Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2009, 01:10:49
ciprian85 ciprian85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Ști care e partea comică (în realitate tragică)? Adventiștii sunt acuzați că țin "legea veche" (când e vorba de sabat, deși el tine de Legea dintotdeauna a lui Dumnezeu) de către cei ce se laudă că o țin pe cea nouă, în realitate au o multitudine de forme și ritualuri din legea ceremonială.

Desi e tragic adventistii sunt acuzati pe drept!
Nene, desi te lauzi, nu cunosti ortodoxia! Nici un ritual sau ceremonial ortodox nu are legatura cu legea veche! Toate ritualurile sunt fundamentate pe Noul Testament! N-ar strica sa studiezi putin despre Sf.Liturghie(care iti alegi tu: a Sf. Apostol Iacob, sau o alta) sa afli despre insemnatatea fiecarei parti ale acestei Dumnezeiesti Slujbe. O sa iti schimbe radical conceptia.
Vechi 19.11.2009, 01:11:01
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
Interesant e că de la Înviere sabatul nu numai că rămăsese pentru evrei, dar și Neamurile [creștinate] au început să-l serbeze.

O fi o alta secta eretica care serbeaza sambata?
Vechi 19.11.2009, 01:17:06
Senior Member

Implicit

Citat:
Interesant e că de la Înviere sabatul nu numai că rămăsese pentru evrei, dar și Neamurile [creștinate] au început să-l serbeze.
Fals! Nu mai raspandi minciuna! Ai, te rog, un pic de rusine!

Legea Veche si implicit sabatul mai erau tinute doar de o parte a evreilor(numiti farisei crestinati in Sf. Scriptura) ce se aflau in erezie la fel ca si adventistii din ziua de azi.

Iata inca o data motivele intrunirii Sinodului:

5 Dar unii din eresul fariseilor care devenisera credinciosi(crestini) s-au ridicat zicand ca pe aceia trebuie sa-i taie imprejur si sa le porunceasca a pazi Legea lui Moise.
6 Drept aceea, apostolii si preotii s-au adunat sa cerceteze aceasta pricina

In ciuada evidentei vei mai continua sa-i spui negrului alb?

Last edited by ciprian85; 19.11.2009 at 01:21:44.
Vechi 19.11.2009, 01:23:15
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian85 Vezi mesajul
Desi e tragic adventistii sunt acuzati pe drept!
Nene, desi te lauzi, nu cunosti ortodoxia! Nici un ritual sau ceremonial ortodox nu are legatura cu legea veche! Toate ritualurile sunt fundamentate pe Noul Testament! N-ar strica sa studiezi putin despre Sf.Liturghie(care iti alegi tu: a Sf. Apostol Iacob, sau o alta) sa afli despre insemnatatea fiecarei parti ale acestei Dumnezeiesti Slujbe. O sa iti schimbe radical conceptia.
Citește și tu cu atenție Deuteronom și Levitic. O să găsești multe elemente comune (și mă refer doar la cele desființate de Hristos prin moartea Sa).
Vechi 19.11.2009, 01:25:48
Banned

Implicit

Citat:
Fals! Nu mai raspandi minciuna! Ai, te rog, un pic de rusine!

Legea Veche si implicit sabatul mai erau tinute doar de o parte a evreilor(numiti farisei crestinati in Sf. Scriptura) ce se aflau in erezie la fel ca si adventistii din ziua de azi.

