![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spui ca oamenii bogati au civilizat Europa. Da, de acord. Dar mai departe? Care este legatura dintre civilizatie si mantuire? In ce fel il contrazici tu pe Arsenie Boca? El vorbeste despre mantuire, tu vorbesti despre civilizatie.. Sunt lucruri diferite. 2. Apoi Mantuitorul a spus "Dacă voiești să fii desăvârșit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor și vei avea comoară în cer; după aceea, vino și urmează-Mi." Destul de clar. Tu ai un punct de vedere f "protestant", imi amintesti de cartea lui Weber (Etica protestanta si spiritul capitalismului). Ca un fapt divers, diferiti atei sau necredinciosi imi adunceau urmatorul argument impotriva ortodoxiei: tarile ortodoxe sunt mai putin dezvoltate economic decat cele catolice sau protestante. Da, mai putin "civilizate", de asemenea. Ce se poate raspunde la asta? In realitate este o intrebare capcana - in ea cad doar cei care considera ca scopul vietii este altul decat mantuirea. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Arsenie Boca - Despre dragostea lui Dumnezeu fata de oameni | cristian67 | Intrebari utilizatori | 0 | 08.09.2010 12:09:06 |
Parintele Arsenie Boca | marlene | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 31.12.2009 12:44:31 |
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 04.02.2007 15:57:47 |
|