![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
PS la P.S.: Inseamna ca era gresit ce s-a postat la un moment dat intr-o alta sectiune. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Miller si White au fost cumva mai presus decat Sfintii Parinti prin ceva anume???? De ce v-ati creat alta Traditie si nu o respectati pe cea Adevarata? Cum a ajuns Miller sa isi imagineze ca a 2 a venire a Mantuitorului va avea lor in 1843???? De ce s-au facut si s-au tot facut preconizari de acest gen in randul acestei secte si cine si ce a condus spre aceasta erezie constant, inca de la infiintarea Adventismului??? De ce se crede in continuare aceasta erezie care s-a dovedit de altfel ca este una extrem de mare in repetate randuri, cand se stie faptul ca... " Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Și precum a fost în zilele lui Noe, așa va fi și venirea Fiului Omului; căci precum în zilele acelea dinainte de potop oamenii mâncau și beau, se însurau și se măritau… și n-au știut până ce a venit potopul și i-a luat pe toți, la fel va fi și venirea Fiului Omului… Privegheați, deci, că nu știți în care zi vine Domnul vostru. Însă aceea să cunoașteți că, de-ar ști stăpânul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar priveghea și n-ar lăsa să i se spargă casa. De aceea și voi fiți gata, că în ceasul în care nu gândiți, Fiul Omului va veni (Matei 24, 36–44, și v. 45–51). |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Neoprotestantii s-au rupt de catolici. In aceasta situatie sa nu spui ca la adventisti Duhul Sfant vine numai de la Tatal. Si intram in dogme. Ceea ce voua nu va place. De fapt nu exista nici un crez adventist. Si acum il adaptezi, pentru ca nu are nicio importanta pentru adventisti daca Duhul Sfant este numai de la Tatal. Si asa va faceti secta in secta. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor, care sa ramana cu voi in veac; si anume Duhul adevarului..." Daca adventistii incep lectia despre Duhul Sfant, cu acest verset... mai este valabila concluzia dvs.? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
MARTURISIREA DE CREDINTA A BISERICII ADVENTISTE DE ZIUA A SAPTEA Adventistii de Ziua a Saptea accepta Biblia ca singurul lor crez si sustin anumite principii fundamentale de credinta ca fiind invataturi ale Sfintelor Scripturi. Asa cum sunt prezentate mai jos, ele reflecta modul de intelegere si exprimare ale invataturii Sfintelor Scripturi de catre biserica. Revizuirea acestor principii de credinta poate avea loc cu ocazia unei sesiuni a Conferintei Generale, atunci cand biserica este condusa de Duhul Sfant la o mai profunda intelegere a adevarului Bibliei sau gaseste un limbaj mai adecvat prin care sa exprime invataturile Cuvantului sfant al lui Dumnezeu. 5. Duhul Sfant Dumnezeu Duhul cel vesnic a luat parte activa impreuna cu Tatal si cu Fiul la creatiune, la intrupare si la rascumparare. El este Cel care a inspirat pe scriitorii Bibliei. El a umplut cu putere viata lui Hristos. El atrage si convinge fiintele omenesti, iar pe aceia care raspund ii innoieste si ii transforma dupa chipul lui Dumnezeu. Trimis de Tatal si de Fiul pentru a fi totdeauna cu copiii Lui, El ofera daruri spirituale bisericii, o imputerniceste sa dea marturie despre Hristos si, in armonie cu Biblia, o conduce in tot adevarul (Gen. 1,1.2; Luca 1,35; 4,18; Fapte 10,38; 2 Petru 1,21; 2 Cor. 3,18; Ef. 4,11.12; Fapte 1,8; Ioan 14,16-18.26; 15,26.27; 16,7-13). |
|
|
|||
|
|||
|
Poi vad ca nimeni nu ti-a raspuns direct la intrebare si topicu a deviat de la subiectul initial
-Poi avem in comun acelasi Dumnezeu Creatorul cerului si al pamantului -Credem ca Biblia este de inspiratie Divina -Credem ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu si Dumnezeu adevarat si a venit in lume sa ridice pacatul -Credem ca mantuirea este prin Iisus Hristos, numai ca aici avem conceptii diferite despre modul in care se dobandeste mantuirea si altceva nu stiu sa mai avem in comun..probabil numele de crestini
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Eu am fost adventist.
M-am intors la Ortodoxie. Acestea sunt metode adventiste te a te convinge ca au dreptate. Intr-o carte citita mai demult chiar era metoda asta , cu comentarea crezului si laudadu-i unele fragmente. Erau mai multe metode ... si puncte de discutii prin care sa atraga oameni. Acesta era unul dintre ele(cel cu crezul)..ii invata cum sa vb cu un ortodox si despre ce...ca sa il converteasca. Cica puncte comune...haha ...ei nu cauta puncte comune , e o plasa intinsa dar faza este ca pe acest forum sunt prea multi cunoscatori ale falselor prorocii. Eu daia m-am intors. Nu urmez un profet fals, dand vina pe Dumnezeu ca nu a vazut de mana Lui sau ca i-a vb in limbi straine. Si celor care vb mereu despre falsele prorocii le multumesc. Prin unul ca ei m-au intors la credinta, EI. Prin aratarea prorocirilor false ale impostoarei...elena alba.
|
|||
|
|||
|
Eu cred ca, Cuvantul lui Dumnezeu ,este acelasi pt toti oamenii.
Si Biserica la inceput nu a fost decat una singura,anume Biserica Apostolilor. In primele veacuri a fost o singura mucenicie,pentru un singur Hristos. Iar sfintii din pustie sunt un tezaur comun de indrumare,al tuturor care cred in Hristos. Oare protestantii sa nu iubeasca exprimarea simpla a smereniei ,din Pateric de exemplu? Arie insusi,a adus o conceptie gresita,care umbrea o parte (esentiala ) din dumnezeirea lui Hristos.Dar exista probabil si parti comune ale lui,cu restul invataturii. Pina in anul 1000 Biserica reusit sa treca peste toate ratacirile,si sa conserve invatatura initiala. Apoi,nu au mai fost ramuri uscate din Trupul sau,ci s-a despicat de-a dreptul in doua.Apoi una din jumatatile sale,s-a despicat in multe alte parti,si tot asa. Dar radacina a fost si este comuna.Doar ca invatatura a fost alterata in mare parte. Eu zic ca exista multe puncte comune. De exemplu dragostea de oameni este aceiasi ,pentru toti. Dar exista si puncte fundamental diferite referitoare la dobandirea harului,de exemplu. Eu sunt convins ca adevarul se afla in Biserica aceea originala,din timpul primelor veacuri,si constat doar ca multe ramuri ale acelei unice Biserici a lui Hristos,s-au despartit de Trunchi,si se lipsesc de seva acestuia. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 20:51:45 |
| BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 22:07:28 |
| Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 22:35:34 |
| Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 23:03:42 |
|
|