Iata inca o data motivele intrunirii Sinodului:

5 Dar unii din eresul fariseilor care devenisera credinciosi(crestini) s-au ridicat zicand ca pe aceia trebuie sa-i taie imprejur si sa le porunceasca a pazi Legea lui Moise.
6 Drept aceea, apostolii si preotii s-au adunat sa cerceteze aceasta pricina

In ciuada evidentei vei mai continua sa-i spui negrului alb?
Fi bun și evidențiază tu prin subliniere în versetele de mai sus unde apare "negru pe alb" sâmbăta și mai ales duminica
Vechi 19.11.2009, 01:33:05
Senior Member

Implicit

Citat:
Citește și tu cu atenție Deuteronom și Levitic. O să găsești multe elemente comune (și mă refer doar la cele desființate de Hristos prin moartea Sa).
Am citit si Deuteronom si Levitic si nu exista nici un element comun intre ritualul crestin ortodox si ceremoniile prezentate acolo!
Te mai rog inca o data studiaza Sf. Liturghie. Sa vezi ce presupune, ce semnifica fiecare parte a celui mai important ritual ortodox. O sa intelegi frumusetea acestei Dumnezeisti Slujbe. O "sa faci un tur" al intregului NT. Din gura si in nestiinta se pot zice multe.....
Vechi 19.11.2009, 01:45:45
Senior Member

Implicit

Citat:
Fi bun și evidențiază tu prin subliniere în versetele de mai sus unde apare "negru pe alb" sâmbăta și mai ales duminica
S-a explicat foarte clar in mesajele anteriore:

In ce priveste celebrarea duminici: a fost celebrata de primii crestini dupa Invierea Mantuitorului(si s-au adus atat argumente Biblice cat si marturii istorice).

In ce priveste sambata: ereticii(condamnati in Sinodul de la Ierusalim) - "din eresul fariseilor crestinati" tineau Legea lui Moise(si implicit si sambata) si Vechiul Legamant si doreau sa le impuna si celorlalti crestini(la fel cum incearca astazi adventistii pe site-uri ortodoxe, si cautandu-ma chiar si acasa). Opinia Apostolilor in cadrul sinodului ti-a fost expusa prin citate, iar pe scurt: Apostolii clarifica faptul ca astfel de practici nu mai sunt valabile.

Dar se pare ca persisti in a spune negrului alb.
Vechi 19.11.2009, 08:46:47
Banned

Implicit

Citat:
S-a explicat foarte clar in mesajele anteriore:

In ce priveste celebrarea duminici: a fost celebrata de primii crestini dupa Invierea Mantuitorului(si s-au adus atat argumente Biblice cat si marturii istorice).

In ce priveste sambata: ereticii(condamnati in Sinodul de la Ierusalim) - "din eresul fariseilor crestinati" tineau Legea lui Moise(si implicit si sambata) si Vechiul Legamant si doreau sa le impuna si celorlalti crestini(la fel cum incearca astazi adventistii pe site-uri ortodoxe, si cautandu-ma chiar si acasa). Opinia Apostolilor in cadrul sinodului ti-a fost expusa prin citate, iar pe scurt: Apostolii clarifica faptul ca astfel de practici nu mai sunt valabile.

Dar se pare ca persisti in a spune negrului alb.
Deci deși nu apare "negru pe alb" o hotărâre privitoare la sâmbătă ori duminică la sinodul din Ierusalim, totuși există. Care este. :))
Vechi 19.11.2009, 09:45:07
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
la fel cum incearca astazi adventistii pe site-uri ortodoxe, si cautandu-ma chiar si acasa

Si astia sunt disperati ca nu mai au "credinciosi"?
Sau au bani de "campanie religioasa"?
Vechi 19.11.2009, 10:54:28
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

1.Crestinii au tinut dintotdeauna duminica.Orice tinere a sambetei a venit pe filiera iudaica, la fel ca si taierea imprejur.Apostolul Ioan zice ca a fost in duh in Ziua Domnului.Toate sursele arata clar tinerea duminicii de cand e crestinismul.
2.Nu exista tinere de Sabat pana la Iesirea din Egipt, iar Sabatul a fost dat iudeilor ca semn al iesirii din Egipt si ca zi de odihna.

