Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2009, 10:01:04
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Fi liniștit, același fenomen al fărâmițării se manifestă și în cadrul ortodoxiei, "stabilitatea" ei e doar o iluzie..
BO nu se faramiteaza ,ca n-are de ce . Aceiasi invatatura peste tot:serbarea Duminicii , aceleasi Sarbatori mari (problema e cu Sarbat. sfintilor , ca fiecare tara cu sfintii ei), aceiasi credinta in Maica Domnului , in sfinti , in icoane (amu ca nu pupum toti aceiasi icona , ...) , cult al mortilor ( ca unii fac pomana mai impletita , iar altii mai simpla -nu e cauza de faramitare)., sa.m.d.

Ai vazut biserica ort. cu 6 sau 8 sf.taine ?
ai vazut BO cu femei episcop? sau cununand persoane de acelasi sex?

Ce ai vazut diferit ca sa poti afirma ca [ "stabilitatea "ei este o iluzie]?
Spune-mi poate ma fac sambatar...

Citat:
Sufletul omului e bolnav.
Ma bucur ca a spus un NP.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2009, 11:41:30
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
BO nu se faramiteaza ,ca n-are de ce . Aceiasi invatatura peste tot:serbarea Duminicii , aceleasi Sarbatori mari (problema e cu Sarbat. sfintilor , ca fiecare tara cu sfintii ei), aceiasi credinta in Maica Domnului , in sfinti , in icoane (amu ca nu pupum toti aceiasi icona , ...) , cult al mortilor ( ca unii fac pomana mai impletita , iar altii mai simpla -nu e cauza de faramitare)., sa.m.d.
Tocmai asta e problema. Întreaga listă este nebiblică. Nu mi-ai enumerat nici măcar un pilon de stabilitate lăsat de Dumnezeu. În aceste condiții, cum să nu se prăbușească Babilonul?
Reply With Quote
Vechi 19.11.2009, 21:25:27
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Tocmai asta e problema. Întreaga listă este nebiblică. Nu mi-ai enumerat nici măcar un pilon de stabilitate lăsat de Dumnezeu. În aceste condiții, cum să nu se prăbușească Babilonul?

Vezi ce bine ca postez ce gandesti si tu?

Dar nu vad sa se prabuseasca Biserica din cauza asta....

Babilonie ....sunt cultele NP , care sunt f.multe si care nu se inteleg intre ele.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2009, 22:15:03
Banned

Implicit

Citat:
Vezi ce bine ca postez ce gandesti si tu?

Dar nu vad sa se prabuseasca Biserica din cauza asta....

Babilonie ....sunt cultele NP , care sunt f.multe si care nu se inteleg intre ele.
Stai liniștit, Biserica lui Hristos nu se va prăbuși. Decât doar Babilonul...

Babilonie este oriunde pătrunde învățătură păgână sau străină de Cuvântul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 01:34:09
ghedeon
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian85 Vezi mesajul
Ce consideri ca se intampla cu o persoana care moare nebotezata; ex: un tanar de 18 ani care tocmai si-a luat carnetul de conducere are un accident de circulatie in urma caruia isi pierde viata, stiind ca botezul este "vital" pentru mantuire: "de nu se va naste cineva din apa si din Duh nu va in tra in Imparatia Tatalui Meu". La noi in BO parintii isi fac datoria de a-i boteza pe copii lor de prunci urmand ca acestia sa fie liberi, atunci cand ajung maturi sa aleaga ce fac cu viata lor(raman sau nu ortodocsi). Cred ca si voi neoprotestantii va educati copiii in spirit neoprotestant la fel cum si ortodocsii ar trebui sa-si educe copiii in spirit ortodox.
Dc a trait cu Hristos, va fi mantuit,caci asa spune Biblia. EU te intreb altfel, dc tanarul ala a fost botezat(nu conteaza varsta) dar a trait departe de Dumnezeu, unde va merge dupa ce va muri?
A te naste din apa si Duh nu inseamna botez, arata-mi si mie in Biblie unde scrie ca nasterea din apa si Duh e totuna cu botezul. ? Afirmatia ca nimeni nu va intra in Imparatia Tatalui dc nu se naste din apa si duh e in Ioan 3. Nu zice nimic de botez acolo. Am postat si pe alt thread (cel cu marcu din Noul Testament) argumentele pt care acel pasaj nu se refera la botez.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 10:09:15
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Stai liniștit, Biserica lui Hristos nu se va prăbuși. Decât doar Babilonul....
"Biserica lui Hristos" la care ai vrea tu sa faci referire , nu se va prabusi :
1) pt ca a aparut de cativa anisori si o mai tine , macar pana ii inchide tu ochii;
2) pt ca o sustine "finantarile" venite de peste hotare.
Acum cu criza , o mai creste biserica ta crestin-virtuala?

