![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta am zis si eu.Dar sunt si alte culte care se trag din apostoli si astazi care au facut parte la un moment dat din Biserica Una.Acestia suntem noi, oriental ortodocsii, sirienii, catolicii si posibil ca si anglicanii,care la un moment dat ar fi facut parte din Biserica de Apus(vestica:adica Romano-Catolici).Toti acestia am fost una, o singura Biserica.Faptul ca doar noi am mai avea succesiune apostolica,tine de ceea ce reprezinta cu totalitate aceasta succesiune,adica adevarul.Dar dispozitia harica mai e prezenta la un anumit nivel in celelalte biserici urmase ale apostolilor, parerea mea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. " |
|
|||
|
|||
![]()
Poti dovedi ca BO si BC sunt singurele cu succesiune apostolica? Sau e doar o pledoarie frumoasa condimentata cu acuzatii despre lucruri care te depasesc? Versete pot sa scriu si eu; depinde cui le aplici.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cand se vorbeste de succesiune apostolica cel mai cert fapt e asta ca BO si BC au succesiune apostolica(adica se trag din apostoli), restul cultelor stau sub un mare semn al intrebarii.Draga mea, spre deosebire de tine eu nu vorbesc din ignoranta cum ai inceput dumneata sa-mi vorbesti aici despre succesiunea apostolica probabil nestiind nici macar ce inseamna.Cerceteaza si ai sa vezi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si, daca tot vrei sa stii parerea mea despre succesiunea apostolica [pe care te lauzi ca o intuiesti], eu stiu ca Biserica este zidita pe temelia apostolilor, nu cultul, care nu e decat o organizatie ce plateste impozit la stat si e sponsorizata de stat. Biserica e o entitate spirituala, nu pamanteasca, formata sin sufletele fiecarui credincios de pe pamantul acesta. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|