Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2009, 21:29:39
Darkanian's Avatar
Darkanian Darkanian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.12.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Trebuie sa ai vointa sa scapi de asa ceva si numai cu ajutorul Lui Dumnezeu poti trece de acest lucru....... sa stii ca nu toata lumea primeste o educatie buna de la parinti... mie mia dat o educatie destul de bun dar eu am vazut cum este lumea si asa ca nu fac cum fac tineri din ziua de astazi..... la varsta mea cum sunt cei din clasa de la mine inseamna sa imi distrug viata band cafea, luand droguri, fumand tigari etc. Dar eu nu fac asa ceva eu tin la corpul meu si sa mai raresc din pacate ca si asa sunt pacatos mare.
Vechi 19.12.2009, 22:03:27
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

va marturisesc ca in cercurile liceale si universitare, consumul de droguri "usoare" este deja o distractie fireasca, nimeni nu se mai ingrijoreaza daca dauneaza sau nu. Deja "a fuma marijuana" a ajuns pe acelasi stadiu cu "a bea o bere". stiu ca suna exagerat, dar asa este! la mine in facultate se consuma astfel de droguri chiar pe holuri, iar unii asistenti (cadre didactice!!!) fac mici glumite "pentru cunoscatori", cu trimiteri spre consumul de droguri.
tocmai pentru ca aceste obiceiuri au intrat in domeniul firescului, nu stiu cat se mai poate rezolva cu vorba. cred ca e nevoie de rugaciune multa. si cum spunea cineva mai sus, de educatie, de o crestere a copiilor in spiritul ortodoxiei, de la cele mai mici varste. Dumnezeu sa ne pazeasca!
Reply With Quote
Vechi 19.12.2009, 22:20:13
Stefann's Avatar
Stefann Stefann is offline
Member

Data înregistrării: 01.08.2007
Implicit Doamne ajuta

Daca fiecare copil ar primii o educatie foarte buna eu spun ca nu ar mai fi probleme totul pleaca din familie
Reply With Quote
Vechi 19.12.2009, 22:46:17
speranta1970's Avatar
speranta1970 speranta1970 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2009
Locație: brisbane, australia
Implicit Buna la toata lumea

Oamneni buni am citit posturile si va spun sincer ca a-ti deschis o rana in mine. Aici unde stau situatia este si mai grea cand vine vorba de droguri sau substante ilicite cum se mai numesc. In media se vorbeste mereu de asa ceva. Au fost in stare unii sa duca astfel de substante la copii de scoala primara ( de clasa a 1a, a 2a), altii folosesc doar cand merg la petreceri pentru putina distractie si mor ( pentru ca substantele astea sint facute de tot felul de oameni in te miri ce conditii murdare, si te miri ce fel de chimicale bag in produsele lor).

Drogurile si sexul sint cele mai mari unelte pe care cel rau le foloseste in mod siretlic impotriva noastra, ca nea gasit slabiciunea si e determinat sa ne duca la moarte.