9. Însă, dacă i-am scos din țara Egiptului, am făcut aceasta pentru ca numele Meu să nu fie pângărit în ochii neamurilor printre care se aflau ei și înaintea cărora Mă descoperisem, ca să-i scot din țara Egiptului.
10. Scoțându-i din țara Egiptului, i-am adus în pustiu.
11. Și le-am dat legile Mele, le-am arătat rânduielile Mele, prin care omul, care le va ține, va trăi.
12. De asemenea le-am dat și zilele Mele de odihnă, ca să fie semn între Mine și ei, ca să cunoască ei că Eu sunt Domnul, Sfințitorul lor. Iezechiel 20

3.Despre iudei e scris in Osea "voi face zilele lor de odihna sa inceteze" si in Evrei "voi face un Nou Testament, nu ca cel pe care l-am facut cu ei cand i-am scos din Egipt,caci ei nu au ramas in testamentul Meu si Eu i-am parasit".

22. Căci scris este că Avraam a avut doi fii: unul din femeia roabă și altul din femeia liberă.
23. Dar cel din roabă s-a născut după trup, iar cel din cea liberă s-a născut după făgăduință.
24. Unele ca acestea au altă însemnare, căci acestea (femei) sunt două testamente: Unul de la Muntele Sinai, în Arabia, și răspunde Ierusalimului de acum, care zace în robie cu copiii lui;
25. Iar cea liberă este Ierusalimul cel de sus, care este mama noastră. Galateni 4

4.Legea talionului si Vechiul Testament au fost abolite si inlocuite cu Noul Testament.Ca daca Vechiul Testament ar fi fost fara de prihana nu s-ar fi hotarat un Nou Testament,iar Mijlocitorul acestui Nou Testament e Hristos.
5.Daca Iosua le-ar fi adus odihna , atunci nu ar mai fi vorbit Dumnezeu de o alta zi de odihna.Ca lor li s-a zis dinainte, "Nu va impietriti inimile voastre ca in ziua cercetarii in pustiu,acolo unde m-au ispitit parintii vostrii , patruzeci de ani am urat neamul asta si am zis : pururea ei ratacesc cu inima,si ei n-au cunoscut caile Mele,ca m-am jurat intru mania Mea:Nu vor intra in odihna Mea".Cine sunt cei care si-au invartosat inimile daca nu toti cei ce au iesit din Egipt.Iar aceasta noua cercetare s-a facut cand Tatal si-a trimis singurul Fiu ca sa culeaga roadele, cum odinioara a trimis pe prooroci.Si care e odihna asta in care ei n-au intrat, daca nu Iisus Hristos, odihna adusa de Iisus Hristos?
De aceia Dumnezeu hotareste din nou o zi, Astazi.Care e ziua aceasta, a dezrobirii, daca nu ziua Domnului Iisus Hristos si ziua invierii din morti prin care putem zice "Astazi" si prin care suntem impacati cu Dumnezeu prin care putem beneficia de Duhul cel Sfant?

Dar Eu vă spun adevărul: Vă este de folos ca să mă duc Eu. Căci dacă nu Mă voi duce, Mângâietorul nu va veni la voi, iar dacă Mă voi duce, Îl voi trimite la voi. Ioan 16:7

14. Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră.

17. Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credința voastră, sunteți încă în păcatele voastre; 1Corinteni 15

6.Exista odihna fara Iisus Hristos cel adevarat,Dumnezeu din veac, prin care s-a intemeiat lumea,Cel care a venit la vreme sa ne rascumpere din pacat?

4. Căci dacă cel ce vine vă propovăduiește un alt Iisus, pe care nu l-am propovăduit noi, sau luați un alt duh, pe care nu l-ați luat, sau altă evanghelie pe care nu ați primit-o, - voi l-ați îngădui foarte bine. 2Corinteni 11

8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! Galateni 1

7.Aveti voi adventistii odihna, cei care credeti ca Iisus Hristos e Mihail?Cei care nu tineti nici odihna evreilor si nici odihna crestinilor?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12