![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cautam sa aflam pareri cat mai diverse, iar legat de tinerii care nu au nevoie de modele negative, trebuie sa te contrazic. Ei au dreptul sa aleaga ce vor dintr-o varietate de idei si conceptii, e o dovada de lasitate sa le ascundem alte opinii despre viata, chiar daca nu suntem de acord cu ele.
Nu te supara,paraschevaiasi, dar te cam contrazici. Daca a-ti apara punctul de vedere inseamna sa jignesti, te indepartezi tocmai de ceea ce vrei sa aperi.Inca nu pot trece peste ce i-ai raspuns consuelei"fac alergie cand vad numele tau". Sunt oameni care nu ar putea sa vorbeasca in acest mod necrestinesc si totusi nu se lauda ca sunt mari credinciosi. SI tocmai, nu ne comparam cu animalele, suntem oameni,avem ratiune, hai sa dovedim acest lucru. (exemplul cu delfinii era un exemplu comic, imi pare rau daca l-ai luat in serios). Si este totusi un forum de discutii, unde ne putem exprima liber opiniile si trebuie sa dovedim un mimimum respect. |
|
|||
|
|||
![]()
Erzbet: Si este totusi un forum de discutii, unde ne putem exprima liber opiniile si trebuie sa dovedim un mimimum respect
Fiind totusi un forum crestin-ortodox, nu orice fel de forum, asteptam o anumita decenta in vorbire. Cuvintele jignitoare nu-si au rostul. Dialogul e posibil doar cu respect reciproc. Fiind un forum ortodox, ortodocsii sunt la ei acasa si trebuie sa vorbeasca frumos cu musafirii de alte religii. La fel si musafirii de alte religii si culte trebuie sa tina cont de faptul ca sunt pe un forum crestin-ortodox. Libertatile vor fi limitate, caci scopul nu e acela de a-l jigni pe ortodox la el "acasa". Acest lucru nu e valabil doar pentru tine Erzbet, ci si pentru mine si pentru toti care vin pe acest forum. |
|
||||
|
||||
![]()
este o rusine zic eu ca se tot discuta pe aceasta tema. Este clar si toti preotii si toti credinciosii adevarati spun la unison "este pacat sa traiesti in concubinaj". Nu ma bat cu pumnii in piept ca sunt o mare crestina ci incerc sa fiu si sa se inteleaga clar ca nu trebuie sa existe concubinaj. Asa cum traim noi (in pacat) asa vor trai si copiii nostri, poate mult mai rau. Pacatele noastre ii vor afecta pe copiii nostri. Cand copilul se naste cu malformatii (in cel mai rau caz) te intrebi de ce ti s-a intamplat asa ca nu ai facut rau. Si tot asa... Trebuie sa ne gandim la viitorul copiilor nostri nu la noi, pt noi este usor sa "testezi" dar ce se va intampla dupa aceea?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e om sa nu fi facut greseli in viata lui, iar Dumnezeu le lasa, pentru ca oamenii invata mai bine din greseli si mai temeinic. Pe convertit nu-l mai darama orice vanticel. Deasemeni observam ca sunt tot mai putini care cred. Sa avem grija macar de ai nostri. atunci ne-am facut datoria. Si in biblie scrie : cine are urechi sa auda. Deci nu toata lumea receptioneaza, numai cine vrea. Restul, Dumnezeu cu mila. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
nu e vorba de pacatul stramosesc, ci de "pacatul zamislirii din placere" - de la Parintele Cleopa citire :
<<Ca si zamislirea este considerata pacat, dupa cuvantul psalmistului din Psalmul 50, care zice: "Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si intru pacate m-a nascut mama mea...". [...] Omul la inceput a fost creat sa se inmulteasca prin cuvant, nu prin pofta, ca este fiinta cuvantatoare, asa cum a zamislit Maica Domnului, prin cuvant. Insa, omul, prin pacat a ajuns sa se inmulteasca trupeste. >> |
|
|||
|
|||
![]()
Da, Mirela, asta sustineam si eu (si tot de la Parintele Cleopa), dar "m-a certat" cineva pe aici...
Oricum, eu sunt aici sa invat, in nici un caz sa dau sfaturi (poate imi mai dau cu parerea cateodata!!), asa ca primesc cu drag lamuriri. Si Omulet are o versiune "demna" de luat in seama... Daca mai stie...cine mai stie...va rugam, lamuriri! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Relatiile sexuale inainte de casatorie | Simona-Marilena | Nunta | 119 | 22.05.2014 14:29:31 |
Barbatul/femeia inainte si dupa casatorie | caty_deea | Nunta | 76 | 21.01.2013 11:57:04 |
Consecintele abuzurilor sexuale | AGabriela | Generalitati | 16 | 24.01.2012 12:24:00 |
Ceva legat de sex (mai ales inainte de casatorie) | StefanS | Generalitati | 65 | 23.02.2010 11:31:30 |
sex inainte de casatorie | dumitrucelmare2000 | Generalitati | 87 | 09.05.2007 11:38:59 |
|