Dumnezeu mi-a ferit familia de probleme cu droguri, dar mereu m-am rugat si ma rog ca Dumnezeu ne poate ferii si ne poate ajuta.
Numai cu rugaciune constanta vom biruii si sa ne rugam si pentru altii care nu se pot ruga.
Doamne ajuta-ne!!!!!!
Vechi 19.12.2009, 22:53:20
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Stefann Vezi mesajul
Daca fiecare copil ar primii o educatie foarte buna eu spun ca nu ar mai fi probleme totul pleaca din familie
Asa este, dar are o mare vina si societatea in care traim. Toti, dar absolut toti, indiferent de domeniul de activitate, putem ajuta la formarea unor caractere. Buna teoria cu cei 70 (da, 70, nu 7,asa cum zicea un dascal de-al meu) de ani de acasa, dar si profesorii, si preotii, si prietenii buni, si omul de pe strada care iti zice: "ia ambalajul pe care l-ai aruncat pe jos si du-l la cosul de gunoi!" (da, asa trebuie sa fim!) pun o pietricica la cladirea unui om. Ce folos daca tu esti cuminte si te-ai nascut intr-o familie credincioasa, daca nu stii / nu vrei sa imparti cu altii bogatia ta sufleteasca? sa nu fim ca vamesul acela, asa cum m-am exprimat eu in prima fraza din postarea precedenta: multumesc, Doamne,ca la mine in facultate / liceu nu se drogheaza nimeni!" Dar daca dragoste nu e, nimic nu e!
Vechi 20.12.2009, 07:38:03
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Asa este, dar are o mare vina si societatea in care traim. Toti, dar absolut toti, indiferent de domeniul de activitate, putem ajuta la formarea unor caractere. Buna teoria cu cei 70 (da, 70, nu 7,asa cum zicea un dascal de-al meu) de ani de acasa, dar si profesorii, si preotii, si prietenii buni, si omul de pe strada care iti zice: "ia ambalajul pe care l-ai aruncat pe jos si du-l la cosul de gunoi!" (da, asa trebuie sa fim!) pun o pietricica la cladirea unui om. Ce folos daca tu esti cuminte si te-ai nascut intr-o familie credincioasa, daca nu stii / nu vrei sa imparti cu altii bogatia ta sufleteasca? sa nu fim ca vamesul acela, asa cum m-am exprimat eu in prima fraza din postarea precedenta: multumesc, Doamne,ca la mine in facultate / liceu nu se drogheaza nimeni!" Dar daca dragoste nu e, nimic nu e!
Ai mare dreptate!De multe ori luam parte tacit la raul din jurul nostru de orice natura ar fi el pentru ca,chiar daca nu il facem in mod direct,trecem cu indiferenta prin fata lui sau chiar judecam neincercand sa schimbam ceva,cat de putin,atat cat ni se permite.
Evident,schimbarea trebuie facuta nu aruncand cu pietre,ci cu iubire.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2009, 03:06:57
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Stefann Vezi mesajul
Dar eu am cunoscut tineri crescuti frumos cu educatie aleasa si cind a venit timpul sa iasa si ei in lume sau stricat cica sa fie in rind cu ceilalti colegi si prieteni ca altfel sint luati niste ciudati si inapoiati asta e societatea in care traim.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 21.12.2009, 13:22:16
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Trebuie crez launtric! Dupa cum am aflat de pe acest forum, drumul de la urechi pana la inima e cel mai lung. Imi mai citez inca o data pe bunul domn Slusanschi, Dumnezeu sa-l ierte!

"Un om cu un crez lăuntric puternic nu se apucă de droguri, de afaceri veroase, nu o ia pe tot felul de alte căi ale întunericului spiritual, ci tânjește mereu după lumină, care izvorăște nu numai din cărți, ci și din icoană. Un copil care a fost învățat de mic să ridice o rugă plecată pentru binele altuia, mai mult decât pentru al său propriu, și să o închine la icoana sa de suflet are mai multe șanse să ajungă un om curat și cu respectul altuia. Oricât ar fi el de „contemporan“, un om de calitate nu poate să nu fi învățat să plece genunchiul dinaintea Celor de Sus. Smerenia și închinarea față de Bine sunt semnele omului cu suflet înalt, fie el și cel mai simplu truditor, nu numai un cărturar sau un mare învățat, hârșit în științele lumii. Din câte am văzut eu, disputa asupra icoanelor din școli a fost stârnită mai degrabă de o seamă de personaje care se tem ca tinerii, adesea chiar copiii lor, să nu ajungă să-i judece pentru faptele, vorbele, și, în general, comportamentul sau apucăturile lor. Diversele devieri de viață sexuală sau morală nasc o nespusă cerbicie în a-i învinui pe alții că îi acuză și, parcă, îi discriminează pe împricinați: trăim, vai, într-o lume perversă. Dar om și cetățean „ca lumea“ nu ești decât dacă, ajuns pe lume și între cei din jur, respecți poruncile de bază ale viețuirii omenești, și, mai cu seamă, cea de a unsprezecea poruncă, aceea a iubirii. Dacă ai înțeles adânc aceasta, nu te mai repezi să cauți cu lumânarea cum te „discriminează“ alții, față de care, de fapt, nu ai arătat nici un fel de considerație și cărora le-ai disprețuit însemnele, odoarele și credința. Spre exemplu, eu n-am văzut ca musulmanii din țara noastră să aibă, de-a lungul vremii, vreo repulsie față de legea noastră și față de icoanele ei.

Ce cuvânt de suflet i-ați da unui tânăr astăzi?

