![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar si in rugaciunea continua e bine, macar din cand in cand, sa-i includem si pe ceilalti. Sa n-o faci doar pentru tine. Asa fac eu, dar asta nu-i un canon ca sa-l prescriu si altora. Draga Anca, pana la urma ne-am clarificat si cred ca e bine sa mai discutam si asa. Noi am pus un pic accentele diferit, dar nu ne contrazicem. As zice ca ne completam. Iertare.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
DA, MariS, totul e bine daca se termina cu bine. Si ca sa nu-l uit pe aproapele, am in Ceaslov un acatist cu toti cei, pe care ii pomenesc zilnic la rugaciune. O idee buna, ca sa nu-mi uit indatoririle. Dar noi vorbeam in principiu, nu special despre mine... dar daca imi spui numele de botez, te voi pomeni cu drag si pe tine. Pe mine ma cheama Anca.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mda, un om deosebit de-aici, de pe forum m-a invatat ca milostenia poate imbraca mai multe forme, de exemplu a fi alaturi de cineva care sufera, a spune cuiva o vorba buna, a deschide usa unui om singur... nu neaparat a da bani...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
O, Doamne, așa este Elizabeta ! Tot timpul suntem măcinați obsesiv de banii ăștia nenorociți ! Ști tu oare cât valorează și un zâmbet de îngăduință, un sfat venit din suflet , o vorbă bună ? Sunt sigur că tu ști . Valorează poate mai mult decât mii de comori lumești !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
pacatosul de mine. Prenumele meu e Marinica, iar numele incepe cu litera S. Acum stii de unde vine MariS_. Liniuta de subliniere am dat-o ca-mi cerea cel putin sase litere la inscriere. Ai intrat la inima mea, Anca, si in rugaciune, binenteles. Iertare. Doamne ajuta!
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sigur ca da, elizabeta, caci milostenia se face si cu o rugaciune si cu o vorba buna; dar cum in Romania sunt biserici, oamenii sufera mai ales din cauza lipsurilor materiale. De aceea am pomenit de bani, ca pe aici nu prea am cui face milostenie. Un cunoscut de-al meu a umblat mai multe ore (!) ca sa dea niste pachete cu mancare petnru sufletul tatalui lui. L-a refuzat toata lumea, chiar daca stateau practic la cersit. Dar vroiau doar bani si baututra. Iata deci inca un inconvenient al celor din diaspora. Dar Domnul nu ne lasa si prin prietenii de acasa aflam de nume si adrese ale celor nevoiasi din tara, pe care ii ajutam cu toata dragostea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri sa ne mantuim si noi. Doamne ajuta! P.S. Pomenirea la rugaciune o facem multi de pe acest forum de multa vreme. Ne rugam unii pentru altii, chiar daca ne mai tachinam din cand in cand... in strafunduri insa dragostea pentru aproapele este intacta, ca sa nu-L ranim iar si iar pe Hristos, Care ne iubeste neconditionat. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Libertatea credintei | Daniel_7 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 10 | 14.09.2011 09:28:24 |
Libertatea omului | Laurentiu | Generalitati | 0 | 05.07.2007 10:12:44 |
Libertatea de exprimare | danyel | Generalitati | 47 | 03.12.2006 18:08:34 |
|