![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vaccinurile antigripale nu-si prea ating scopul. Am citit ca asupra copiilor fie nu au efectul dorit (nu-i protejeaza), fie ca le sporeste sansele sa contacteze gripa (scade imunitatea, nu sunt medic, nu stiu exact in ce fel se intampla aceasta). Titlu de stiri azi pe yahoo: "Kids' Swine flu shots recalled; not strong enough" (http://news.yahoo.com/s/ap/20091215/...ne_flu_vaccine) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur, Dumnezue este cel care ne tine in viata, dar nu ne-o baga in traista.
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca femeile insarcinate sunt mai expuse pericolului de a contacta gripa porcina.. eu am citit mai mult despre efecte asupra copiilor, ca asta m-a interesat.
Dar ai de ales intre riscul bolii.. si riscurile unui vaccin testat 7 zile pe oameni! (7 zile, asa am citit ca a dura testarea pe oameni. Restul testelor au fost facute pe nevastuici). Aaa, un vaccin nu te protejeaza 100%. (Nu stiu despre acesta, cel de gripa sezoniera cica are o eficienta de vreo 60%). |
|
||||
|
||||
![]()
Ca are, ca nu are efect -- ce ma deranjeaza este aura de misticism care i se da vaccinului astuia. Din nou, cum anume isi pierde cineva sufletul daca se vaccineaza?? Sa spunem ca nu a fost testat destul, ca nu e eficient...la fel sunt si multe alte medicamente, dar ce treaba are asta cu pierderea sufletului?
|
|
|||
|
|||
![]()
Imi pare rau ca nu am timp sa concep un raspuns f elaborat. Cred ca Anca Miha are pe undeva dreptate. Ne cream idoli din stiinta si medicina.
Am vazut cu mult timp in urma Decalog (film- Krzysztof Kieslowski).. tatal (ateu) al unui baietel calculeaza pe calculator grosimea ghetii unui lac si ajunge la concluzia ca nu se va rupe gheata cu baietelul sau. Asa incat il lasa sa mearga pe lac (cred ca vroia sa patineze), crezandu-l in siguranta. Gheata se sparge si copilul moare.. (contrazicand toate calculele stiintifice, desigur). (Am gasit filmul subtitrat in engleza, merita vazut, sper sa-l revad si eu zilele astea: http://www.youtube.com/watch?v=-LXpR...F72D8A&index=0). Cred ca trebuie sa ne punem nadejdea in Dumnezeu inainte de orice altceva. (Si eu sunt departe de credinta pe care o doresc. Ma intrebam cum traiau inainte oamenii fara atatea medicamente... cred ca traiau cu nadejdea in Dumnezeu. Nu este normal sa-L limitam noi pe Dumnezeu si sa credem ca El ne apara, dar doar prin intermediul medicinii moderne!). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Priveste tot ce este in jurul tau, cladiri, masini, calculatoare, poduri, etc. nu sunt facute la intamplare ci in urma unor calcule stiintifice, si ghci ce, uite ca ele se dovedesc adevarate pentru ca lucrurile astea chiar functioneaza cum sunt proiectate. Ca nu functioneaza in 100% din cazuri e o alta chestiune si stiinta nici nu-si propune sa aiba 100% dreptate pentru ca tot stiinta spune ca asa ceva este imposibil, mai exact sa cunosti toate variabilele si modul in care ele evolueaza. Dar in majoritatea timpului chestiile astea functioneaza si chiar gasesc amuzant ca tocmai cei care profia de pe urma lor ajung sa le puna la indoiala, inclusiv medicina. Chiar, daca te doare ceva, tu nu alergi la medic sau la farmacie? Este o diferenta intre a idolatriza niste lucruri, servicii, cunostinte, etc. si de a le folosi cu intelepciune ca sa nu mai vorbim de extrema cea mai hilara, de a le folosi si pune la indoiala eficacitatea. Si oamenii aia de care vorbesti tu ca nu traiau cu pastile mureau pe capete mai cauta si tu indici cum ar fi speranta de viata, mortalitatea (inclusiv infantila) si alte lucruri asemenea inainte de a da astfel de sfaturi "spirituale". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Spuneti NU vaccinurilor-VACCINAREA: EROAREA MEDICALA A SECOLULUI | antiecumenism | Generalitati | 1045 | 29.03.2024 21:46:14 |
Pericolul relativizarii in Ortodoxia contemporana | LgMihail | Teologie si Stiinta | 24 | 01.12.2012 14:34:57 |
Pericolul insularizării Europei în islamofobie | ioanna | Religia Islamica | 1 | 04.10.2011 12:05:38 |
pericolul de a fi nevoita sa nasti in craiova | totalsistem | Generalitati | 11 | 05.03.2010 22:07:03 |
|