Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Atentie ca aceste rinduri pot fi citite de catre copii, care ingretosati de ce aud te vor intreba:
- Mama, cum este posibil ca voi ortodocsii sa mincati carnea si sa beti singele Salvatorului vostru?...si asta la modul ritualistic de care vorbesti si care este prezentat aproape zilnic pe TV in filmele de groaza cu Zombi
Eu nu cred ca Hristos asta a vrut sa spuna : Mincati-ma!...lucru care suna oribil, a canibalism
Principalul accent a fost pus pe MANIFESTAREA COMUNITARA DE IMPARTIT AL PIINII SI VINULUI celor cu care stai LA MASA, spunindu-le ca aceste daruri vin DE LA MINE, nu faptul ca acum voi IMI beti singele si IMI mincati carnea
M-ai mai intrebat tu odata ce primesc eu la Impartasanie: Fii sigura ca primesc VIN si PIINE de la Hristos, ma rog, alegoric vorbind, El se imparte pentru mine, adica da TOTUL din el, dar nu o bucata din PULPA LUI si nu un pahar plin de SINGE DIN JUGULARA LUI...si imi este de ajuns pentru a ma Impartasi.
Tu, insa desigur ca esti libera sa-ti imaginezi CE VREI, ..este alegerea ta!
|
In mod normal as fi dat citate din NT cu "luati, mancati, acesta este TRUPUL MEU' (prezent in TOATE evangheliile).
Dar deoarece tu esti cel in indoiala, voi spune doar: whatever.. In cazul tau orice dovada este de prisos, din pacate.
Dar nu stiu cum faci de atingi doar elementele cheie ale invataturii ortodoxe, este un lucru uimitor! Eu chiar sa ma straduiesc, nu cred ca as putea huli atat de eficient!
Dumnezeu sa te lumineze.