Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2009, 22:50:59
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
O sa trec peste anumite fenomene si coincidente pe care, daca le-as povesti, as putea trece imediat drept exaltata sau isterica..
.................................................. .................................................. ....................
Am scurtat foarte mult, din respect omenesc, incercand sa atrag atentia asupra "roadelor" acestui pom: "După roadele lor îi veți cunoaște. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?"
Cred ca cei care condamna pe unii crestini drept exaltati/extremisti, se condamna, de fapt, pe ei insisi!
In realitate celui care are i se va mai da (cazul tau), iar celui care nu are i se va lua si ceea ce crede ca are.

Ma bucur pt tine, Elizabeta!
Vechi 19.11.2009, 22:59:09
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit un copy / paste

Prin 1937-1938, mitropolitul Balan al Ardealului l-a sfatuit pe tanarul Zianu Boca, fiu de tarani din Muntii Apuseni, care pe-atunci era student de frunte la Cernauti, la Teologie, sa se faca calugar. Si l-a calugarit mitropolitul la Manastirea "Sambata" si tot el i-a dat numele de Arsenie. Si dupa scurt timp, in 1939, mitropolitul l-a trimis pe calugarul de doar 29 de ani, monahul cu ochi de foc, precum ingerii, la Muntele Athos, sa se induhovniceasca. Si parintele Arsenie s-a dus la manastirea romaneasca "Prodromu", care-i veche manastire domneasca, foarte veche si nespus de frumoasa. Staret era pe atunci un parinte cu forta mare, Antipa Dinescu il chema. Ei, si acolo, pe muntele Athos, s-a petrecut cu parintele o minune: o iluminare puternica ce i-a schimbat toata viata. Din umilinta si din smerenie, parintele n-a vorbit foarte deslusit niciodata despre ce i s-a intamplat atunci, in 1939, la Sfantul Munte. Decat o data, si chiar si-atunci, putin. Tot ucenicii lui povestesc ca mergand el acolo, pe munte, prima data s-a dus intr-o padure deasa, sa se roage. Si s-a rugat mult la Iisus Hristos Mantuitorul nostru sa-i trimita un duhovnic, un povatuitor bun, sa-l indrume pe calea cea grea si fara de prihana a calugariei, spre mantuire. Insa Iisus nu l-a ascultat. Si atunci parintele Arsenie a inceput sa se roage mai cu osardie, singur, acolo, in padure, la Maica Domnului. Si dupa un timp, dupa cum a povestit chiar parintele, insasi Maica Fecioara i s-a aratat coborand dintre nouri, si venind la el, l-a luat de mana si l-a urcat pe un munte asa de inalt, ca nici nu puteai sa privesti in jos. Si acolo, pe creasta muntelui aceluia ametitor, l-a lasat Maica Domnului pe mana unui Sfant. Era Sfantul Serafim din Sarov, ce vietuise pe pamant cu vreo doua-trei veacuri in urma. Dupa care Sfanta Fecioara s-a topit in vazduh tot asa lin cum se intrupase. Si vreme de 40 de zile, parintele a primit pe acel munte invatatura de la Sfantul Serafim, urcand in fiecare zi, fara teama, creasta dintre abisuri. Si in tot acest rastimp de 40 de zile, parintele a postit incontinuu post negru, ca-l intarea Maica Domnului. Si dupa un an de zile, cand s-a intors la Manastirea "Sambata", era cu totul alt om: capatase darul acela al sau faimos, al proorociei, si puterea lui cea mare, ca daca se uita la tine, te cutremurai si te umileai pe loc. Si-ti stia pe data toate gandurile si numele, fara sa te cunoasca, si faptele toate, pacatoase sau bune, ca nu puteai sa le-ascunzi. Asa s-a schimbat viata parintelui Arsenie, si mai apoi, vietile noastre, pe langa a sa."
Vechi 19.11.2009, 23:15:00
dianaradoi dianaradoi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.05.2009
Locație: Bucuresti
Implicit ce pacat...

Nu ma mai mira faptul ca parintele Arsenie inca mai naste controverse...Nu degeaba erau toti securistii terorizati de puterea lui...nu degeaba i se spunea "vrajitorul"...
Parintele mi-a schimbat viata prin cartile lui. nu mi se pare in niciun fel agresiv...Si Iisus Hristos spunea adevarul in fata...Si pe El L-au rastignit altii!
Dimpotriva, mi se pare ca a fost un om extraordinar de destept, care a posedat o adevarata cunoastere duhovniceasca, care a incercat sa explice trairile si slabiciunile noastre si prin prisma medicinii si a naturii umane (de care, de altfel, nu ne putem separa).
Din pacate, securistilor de azi inca le mai e frica de puterea parintelui.
Pentru ca el, din ceruri, ne ajuta mai mult...putem ajunge la el mult mai usor, prin rugaciune...Sa nu ne lasam sub nicio forma inselati. Cine a zis ca e greoi sa nu-l citeasca. sa-l citeasca mai tarziu, cand se va simti pregatit. Mie, cartile lui mi s-au parut cel mai usor de citit. Nu le-am lasat din mana seri intregi....

Nu e vorba ca parintele nu a vrut sa-l faca biserica sfant. Nu e adevarat. Pur si simplu stia ca nu se va intampla una ca asta pana la a doua venire a lui Hristos. El a fost un vizionar. Sau nu a spus chiar el ca usile mormantului sau vor fi ferecate pana la a doua venire?
Nu! Nu ne veti indeparta de parintele Arsenie Boca niciodata! Noi, cei carora parintele ne-a schimbat viata, nu trebuie sa ne lasam. Parintele a murit pentru noi, pentru dreptate, pentru neamul acesta romanesc, pentru adevarurile pe care le graia...

Eu nu ma bag in polemicile de pe acest forum...nu caut sa-mi spun opinia neaparat. dar asta m-a durut prea tare...

Last edited by dianaradoi; 19.11.2009 at 23:18:16.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? inclusiveu Generalitati 9 02.07.2012 15:08:55
Ceva frumos..."invata" ioana30 Generalitati 1 29.11.2010 17:23:12
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? lourdes19 Generalitati 2 19.10.2010 12:06:29
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! flying Despre Sfanta Scriptura 203 18.05.2010 20:31:10