![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cartea pe care o citesti o fi o bibliografie romantata a apostolilor, si autorul ei dintr-un motiv sau altul a ales sa ignore spusele sfantului Pavel despre sfantul Petru. Poate ca motivul este tocmai cel care te deranjeaza pe tine, o anumita accentuare a monahismului si desconsiderare a cununiei, insa ele nu sunt crestine, sunt o deformare impotriva careia trebuie sa luptam. Citat:
Este o taina cum anume dumnezeirea si umanitatea sunt in Hristos fiecare intregi, neamestecate si neseparate (cum spune sinodul din Calcedon). Dar anumite lucruri se stiu, si pe baza lor se poate specula despre intrebarea ta, de ce Iisus nu a fost casatorit. Uite, sa-ti spun ceva care poate sa te mangaie: din cate am inteles eu, sf Ioan Damaschinul spune ca pentru a avea o 'omenitate' completa, adica pentru a fi om adevarat si intreg, nu este nevoie neaparat sa poti avea copii. Deci un om infertil este tot atat de om ca si un om fertil. Dupa el, Hristos era infertil! Nu te supara si tu acuma. Am scris pe graba mesajul dinainte. Are intotdeauna rost sa intrebi, da eu am fost cam nerabdatoare cu tine pentru ca pari ca intrebi, dar nu stai sa cantaresti bine raspunsurile, sa le rumegi, si zici repede: nu inteleg nimic, m-ati zapacit complect. ;-)
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nelamuriri Biblie/Religie | Raziel | Generalitati | 98 | 04.06.2011 22:15:50 |
Nelamuriri | Higinia | Generalitati | 23 | 06.05.2010 00:14:57 |
nelamuriri | mariamary | Generalitati | 4 | 23.01.2010 11:04:24 |
Cateva nelamuriri | zoridezi | Din Vechiul Testament | 17 | 28.09.2009 18:41:21 |
Despre Taine | ierom_petru | Botezul | 1 | 20.01.2007 13:48:26 |
|