Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2009, 04:26:07
anaoara anaoara is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
.. Nu poate exista decât o succesiune a învățăturii apostolice, harul nu se moștenește ereditar.
nu e vorba de mostenire si nici ereditara ci de transmiterea unui har de la cine il are catre cine nu-l are (dar merita sa-l aibe) prin punerea miinilor.
De fapt vedm acest act al punerii miinilor si la np cu toate ca la ei este pur simbolic; un fel de teatru, ceva de genul sa ne prefacem ca transmitem un dar sau har.
Se aduna mai multi pastori np si isi pun miinile peste noul pastor (care este ingenunchiat in mijlocul lor) ca sa-i transmita...nimic!

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
.. Experiența apostolilor ca martori oculari a faptelor lui Iisus, este o experiență unică în istorie și din păcate nerepetabilă decât în sens duhovnicesc. Rolul pe care îl are preotul este unul de factură istorică și didactică însă sacerdoțiul lui este caduc: a fost preluat de Unicul Mijlocitor - Iisus Hristos Marele nostru Preot.
preluat de la cine?
De la cine a preluat Hristos ce?
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 11:47:11
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaoara Vezi mesajul
nu e vorba de mostenire si nici ereditara ci de transmiterea unui har de la cine il are catre cine nu-l are (dar merita sa-l aibe) prin punerea miinilor.
De fapt vedm acest act al punerii miinilor si la np cu toate ca la ei este pur simbolic; un fel de teatru, ceva de genul sa ne prefacem ca transmitem un dar sau har.
Se aduna mai multi pastori np si isi pun miinile peste noul pastor (care este ingenunchiat in mijlocul lor) ca sa-i transmita...nimic!
Același pericol îi paște și pe preoții ortodocși. Cel ce primește întărirea prin punerea mâinilor nu este calificat de oameni, oricât ar intona ei întreitul "vrednic este!", ci de Duhul lui Dumnezeu. Iar Acesta nu se transmite și prin țevi ruginite cum spuneai pe alt forum...

Citat:
În prealabil postat de anaoara Vezi mesajul
preluat de la cine?
De la cine a preluat Hristos ce?
Era vorba de rolul sacerdoului din vechiul legământ. De fapt și acesta indica tot spre Hristos. Odată cu împlinirea în El a Jertfei la cruce și a Preoției în locașul ceresc, nu mai există preoți de drept pe pământ (în afară de "preoția" generală a tuturor credincioșilor).
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 12:13:31
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Locație: Altundeva
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Din cate stiu, trebuie sa ne cinstim preotii indiferent cat de ruginite ar fi tzevile lor.
O taina savarsita de un preot "ruginit" e mai putin taina? Isi ia Dumnezeu cuvantul inapoi? Doar cele ce le spune preotul nu de la sine le spune, ci de la Duhul. Problema este ca ei au o raspundere mai grea decat noi si vor da socoteala altfel decat noi, "cei de rand", asa ca eu daca as vedea un preot pacatuind grosolan, m-as cutremura fiindu-mi mila de el.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 12:19:40
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Din cate stiu, trebuie sa ne cinstim preotii indiferent cat de ruginite ar fi tzevile lor.
O taina savarsita de un preot "ruginit" e mai putin taina? Isi ia Dumnezeu cuvantul inapoi? Doar cele ce le spune preotul nu de la sine le spune, ci de la Duhul. Problema este ca ei au o raspundere mai grea decat noi si vor da socoteala altfel decat noi, "cei de rand", asa ca eu daca as vedea un preot pacatuind grosolan, m-as cutremura fiindu-mi mila de el.
Același respect trebuie să-l acordăm tuturor oamenilor, căci toti suntem... oameni. Responsabilitate avem și noi că de aceea avem conștiință, nu ne putem deroba de această responsabilitate.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 12:23:39
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Locație: Altundeva
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Corect, insa eu nu o sa pot niciodata sa savarsesc Liturghia, nu voi putea dezlega pacate cu de la mine putere etc. Daca as crede ca pot face lucrurile astea, ar insemna fie ca m-am ticnit, fie ca ma bantuie un duh sinistru al mandriei :) Si riscul ca eu sa smintesc pe cineva prin comportamentul meu e mai mic, pe cand pe un preot sunt toti ochii atintiti.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 12:32:51
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Corect, insa eu nu o sa pot niciodata sa savarsesc Liturghia, nu voi putea dezlega pacate cu de la mine putere etc. Daca as crede ca pot face lucrurile astea, ar insemna fie ca m-am ticnit, fie ca ma bantuie un duh sinistru al mandriei :) Si riscul ca eu sa smintesc pe cineva prin comportamentul meu e mai mic, pe cand pe un preot sunt toti ochii atintiti.
Ei vezi, același lucru îl afirmă și Scriptura... Nici un om nu poate "dezlega de păcate" pe cineva. Doar Hristos poate să ne ia păcatul, căci El singur e fără păcat! Și am să adaug ceva pentru care precis voi fi contrazis: Nici măcar Dumnezeu nu poate dezlega de păcat pe cineva. Doar atât că reponsabilitate pentru păcatele noastre o trece asupra Fiului Său, atunci când credinciosul crede în El. Însă acest lcuru a făcut ca Hristos să moară pe cruce! Vedeți cât de grozav este păcatul? El nu poate fi "dezlegat" decât prin mortea Fiului lui Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 12:48:27
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ei vezi, același lucru îl afirmă și Scriptura... Nici un om nu poate "dezlega de păcate" pe cineva. Doar Hristos poate să ne ia păcatul, căci El singur e fără păcat! Și am să adaug ceva pentru care precis voi fi contrazis: Nici măcar Dumnezeu nu poate dezlega de păcat pe cineva. Doar atât că reponsabilitate pentru păcatele noastre o trece asupra Fiului Său, atunci când credinciosul crede în El. Însă acest lcuru a făcut ca Hristos să moară pe cruce! Vedeți cât de grozav este păcatul? El nu poate fi "dezlegat" decât prin mortea Fiului lui Dumnezeu!
Tu esti sanatos?
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 23:42:03
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Aici trice dai o mostra de interpretare a Bibliei. Ea, insa, nu e in Duhul.
Asta e diferenta dintre o interpretare Sola Scriptura si una cu Biblia dar
in Duhul. Fara Duhul faci o simpla inferenta logica intre diverse propozitii
din Biblie, dar fara sa atingi adancimea lor si sensul lor duhovnicesc. Si
uite la ce aberatii ajungi: ca Dumnezeu nu poate sterge pacatele decat
prin moartea Fiului Sau. Mare eroare. Ar trebui sa te puna pe ganduri.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50