![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Cu tot respectul fata de pleiada de Sfinti si Preacuviosi, despre care trebuie sa admit cu smerenie , ca nu am auzit in viata mea ...tot nu inteleg unde este Hristos aici. In nici unul din cuvintele Sale nu explica El ca o cale a bisericii si numai una, si numai a unei biserici, imi aduce mantuirea. Si nici nu gasesc vreun loc in care sa fi aruncat anatema asupra cuiva ... Nici macar asupra celor care L-au torturat si ucis. El imi spune ca prin EL ajung la tatal ...
Galateni 2:21 " Nu vreau sa fac zadarnic harul lui Dumnezeu; caci daca neprihanirea se capata prin Lege, degeaba a murit Hristos". Si mai am o nedumerire: daca m-as fi nascut intr-o alta tara, neortodoxa, pentru ca Dumnezeu acolo mi-a hotarat nasterea ... si nu as fi avut ocazia sa aud despre ortodoxie ... oare Dumnezeu, care este Tatal meu, care m-a creat si mi-a planuit zilele vietii mele dinainte de a fi fost traita vreuna ... si despre care toata lumea este de acord ca din iubire fata de creatia sa si-a trimis Fiul ... deci si pentru mine ... m-ar fi lasat departe de El si arzand in temnitele iadului ? In afara ortodoxiei, nu mai este nici un om care sa fi fost mantuit doar prin simpla credinta in Hristos? Nu stiu, dar imaginea pe care o am eu despre Dumnezeu nu este asta ... Este adevarat ca si-a ales un popor, cel evreiesc, dar a dat voie tuturor neamurilor sa fie mantuite ... De aceea si-a trimis apostolii in lumea larga... Iar invataturile apostolilor le cunosc si eu. |
|
|
|||
|
|||
|
Eu gasesc minunat gestul de intrupare a lui Dumnezeu Fiul. Cred ca, dincolo de toate semnificatiile acestui gest, cu siguranta mai este unul: faptul ca Dumnezeu a fost atins. Oamenii din jurul Lui, apostolii, femeia bolnava ... au pus mana pe El. Au mancat impreuna ... El, apostolii si vamesii, pacatosii ... A fost la nunta in Cana ... A stat la masa ca un mesean obisnuit si , cu siguranta a fost imbratisat... oamenii s-au atins de El intr-o forma sau alta ... pacatoasa i-a spalat picioarele cu mir...
Din toate astea, eu inteleg ca Dumnezeu vrea ca El sa aiba o relatie cu creatia sa. Eu cred ca El vrea sa fie atins si astazi ... Iar eu personal, asta imi doresc: dimineata in rugaciuni, citind din biblie, purtandu-L cu mine oriunde ma duc ... intreband-l inainte de a lua o decizie ... cerandu-mi iertare si pocaindu-ma pentru fiecare greseala pe care o fac ... multumindu-I in toate ... vorbind despre El ... lasandu-L sa ma schimbe, sa ma faca un om mai bun ... Toate astea cu convingerea adanca ca El este Salvatorul si Mantuitorul meu, ca a murit si a inviat ... Si lucrul acesta mi-a dat sansa la o alta viata ... Nu am nici un soi de ritual si relatia mea cu Isus este spontana si vie ... Cand ma rog ii vorbesc din inima ... si El vede inima mea ... De ce Isus prezent in viata mea, in inima mea, in constiinta mea ... nu-mi poate da si mie mantuirea? Si mai cred ca in momentul mortii Sale, sfasierea valului din templu, cel care separa Sfinta Sfintelor de restul templului, a insemnat ca eu, pacatoasa pacatosilor, am de-acum, prin moartea lui Isus, si numai asa, posibilitatea sa am o relatie directa cu Dumnezeu Tatal cel care m-a creat. "Caci toti sunteti fii ai lui Dumnezeu, prin credinta in Hristos Isus" Galateni 3:26. Iar TOTI inseamna TOTI cei care cred in Hristos Isus. Adica si eu. Last edited by macsim; 12.12.2009 at 21:17:59. |
|
|
||||
|
||||
|
Imi pare rau bretanion, in inima mea nu incap toate acele anateme.
Daca in inima ta incap, ma intreb daca mai ramane loc de dragoste. Iertare.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|
||||
|
||||
|
Stiu ca interpretarea mea la versetele 15,16 si 17 e cel putin
socanta. Totusi chiar versetele urmatoare 18 si 19 ne indica sensul profetic al cuvintelor Mantuitorului. Astept inca opinii si comentarii de la tine trice si de la Doriana. Merg insa mai departe. In versetele 19 si 20 vedem ca Iisus ii cere lui Petru sa-L urmeze, apoi Petru se uita inapoia lui si-l vede pe Ioan. Deci avem o suita cu Mantuitorul in fata, apoi Petru si dupa el Ioan. A noua intrebare: Ce semnificatie are aceasta suita: Iisus, Petru, Ioan? Cele bune.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
In fine,desi spui ca esti Ortodox,ai mai mult alura de sectar si observ ca esti focusat numai pe Biblie Se poate insa sa gresesc,si imi doresc sa fie asa,insa nu te vad sa postezi pe forum argumente scripturistice despre cinstirea Sfintei Cruci,sfintelor icoane si Maicii Domnului :). Daca pentru tine ceea ce spune Sfantul Ignatie Briancianinov,un MARE sfant al Ortodoxiei(daca ai citit cele 4 volume: Experiente ascetice,Talcuiri la patericul egiptean si Despre inselare,stii ce spun)ma intreb oare cum vezi tu si pui valoare pe ceea ce a spus si scris Parintele Cleopa ? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu spun ca Sfantul Ignatie nu are dreptate, spun doar ca sunt destui alti aparatori mai virtuosi decat mine care sa le aplice. Nu ma consider atat de virtuos ca sa le aplic, fiindca dupa cate vad nici altii nu ma considera. Metoda mea nu e afurisenia, ci pilda de dragoste. sigur ca nici pe asta n-o am, dar macar ma straduiesc. Ma bazez insa pe vigilenta voastra, a celor mai inaintati ca pacatosul de mine, sa aparati ortodoxia, fiindca vad ca vi se pare ca e in mare primejdie. Eu o gasesc frumoasa si blanda precum Mantuitorul nostru. Nu umblu cu citate legate de gat si nici cu stampile in frunte. probabil ca nici nu le merit. Iertare.
|
|
|||
|
|||
|
m-am razgandit ...
Last edited by macsim; 15.12.2009 at 12:53:58. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
| Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
| Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
| Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|
|