Citat:
Babilonie este oriunde pătrunde învățătură păgână sau străină de Cuvântul lui Dumnezeu.
Ai dreptate in afirmatie! hai sa vb despre Babilon- babilonie.
Stii ce sa intamplat acolo ....ei acelasi lucru se intampla in lumea NP ,daca intelegi...atatea culte "crestine" ce zic ca au la baza Biblia si totusi NU SE INTELEG INTRE ELE...DE CE? ...NU E ASTA O BABILONIE ?, sa vezi ca mii de culte "vorbes despre D-zeu" insa PE LIMBA EI.
Cand ii vedea ca BO vb in alte limbi (ca impartaseste alta invatatura decat cea din Biblie si Traditie)si nu se intelege una cu alta (aici ma refer la BOR cu BO din alte tari ) atunci mai vorbim!!!
Stiu ca ai inteles f b ce am vrut sa spun!
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 10:14:01
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghedeon Vezi mesajul
A te naste din apa si Duh nu inseamna botez, arata-mi si mie in Biblie unde scrie ca nasterea din apa si Duh e totuna cu botezul. ? .
Citeste Matei 28,19 si arata-mi acolo unde este vb acolo de nastere din Duh...?
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 13:34:24
Banned

Implicit

Citat:
"Biserica lui Hristos" la care ai vrea tu sa faci referire , nu se va prabusi :
1) pt ca a aparut de cativa anisori si o mai tine , macar pana ii inchide tu ochii;
2) pt ca o sustine "finantarile" venite de peste hotare.
Acum cu criza , o mai creste biserica ta crestin-virtuala?
"Biserica lui Hristos" la care am făcut referire nu este cea la care ai crezut că m-am gândit
Biserica mea este nu este virtuală, ci reală cu bune și rele. Tocmai în vremuri de criză Biserica crește.

Citat:
Cand ii vedea ca BO vb in alte limbi (ca impartaseste alta invatatura decat cea din Biblie si Traditie)si nu se intelege una cu alta (aici ma refer la BOR cu BO din alte tari ) atunci mai vorbim!!!
Vremurile acelea au început, chiar dacă nu recunoști...
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 16:35:31
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Bine, dar noi chiar nu putem gasi nici un lucru care sa ne apropie?!.......
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 16:55:32
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Bine, dar noi chiar nu putem gasi nici un lucru care sa ne apropie?!.......

Dragostea unora pentru altii, in ciuda diferentelor de ordin teologic. Eu sunt adventist si am un bun prieten preot ortodox. Sotia mea merge zilnic la o familie de preoti (tatal si fiul sunt preoti) si au o frumoasa relatie de prietenie sincera. Exemplele pot continua.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
dfgergheg

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Au protestantii si neoprotestantii o Traditie proprie? Florin-Ionut Secte si culte 90 14.02.2012 13:25:48
problema mea... soulonfire Generalitati 41 18.08.2011 21:46:52
am si eu o problema.. noname Umanitare 6 26.12.2008 00:16:18
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10