Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2007, 01:01:03
paraschevaiasi's Avatar
paraschevaiasi paraschevaiasi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
Citat:
În prealabil postat de paraschevaiasi
Se pare ca iti face o deosebita placere sa-i ataci pe toti si sa-i jignesti, fiecaruia ii gasesti cate un cusur. Iti redau doar cateva din frumoasele tale vorbe:

"Treziti-va, nu v-ati maturizat la minte.
Din cauza ingustimii mintilor voastre si conditiilor imposibile pe care le impuneti pleaca majoritatea din religia ortodoxa cautand ceva mai aproape de realitate".

"voi chiar nu stiti ce sunt alea nepotrivirile fizice!
niste prostanaci habotnici au stat ani impreuna fara relatii ca e pacat, s-au casatorit si au constatat dupa nunta cea grandioasa ca nu pot avea relatii din cauza dimensiunilor neportivite absolut deloc".

" esti nebuna de legat"

Asa vorbe asa caracter.

As fi trecut mai multe din ce ai scris tu, numai ca n-am mai vazut nimic din ce ai scris. Se pare ca iti place sa scri numai la topicul asta si la "anticonceptionalele-avort mascat". Sau poate numai despre aceste lucruri poti vorbi?
Iar cu asta am pus punct adresarii mariei dvs.
Dca ai pretentia sa ti se raspunda civilizat, fa si tu la fel :) am scris mai sus ca nici tu nu ai o atitudine respectoasa fata de persoane cu alte pareri "am alergie cand vad numele tau"
cand este vorba sa apar ortodoxia o apar indiferent de cum sunt vazuta, nu voi accepta niciodata parerile voastre legat de ce ati spus pana acum. Plus de asta sunteti (se stie despre cine este vb asa ca nu mai dau nume)un exemplu destul de rau si ma refer la felul in care ganditi de aceea ortodoxia se duce de rapa. Vrem o viata usoara, sa ne bazam pe puterile noastre, ca noi le stim pe toate, nu mai avem nevoie de Biserica si canoane. Putem trai precum animalele fara nici un Dumnezeu, mai sus se spunea ceva de delfini....Pai am ajuns sa ne comparam cu animalele? E strigator la cer. Daca nu vreti sa traiti duhovniceste ma intreb ce cautati pe un forum crestin unde tinerii cauta exemple bune ca cele rele sunt la fiecare pas.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 11:15:09
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Cautam sa aflam pareri cat mai diverse, iar legat de tinerii care nu au nevoie de modele negative, trebuie sa te contrazic. Ei au dreptul sa aleaga ce vor dintr-o varietate de idei si conceptii, e o dovada de lasitate sa le ascundem alte opinii despre viata, chiar daca nu suntem de acord cu ele.
Nu te supara,paraschevaiasi, dar te cam contrazici. Daca a-ti apara punctul de vedere inseamna sa jignesti, te indepartezi tocmai de ceea ce vrei sa aperi.Inca nu pot trece peste ce i-ai raspuns consuelei"fac alergie cand vad numele tau". Sunt oameni care nu ar putea sa vorbeasca in acest mod necrestinesc si totusi nu se lauda ca sunt mari credinciosi. SI tocmai, nu ne comparam cu animalele, suntem oameni,avem ratiune, hai sa dovedim acest lucru. (exemplul cu delfinii era un exemplu comic, imi pare rau daca l-ai luat in serios).
Si este totusi un forum de discutii, unde ne putem exprima liber opiniile si trebuie sa dovedim un mimimum respect.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 14:48:39
ancah
Guest

Implicit

Erzbet: Si este totusi un forum de discutii, unde ne putem exprima liber opiniile si trebuie sa dovedim un mimimum respect

Fiind totusi un forum crestin-ortodox, nu orice fel de forum, asteptam o anumita decenta in vorbire. Cuvintele jignitoare nu-si au rostul. Dialogul e posibil doar cu respect reciproc.
Fiind un forum ortodox, ortodocsii sunt la ei acasa si trebuie sa vorbeasca frumos cu musafirii de alte religii.
La fel si musafirii de alte religii si culte trebuie sa tina cont de faptul ca sunt pe un forum crestin-ortodox. Libertatile vor fi limitate, caci scopul nu e acela de a-l jigni pe ortodox la el "acasa".
Acest lucru nu e valabil doar pentru tine Erzbet, ci si pentru mine si pentru toti care vin pe acest forum.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 15:57:20
paraschevaiasi's Avatar
paraschevaiasi paraschevaiasi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

