![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Vad ca tot exclusivist ramai :).Pai cei din afara bisericii ortodoxe care cred in Isus,unde sunt daca nu in Biserica lui Hristos?Ce i-a spus Isus lui Ioan?
"50. Iar Iisus a zis către el: Nu-l opriți; căci cine nu este împotriva voastră este pentru voi. 40. Căci cine nu este împotriva noastră este pentru noi." Iti spun ca toti cei care fac voia lui indiferent din ce cult ar fi,fac parte din Biserica lui Hristos. Ai spus:"Iar Biserica lui Hristos cea vazuta, Imparatia Cerurilor pe pamant este Biserica Ortodoxa".Nu are cum sa fie asa,pentru ca te mai intreb o data :cei care fac voia lui Dumnezeu si nu sunt de religie ortodoxa,din a cui biserica fac parte daca nu din a lui Hristos?Oare Dumnezeu are fiii vitregi?Nicidecum,toti cei care fac voia lui sunt socotiti fiiii ai lui Dumnezeu si vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu,nu conteaza in ce religie a trait pe pamant atata vreme cat a facut voia Lui Dumnezeu si a crezut in Isus. 1 Ioan 3:1 Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Și suntem. Lumea nu ne cunoaște, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El Deci religia ortodoxa nu este singura mantuitoare,pentru ca daca ar fi asa cei din afara ei nu ar putea avea mantuirea.Insa mantuirea se capata prin credinta,urmata apoi de fapte. Nu ai descris rau Biserica lui Hristos.Ce te faci,ca toti,de la ortodocsi pana la adventisti sau penticostali se considera a fi Biserica lui Hristos:).Cei care adera sau sunt la aceste religii trebuie sa arate insa prin felul in care traiesc ca fac parte din Biserica lui Hristos. Biserica lui Hristos nu este insa o institutie pamanteasca,ci una divina,care ii cuprinde pe toti cei care implinesc voia lui Dumnezeu si cred in El indiferent de religie sau cult.Nu confunda biserica cu religia. Last edited by Totpeetor; 19.11.2009 at 18:24:07. |
|
|||
|
|||
![]()
"Ai spus:"Iar Biserica lui Hristos cea vazuta, Imparatia Cerurilor pe pamant este Biserica Ortodoxa".Nu are cum sa fie asa,pentru ca te mai intreb o data :cei care fac voia lui Dumnezeu si nu sunt de religie ortodoxa,din a cui biserica fac parte daca nu din a lui Hristos?"
Se pare ca si tu esti un batut in cap.E tipic sectarilor... "ca sa-ti dai seama".Oricine este in duh si adevar, face parte din Biserica si se incorporeaza in Biserica .Biserica Ortodoxa reprezinta chipul vazut al Imparatia Cerurilor.Cum si Hristos reprezinta chipul si slava lui Dumnezeu.Si in El a locuit toata deplinatatea dumnezeirii.Deci tot cel ce este de la Dumnezeu se incorporeaza in Biserica.Biserica este o institutie divino-pamanteasca.La fel cum este si Hristos care este Dumnezeu-Om.Ori Trupul lui Hristos este si El divino-uman,vazut si nevazut.Ti-am zis de la inceput ca Biserica nu e o religie,dar tu nu intelegi, adica nu vrei sa intelegi, precum nu vor nici adventistii.Tu esti cel care ai pus Biserica lui Hristos in rand cu religiile oamenilor, precum e si religia ta.Eu zic sa nu mai facem noi pe Hristos, mai ales tu si sa lasam judecata pentru Dumnezeu. 30. Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește. 31. De aceea vă zic: Orice păcat și orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului nu se va ierta. 6. Iar dreptatea din credință grăiește așa: "Să nu zici în inima ta: Cine se va sui la cer?", ca adică să coboare pe Hristos! 7. Sau: "Cine se va coborî întru adânc?", ca să ridice pe Hristos din morți! |
|
|||
|
|||
![]()
22. Și iată o femeie cananeiancă, din acele ținuturi, ieșind striga, zicând: Miluiește-mă, Doamne, Fiul lui David! Fiica mea este rău chinuită de demon.
23. El însă nu i-a răspuns nici un cuvânt; și apropiindu-se, ucenicii Lui Îl rugau, zicând: Slobozește-o, că strigă în urma noastră. 24. Iar El, răspunzând, a zis: Nu sunt trimis decât către oile cele pierdute ale casei lui Israel. 25. Iar ea, venind, s-a închinat Lui, zicând: Doamne, ajută-mă. 26. El însă, răspunzând, i-a zis: Nu este bine să iei pâinea copiilor și s-o arunci câinilor. 27. Dar ea a zis: Da, Doamne, dar și câinii mănâncă din fărâmiturile care cad de la masa stăpânilor lor. 28. Atunci, răspunzând, Iisus i-a zis: O, femeie, mare este credința ta; fie ție după cum voiești. Și s-a tămăduit fiica ei în ceasul acela. Israel reprezinta pe fii imparatiei,cei carora li s-a dat Imparatia."Noul" Israel este Biserica. Asadar inca o data considera tu, cum e cu mantuirea asta in afara Bisericii. |
|
|||
|
|||
![]()
Danut 7,sunt de acord cu ce spui despre Biserica,dar nu pot sa inteleg de ce o numesti ortodoxa,nu ar fi mai bine sa o numesti simplu Biserica lui Hristos?Pentru ca in ea se pot incadra nu numai ortodocsi,asa cum vad ca si tu ai spus.
Tu ai spus:"Tu esti cel care ai pus Biserica lui Hristos in rand cu religiile oamenilor, precum e si religia ta."Nu stiu daca am facut eu asa ceva.Eu unul am spus ca nu conteaza religia,nu stiu cum sa le fiu pus in rand cu Biserica lui Hristos. Pai sunt de acord sa nu o punem in rand cu religiile lumii,deci nici in rand cu religia ortodoxa. Cel mai bine este sa spunem ca "Biserica este trupul lui Hristos",nu "Biserica ortodoxa este trupul lui Hristos",pentru ca s-ar intelege altceva.Pentru ca uite cum defineste dexul cuvantul "ortodox":"Care ține de biserica creștină răsăriteană, de ortodoxie, care este conform cu doctrina acestei biserici; (despre persoane) care este adept al ortodoxismului." Nu sunt deloc "batut in cap",chiar sunt foarte deschis la discutii.Eu am inteles ce ai vrut sa spui.Presupun ca prin cuvantul ortodox vrei sa spui "dreapta credinta",nu neaparat sa te referi la religia ortodoxa si pe celelalte sa le excluzi.Cred ca am prins bine ideea.:)Din modul tau de adresare unii poate nu ar intelege si nu strica sa clarificam lucrurile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar de la cine se mai primeste Imparatia cerurilor daca nu de la Hristos?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ati primit voi si alte culturi in afara Ortodocsilor si Catolicilor , Imparatia lui Dumnezeu?
Eu vad ca tu esti total depasit in ceea ce inseamna subiectul asta si Biserica si poate si foarte slab informat.Asta e ignoranta tipica sectantilor. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|