Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2009, 18:24:03
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Exact. Pentru un crestin acest "ideal" spre acare tinde este o realitate personala, nu un concept inventat de mintea omeneasca. Numai asa se poate potoli setea dupa absolut prezenta in om, numai in relatie cu Absolutul care trebuie sa fie o realitate personala.
Ce intelegi prin realitate personala?
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 21:59:22
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ce intelegi prin realitate personala?
Ca Dumnezeu nu este o inventie a mintii omenesti.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 11:37:14
topcat
Guest

Implicit

Cum poti sa iti dai seama ca Dzeu nu e o inventie a mintii omenesti?
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 12:09:05
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
Cum poti sa iti dai seama ca Dzeu nu e o inventie a mintii omenesti?
Te'as lua cu mine vreme de vreo 10 zile, intr'o vara... ca sa il cunosti !

Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 12:16:11
topcat
Guest

Implicit

Sper numai ca nu te-ai casatorit numai de forma...
Glumeam, scuze :)
Acu serios, exista si multe locuri unde numai dupa citeva minute iti dai seama ca Dzeu e o inventie
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 13:22:07
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
Exista si multe locuri unde numai dupa citeva minute iti dai seama ca Dumnezeu e o inventie
Nu imi vine in minte un asemenea loc. Care ar fi acestea?

Iti spun ca si eu duc o mare lupta cu ratiunea. Si imi dau seama ca nu ma asculta ea pe mine, ci eu sunt tinut de ea.
Ratiunea sanatoasa este greu de pastrat, iar dupa pierdere foarte greu de redobandit.
Este nevoie sa ne dam seama ca nu mai vedem drept lucrurile si rosturile din lume si din om.

Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 13:29:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Nu imi vine in minte un asemenea loc. Care ar fi acestea?
Exista nenumarate. Desigur, pentru ca sa le vezi trebuie sa crezi ca suferinta nu e buna in mod absolut.
Citat:
Iti spun ca si eu duc o mare lupta cu ratiunea. Si imi dau seama ca nu ma asculta ea pe mine, ci eu sunt tinut de ea.
Ratiunea sanatoasa este greu de pastrat, iar dupa pierdere foarte greu de redobandit.
Este nevoie sa ne dam seama ca nu mai vedem drept lucrurile si rosturile din lume si din om.
Singura care iti spune ca existi e ratiunea. Nu vad cum ai putea lupta cu ratiunea si sa cistigi, fara sa te desfintezi.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 12:16:41
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Te'as lua cu mine vreme de vreo 10 zile, intr'o vara... ca sa il cunosti !
Dar până atunci poate cineva cu mai multă răbdare i-ar scrie aici tot Acatistul "Slavă lui Dumnezeu pentru toate", și sunt sigur că în sinea lui ar înțelege ceva, pentru că sunt sigur că n-ar recunoaște deschis , dar în sinea lui ar înțelege multe dacă nu chiar a înțeles, dar mândria posturii de ateu îl face să nege totul într un joc perpetuu copilăresc.
Vechi 30.12.2009, 12:20:55
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

eu cred ca pe Dumnezeu il poti descoperi numai in lipsuri, de orice forma ar fi acestea. ca e vorba de o boala, de moartea cuiva drag, de o suferinta anume, dar si de tragedia golului intelectual. gandesti rational, iti creezi sisteme (sau te aliniezi la sistemele altora), insa pana la urma acestea tot suferinta aduc, si tot un mare gol formeaza in suflet. nu il poti primi pe Mantuitor pana nu simti nevoia de mantuire.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 12:34:27
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
eu cred ca pe Dumnezeu il poti descoperi numai in lipsuri, de orice forma ar fi acestea. ca e vorba de o boala, de moartea cuiva drag, de o suferinta anume, dar si de tragedia golului intelectual. gandesti rational, iti creezi sisteme (sau te aliniezi la sistemele altora), insa pana la urma acestea tot suferinta aduc, si tot un mare gol formeaza in suflet. nu il poti primi pe Mantuitor pana nu simti nevoia de mantuire.
Te inseli, sintem destul de multi carora gindirea rationala nu duce la suferinta
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oare caut Imparatia cerurilor? AGabriela Generalitati 9 31.08.2012 17:04:27
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
PACATOSII FURA IMPARATIA CERURILOR!!! sergiub Preotul 6 11.05.2008 23:50:11