![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da ,chiar ,nu citi nevrednicule ,baga capul in nisip.
Mai oameni buni ,istoria nu o poate schimba nimeni. Cum va explicati felul cum se citeste si azi din Evanghelii la liturghie. Reflexe ramase din acea vreme,sa nu cumva sa intelegi vorba. Lasa numai imaginile ca e mai simplu. Ce-i trebuie educatie la omul simplu . Lasa-l acolo linistit,de ce sa-i aduci lumina .Nu ajunge luminarea? Am crescut in aceste locuri si uite ca la virsta mea sint interesat de ce s-au intimplat lucrurile asa si de ce poporul roman e ultimul in Europa de unde nu mai avem sanse sa ne ridicam. Faceti comparatie cu Suedia,Norvegia,Danemarca,nordul Germaniei tari lutherane . Cum arata educatia acolo? sau nivelul de trai? Nu va da de gindit? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
unde zici ca ai trait?.... eu am trait in una din aceste tari enumerate de tine..LAS-O BALTA SA REVNENIM LA INTREBAREA INITIALA... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
trebuie sa tratezi toate evenimentele istorice prin prisma perioadei in care s-au petrecut La liturghie se citeste evanghelia cu intonatie pt a sublinia importanta divina a textului care este mai presus de limbajul obisnuit si se intelege chiar foarte bine ce se citeste, normal daca esti atent nu daca iti zboara mintea nush pe unde sau daca te uiti cu ce e imbracat cel de langa tine Tarile pe care la amintesti au avut o situatie mult mai privilegiata de-a lungul secolelor noi romanii tot timpul am fost asupriti si stapaniti, nimeni nu ne-a dat voie sa ne facem scoli inalte, n-am detinut imperii de pe urma carora sa profitam, ba mai mult , altii ne-au jefuit tara si nu uita ca 40 de ani am fost subjugati de unul dintre cele mai crude regimuri politice si totusi credinta nu ni s-a starpit, spre deosebire de tarile amintite de tine unde majoritatea populatiei e atee sau indiferenta religios si biserica nu mai ocupa un loc central de multa vreme
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Precizare-am crescut in acesta tara ,in familie ortodoxa
Am constat ca ceva nu merge si ca problema e chiar la baza ,modul cum esti educat. Ce fac unii in acest caz ? Pai fac reforma, REALA. De ce nu pot romanii sa se reformeze? pai simplu , nu au trecut prin pustie 40 de ani ,ca Moise ca sa uite vechile metehne. Brucan ,ateul , nu l-a citit pe Moise ,si a prognozat numai 20 de ani,numai ca in democratie nu in pustie. Din pacate slavona aia nu a ajutat omul sarac ca sa construiasca un caracter solid . Si de aceea ne-au batut toate vinturile si au facut toti ce au vrut prin tara asta. Bulgari,greci ,turci,rusi,maghiari,austrieci etc. Ca sa stii ca trebuie sa schimbi ceva ,trebuie ca cineva sa te invete. Dar daca se obisnuieste sa se faca doar ritualul si gata,ajunge ,ce vrei sa schimbi la caracterul poporului. E exact ca pe vreamea Domnului ,cind evreii stiau doar sa aduca jertfe si gata restul nu mai faceau. Schimbarea mintii,metanoia, pocainta,reforma ,mai putin. Danyel ,secularism e peste tot azi . Inclusiv in romania ,mult mai mult decit se declara. Tu numesti crestinism in masa ,ce e in tara noastra? ajunge sa treci citeodata pe la biserica ? Crestinismul se vede in atitudine si educatie in primul rind . Tarile acelea din nord sint majoritar seculare ,dar educatia a ramas. Si asta conteaza cel mai mult. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.ortho-logia.com/Romanian/...d_Istorica.htm
|
|||
|
|||
![]() Citat:
azi ispitele sunt la tot pasul si socetatea in sine nu ne indeamna la civilizatie, vezi posturile de tv, ziarele, revistele etc azi toate acestea sunt impotriva spiritualitatii , impotriva credintei, impotriva pocaintei e normal sa fie lumea cum este dupa atatea ispite si lu urma urmei, suntem pe pamant nu in rai, deci nu o sa gesesti o lume perfecta oricat te-ai zbate si io cred ca decat sa ne aruncam unii altora praf in ochi, mai bine am incepe civilizatia prin popriul nostru exemplu nu prin polemici si critici
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Poate te ajuta la gasirea raspunsurilor pe care le astepti, istoria religiilor !! Pace tuturor si iertare daca v-am gresit !!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istoria Bibliei romanesti | Alustor | Intrebari utilizatori | 3 | 09.10.2012 14:48:27 |
deschiderea bibliei | dulcineea | Din Noul Testament | 39 | 17.05.2011 21:15:32 |
Studiul Bibliei | patinina34 | Despre Sfanta Scriptura | 23 | 30.09.2009 12:18:47 |
Autenticitatea Bibliei | Florin-Ionut | Generalitati | 17 | 16.08.2008 13:50:56 |
|