![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
LoL chiar daca pot bea oricand .......stiu ca a fost o intrebare cam nebuneasca... dar NU MAI BEAU NU ESTE SANATOASA CONTINE COLORANTI.
|
|||
|
|||
![]()
nu mai exagera atat..nu are cum sa fie pacat,iar coloranti daca stai sa te gandesti toata mancarea pe care o cumparam are
|
|
|||
|
|||
![]()
NU,de unde ti-a venit aceatsa idee?nu este pacat nici sa bei cafea...
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu este pacat sa bei cafea? Oi fi eu naiv dar cafea stiu ca nu este bine.
|
||||
|
||||
![]()
Darkanian, pentru ca ceva sa fie pacat grav, care nu se poate ierta decat prin spovada, trebuie sa indeplineasca simultan urmatoarele trei conditii:
1) Sa fie materie grava 2) Sa existe intentie deplina 3) Sa existe deliberare suficienta Materie grava este incalcarea unei dintre cele 10 porunci ale lui Dumnezeu sau a ceea ce Biserica porunceste. De exemplu, Biserica poruncește să ții post, deci încălcarea postului este materie gravă. Dacă știi că ciocolata calda conține lapte praf (atenție ! exista lapte parf vegetal, de exemplu produsul "Completa") inseamna ca ai deliberare suficienta. Daca mai ai si intenție, adică știi că e zi de post, atunci toate cele 3 condiții sunt întrunite. De multe ori credincioșii greșesc în următoarea formă: uită că e vineri și mănâncă un mic dejun de frupt. După care, către prânz își aduc aminte și zic: "dacă tot am încălcat postul dimineață, îi trag și o friptură la prânz". Greșit. Păcatul grav se produce atunci când există conștiința și intenția deplină, deși materia e aceeași. Pentru că, din neatenție și uitare, au băut lapte dimineață e suficientă părerea de rău. Pentru că au mâncat friptura de la prânz, bineștiind că e zi de post, este necesară spovadă (pe lângă căință, care e precondiție a spovezii). Ai înțeles ? De atunci de când Spiritul Sfânt îți deschide ochii și te luminează asupra caracterului păcătos a ceva, de atunci ești pe deplin responsabil.
|
|||
|
|||
![]()
asa cum ai auzit,nu este pacat sa bei cafea !
|
|
||||
|
||||
![]()
De unde sti tu cu atata siguranta ce-i bine si ce nu-i bine ? Eu zic ca- pacat ! Na .
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Paisie Aghioritul mai bea cafea din cand in cand :)
|
|
|||
|
|||
![]()
m-am interesat si eu putin, in indrumarul de spovedanie scrie ca e pacat sa bei cafea
e pacat consumul zilnic de cafea cand esti dependent de ea, mai multe despre aceasta aici http://www.ortodoxia.md/piedici-in-c...sau-nu-un-pcat cat despre ciocolata calda nu stiu, poate nu-i bine din motive de sanatate sau depinde de atitudinea ta din moment ce o privesti ca pe o placere, mai ales daca faci iesiri pe la terase, unde desigur nu-i o atmosfera prea crestina, asta pt cei care tind spre o traire cat mai aproape de Dumnezeu pana la urma o ciocolata calda nu aduce niciun folos, nici pt trup, nici pt suflet Last edited by justine; 06.07.2010 at 12:53:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu este pacat sa bei cafea sau ciocolata calda,eu beau,deci nu este pacat....
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
E pacat? | ToaderValentin | Intrebari utilizatori | 5 | 18.12.2012 22:39:38 |
e pacat? | Valy76 | Calugarul | 23 | 22.03.2010 22:30:06 |
De ce e pacat? | silverstar | Generalitati | 28 | 25.02.2010 18:30:42 |
pacat? | omosapiensi | Teologie si Stiinta | 3 | 25.01.2010 13:30:20 |
pacat sau nu? | pisi | Generalitati | 34 | 18.06.2008 23:11:07 |
|