este o rusine zic eu ca se tot discuta pe aceasta tema. Este clar si toti preotii si toti credinciosii adevarati spun la unison "este pacat sa traiesti in concubinaj". Nu ma bat cu pumnii in piept ca sunt o mare crestina ci incerc sa fiu si sa se inteleaga clar ca nu trebuie sa existe concubinaj. Asa cum traim noi (in pacat) asa vor trai si copiii nostri, poate mult mai rau. Pacatele noastre ii vor afecta pe copiii nostri. Cand copilul se naste cu malformatii (in cel mai rau caz) te intrebi de ce ti s-a intamplat asa ca nu ai facut rau. Si tot asa... Trebuie sa ne gandim la viitorul copiilor nostri nu la noi, pt noi este usor sa "testezi" dar ce se va intampla dupa aceea?
Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 16:13:34
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de paraschevaiasi
este o rusine zic eu ca se tot discuta pe aceasta tema. Este clar si toti preotii si toti credinciosii adevarati spun la unison "este pacat sa traiesti in concubinaj". Nu ma bat cu pumnii in piept ca sunt o mare crestina ci incerc sa fiu si sa se inteleaga clar ca nu trebuie sa existe concubinaj. Asa cum traim noi (in pacat) asa vor trai si copiii nostri, poate mult mai rau. Pacatele noastre ii vor afecta pe copiii nostri. Cand copilul se naste cu malformatii (in cel mai rau caz) te intrebi de ce ti s-a intamplat asa ca nu ai facut rau. Si tot asa... Trebuie sa ne gandim la viitorul copiilor nostri nu la noi, pt noi este usor sa "testezi" dar ce se va intampla dupa aceea?
Ai perfecta dreptate paraschevaiasi, dar cine nu stie, face cum il taie capul. Daca omul nu crede de unde vrei sa stie?
Nu e om sa nu fi facut greseli in viata lui, iar Dumnezeu le lasa, pentru ca oamenii invata mai bine din greseli si mai temeinic. Pe convertit nu-l mai darama orice vanticel. Deasemeni observam ca sunt tot mai putini care cred. Sa avem grija macar de ai nostri. atunci ne-am facut datoria.
Si in biblie scrie : cine are urechi sa auda. Deci nu toata lumea receptioneaza, numai cine vrea. Restul, Dumnezeu cu mila.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 16:54:38
dmb dmb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de PISICUTA35
Este la moda sa convietuiesti cu pers. respectiva inainte de casatorie cu ceva ani pt a vedea "daca te potrivesti". E posibil sa fie nevoie de mai multe incercari.

Stim ca relatiile sexuale inainte de casatorie sunt pacat, dar nu esti inteles cand afirmi asta. La acest subiect, unii te considera ciudat, altii te apreciaza, te stimeaza ... dar in final se orienteaza spre alte "orizonturi" mai accesibile... si ramai singur. Si uite asa trece timpul...
Ce parere aveti? ce-i de facut?
Lasa-l sa treaca! Hai sa o luam invers: daca un barbat nu poate astepta pina la cununie, greu va putea cu sotia gravida, sau plecata in delegatie sau la parinti sau internata sau sau...sa rabde fara si isi va gasii o alta. Deci e de mare folos incercarea asta de te abtine inainte de cununie. Chestia cu potrivitul n-am prea inteles-o ??? Nu stiu ce nu s-ar putea potrivii sau "nerepara"!? Eventual diferitele fantezii sexuale care iarasi se pot elimina asteptindu-l pe cel care poate sa astepte. Si la urma oricum este mai folos sa astepti degeaba decit sa nu astepti si sa suferi toata viata....cred eu!
Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 18:11:54
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Erzbet: Si este totusi un forum de discutii, unde ne putem exprima liber opiniile si trebuie sa dovedim un mimimum respect

Fiind totusi un forum crestin-ortodox, nu orice fel de forum, asteptam o anumita decenta in vorbire. Cuvintele jignitoare nu-si au rostul. Dialogul e posibil doar cu respect reciproc.
Fiind un forum ortodox, ortodocsii sunt la ei acasa si trebuie sa vorbeasca frumos cu musafirii de alte religii.
La fel si musafirii de alte religii si culte trebuie sa tina cont de faptul ca sunt pe un forum crestin-ortodox. Libertatile vor fi limitate, caci scopul nu e acela de a-l jigni pe ortodox la el "acasa".
Acest lucru nu e valabil doar pentru tine Erzbet, ci si pentru mine si pentru toti care vin pe acest forum.
Sunt complet de acord. Daca vei urmari posturile mele, nu am jignit pe nimeni(si daca am facut-o, imi cer scuze).
Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 18:31:19
omulet omulet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.02.2007
Locație: Belfast, UK
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Juli
O nelamurire totusi mai am, in ceea ce spune Proorocul David in Psalmul 50.
Esti sigura ca in Psalmul 50 referinta se face neaparat la actul sexual? Eu am auzit interpretari conform carora e vorba de pacatul stramosesc (care, ca si viata si conditia umana, apare in noi din momentul zamislirii).
Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 18:44:57
mirelat
Guest

Implicit

nu e vorba de pacatul stramosesc, ci de "pacatul zamislirii din placere" - de la Parintele Cleopa citire :

<<Ca si zamislirea este considerata pacat, dupa cuvantul psalmistului din Psalmul 50, care zice: "Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si intru pacate m-a nascut mama mea...".
[...] Omul la inceput a fost creat sa se inmulteasca prin cuvant, nu prin pofta, ca este fiinta cuvantatoare, asa cum a zamislit Maica Domnului, prin cuvant. Insa, omul, prin pacat a ajuns sa se inmulteasca trupeste. >>
Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 18:53:07
Juli Juli is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.2007
Implicit

Da, Mirela, asta sustineam si eu (si tot de la Parintele Cleopa), dar "m-a certat" cineva pe aici...
Oricum, eu sunt aici sa invat, in nici un caz sa dau sfaturi (poate imi mai dau cu parerea cateodata!!), asa ca primesc cu drag lamuriri.
Si Omulet are o versiune "demna" de luat in seama...
Daca mai stie...cine mai stie...va rugam, lamuriri!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Relatiile sexuale inainte de casatorie Simona-Marilena Nunta 119 22.05.2014 14:29:31
Barbatul/femeia inainte si dupa casatorie caty_deea Nunta 76 21.01.2013 11:57:04
Consecintele abuzurilor sexuale AGabriela Generalitati 16 24.01.2012 12:24:00
Ceva legat de sex (mai ales inainte de casatorie) StefanS Generalitati 65 23.02.2010 11:31:30
sex inainte de casatorie dumitrucelmare2000 Generalitati 87 09.05.2007 11:38:59