omul?
Pentru ca Dumnezeu ne-a iertat mai intai pe noi avem datoria de a ierta si noi pe cei care ne-au gresit. Eu greu cateodata, ma vad pe mine cum sunt de multe ori, insa pilda cu cei doi datornici ma pune pe ganduri. Stiti ilustratia spusa de Mantuitorul despre unul care avea o datorie imensa la stapanul sau, insa acesta l-a iertat pentru ca i-a fost mila de el, insa cel scutit de plata datoriei, cum a scapat s-a dus si a pus mana in gat unuia care ii datora o suma de nimic. Cand a auzit stapanul sau asa ceva a cerut sa fie adus inapoi si condamnat. Acest om nu a inteles si nu a putut sa ierte putin chiar daca stapanul sau ii iertase mult. Asa facem si noi de multe ori, uitam ca Dumnezeu ne-a iertat mult si ne suparam pe cate un semen de al nostru care a gresit intr-o privinta si nu suntem dispusi sa iertam atat de repede.

Incercand sa-mi amintesc de aceasta pilda foarte profunda am gasit acest link interesant despre iertare:

http://oradereligie.wordpress.com/2008/08/
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 12:24:50
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Cum adica a nu tine minte raul, cand omul are memorie si tine minte orice ( daca e in deplinatatea facultatilor mintale, evident)?
In acesta privinta ne lamureste Sfantul Eferem Sirul. El ne spune ca uitarea raului este sarbatoare pentru Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 12:39:55
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Sfantul Eferem Sirul: "Uitarea raului este sarbatoare pentru Dumnezeu."
Insusi Dumnezeu este cel care vine in noi si iarta prin noi !

Fara o atingere catusi de mica a Duhului Sfant, omul nu ar putea ierta nici un rau facut lui de un alt om.
Fara rugaciune si fara dobandirea harului Duhului Sfant, omul nu poate ierta, nici rabda, nici iubi cu adevarat !

Harul din noi este cel ce ne intareste si ne da putere. Sa'l dobandim si sa'l pastram !

Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 15:20:06
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
3. Cum faci cand se repeta fapta si persoana. Pe de o parte zice sa ierti de 70 ori cate 7, adica la infinit. Dar cu persoana care greseste ce se intampla? Ea ce are de facut? De gresit tot de atatea ori? sau unde este limita. Asta nu mai scrie...?!
Ba scrie dar inca nu ai gasit.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 15:26:25
dorinastoica14
Guest

Implicit

"De ce trebuie să ierte omul???"

"Să iubim pentru a fi iubiți și să iertăm pentru a fi iertați"(Sevastie Baștovoi)
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 16:06:31
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Omul trebuie sa ierte ca sa fie iertat de Dumnezeu. Masura cu care noi iertam este aceeasi cu care vom fi iertati..."...si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri...!"(Rugaciunea Domneasca) Si apoi mai trebuie sa iertam pentru ca avem porunca de la Dumnezeu sa ne iubim unii pe altii desi poate de multe ori uitam...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Omul blestemat ! adrian_b Vrajitoria 10 16.09.2011 19:38:25
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
A murit Jean Constantin - Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca maria32 Stiri, actualitati, anunturi 24 31.05.2010 14:08:00