![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La biserica unde merg eu parintele a sfintit Aghiasma Mare si in ajun, dupa Liturghia Sfantului Vasile cel Mare. Parintele a spus astazi ca Aghiasma Mare se poate sfinti zilnic, pana la Odovania praznicului - adica intre 6 si 14 ianuarie. In alta perioada din an, aceasta nu poate fi facuta de catre nici un slujitor.
|
|||
|
|||
![]()
A varsat o baba in fata mea cam o sticla de apa pe jos.Ce se intampla cu apa in cazul asta, mai e sfanta?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În această zi apele Iordanului printr-un miracol își întorc cursul, aceasta însemnând învierea sufletelor de la moarte la viață. Crezi oare că apa care a fost sfințită nu mai este sfântă dacă cineva a dat-o pe jos?Și locurile pe unde călcăm au nevoie de sfințenie. Sfințenia este dată de rugăciunile care se fac de către preoți în această binecuvântată zi.Cu ea se stropește prin case,pe câmpuri,prin grădini și livezi,prin curțile credincioșilor și chiar la locul de muncă(și inevitabil va cădea și pe jos așadar...) În unele biserici când începe să umble preotul cu ajunul se face aghiasmă(mică)cu care se stropește prin case și se lasă puțin pentru a lua în ziua de 5 ianuarie(ajunul bobotezei) când credincioșii postesc. Last edited by dorinastoica14; 06.01.2010 at 15:16:59. |
|
|||
|
|||
![]()
Aghiasma care o avem de anul trecut sau de alți ani poate fi amestecată cu cea de anul aceste pentru a stropi prin gospodărie.Busuiocul cu care am stropit îl punem undeva la uscat și înainte de Sf Ghiorghe când se seamănă busuiocul îngropăm acele rămurele uscate în pămănt.S-ar putea din semințele de pe acesta să iasă plăntuțe de busuioc,iar restul va putrezi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Astazi s-a facut mantuire si casei mele | Florin-Ionut | Pocainta | 26 | 29.09.2011 14:37:05 |
Sfantul Ioan Maximovici - Cuvânt în ziua Botezului Domnului,înainte de sfințirea apei | andrei_im | Generalitati | 1 | 06.01.2010 08:39:59 |
Rugaciune pentru cumpararea casei | anelice | Generalitati | 1 | 06.08.2009 12:49:28 |
AGHIASMA (Sfintirea apei) | pui | Preotul | 23 | 22.01.2009 17:50:35 |
Floarea de la coltul casei | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 06.12.2007 13:00:29 |
|