L-aș sfătui, poate, să nu se lase copleșit de răutățile dimprejur și de amăgirile vârstei, tinerețea putând fi, nu arareori, ademenită alături de drumul cel bun. Munca fără de preget, acel labor improbus de care vorbea cândva Virgiliu, nu are de așteptat, cât mai degrabă și mai mult, o răsplată materială concretă. Anii de trudă investiți cu drag îi ajută și pe cei de lângă tine, îți îmbogățesc și ție sufletul. N-are a face că-s destui nedestoinici care-și găsesc așa de repede un culcuș mai cald sau o răsplată mai bogată. Se bucură mai tare cine poate zâmbi mai apoi, cu conștiința curată a datoriei bine și temeinic împlinite. Iar cine caută un umăr de sprijin și un ajutor la vreme de necaz desigur că găsește, căci, spune Cartea: „Bate și ți se va deschide, cere și ți se va da !“.
Vechi 21.12.2009, 14:01:26
Ioan-Victor
Guest

Implicit

inainte de toate tre sa spun ca am consumat si eu odata droguri usoare...dar a fost prima si ultima oara...e tragic la ce s-a ajuns...de exemplu la facultatea mea la geografie sunt practic cei mai destrabalati studenti si profesori...in desele excursii care se fac, toata lumea bea pana nu mai poate sta in picioare, se fumeaza iarba, se fac practit toate tipurile de orgii...
dupa parerea mea, dorinta asta de a atinge o stare de extaz este indusa de anturaj, muzica, filme, jocuri video...practit toate lucrurile cu care tanarul obisnuit din ziua de azi isi umple timpul liber...
Reply With Quote
Vechi 22.12.2009, 00:00:34
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Cred ca trebuie nuantata problema.

Marijuana e un lucru, iar chestiile care se vand acum in magazinele care profita de un vid legislativ sunt cu totul alt lucru.

Citeam un articol acum cateva saptamani despre faptul ca marijuana e mult mai safe, pentru ca se foloseste de mult timp, si s-au facut tot felul de studii si se cam stie ce riscuri implica, pe cand toate chestiile astea care au aparut in magazine sunt chimice, nimeni nu stie ce e in ele, si nu sunt controlate in nici un fel.

E ironic, dar in acest moment daca esti prins cu o tigara cu marijuana la tine, cu toate ca e a ta si oentru tine, faci inchisoare pana la 3 ani. Daca te prind cu chimicale despre care nimeni nu stie mai nimic, e OK, ca avem un vid legislativ pe tema aia.

Parerea mea e ca drogurile usoare nu sunt o problema foarte mare, ele tin de teribilismul varstei in unele cazuri, si de consum constant, dar moderat si atent in alte cazuri. Am mers in Amsterdam acum un an si eram foarte curios sa vad cam ce fel de oameni vin in coffee shop-uri sa fumeze iarba. Am ramas surprins sa vad ca sunt oameni perfect normali, iesiti cu prietenii la o tigara dupa munca de birou in acelasi fel in care altii ar iesi la o bere. Totul tine de moderatie si de a face o alegere informata.

Flagelul Romaniei in acest moment este pe departe alcoolul, care face ravagii, mai ales in zonele rurale. Pe departe mult mai accesibil decat orice alt drog, e legal, si dependenta se instaleaza comod, pentru ca de multe ori, pana sa isi dea seama cei din jurul tau ca bei prea mult si sa te atentioneze, deja esti dependent.

Educatia este singura sansa pe care o avem, dar si pe aia o aruncam la gunoi, in cele mai multe cazuri. La fel si cu educatia sexuala, se prefera a nu se aduce vorba de droguri, din teama stupida ca daca le mentionezi cumva, copiii se vor apuca de curiozitate. De parca nu ii asteapta dealer-ul la coltul scolii, oricum.

Romania are o problema de ipocrizie si iresponsabilitate, dupa parerea mea, gasita in mai toate straturile sociale. Ipocrizie pentru ca avem probleme reale de educatie (sexuala la adolescenti, referitoare la droguri mai la orice varsta, civica din nou, cam pe peste tot) dar ne credem cei mai tari din Europa si credem ca putem da lectii la altii, si iresponsabilitate pentru ca, pana la urma, nu ne pasa. Nepasarea e prezenta la toate nivelurile, de la politician pana la maturator de strada.
Nu stiu daca e o mostenire din comunism, de suntem obisnuiti sa ne asteptam sa faca Statul chestii care tin de responsabilitate individuala, sau e o chestie care tine de caracterul balcanic. Imi place tara mea, si imi plac romanii (sau cel putin cei din jurul meu) dar tare ne-ar fi prins bine safim un pic mai ... nemtzi.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum putem ii mai putem ajuta pe cei dragi care s-au stins? alex190 Spiritualitatea ortodoxa 14 12.09.2012 21:24:24
Cum facem cruce? Danut7 Generalitati 88 28.09.2010 00:58:35
Drumul spre schimbare ella87ella Pocainta 10 04.09.2009 15:31:59
Teama de schimbare sau... silverstar Generalitati 0 12.12.2008 08:30:18
ce facem asa verona Biserica Ortodoxa Romana 2 02.02.2007 19:12:09