Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2009, 20:37:11
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Patru posturi pentru materialul asta?

In afara datelor aproximative, gen Policarp episcop de Smyrna din sec II si versetele biblice , totul este o mare abureala de un obiectivism fortat.Nu am inteles pana la urma ce credea individul asta despre sufletul dupa moarte?

Solomon : “Mai de preț este un nume bun decât untdelemnul cel binemirositor și ziua morții decât ziua nașterii.”

Pavel : “Căci pentru mine a trăi este Hristos șl a muri este un câștig”
Vechi 16.11.2009, 22:44:12
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Patru posturi pentru materialul asta?

In afara datelor aproximative, gen Policarp episcop de Smyrna din sec II si versetele biblice , totul este o mare abureala de un obiectivism fortat.Nu am inteles pana la urma ce credea individul asta despre sufletul dupa moarte?

Solomon : “Mai de preț este un nume bun decât untdelemnul cel binemirositor și ziua morții decât ziua nașterii.”

Pavel : “Căci pentru mine a trăi este Hristos șl a muri este un câștig”
Da ,peste tot numai abureli .De ce sa mai gindim .
Sensul parabolei Domnului Isus este de a ne trimite la ce ne spune Scriptura despre credinta in Cel care va invia din morti ca sa ne aduca la viata vesnica,despre care vorbesc si proorocii si nu de a demonstra existenta raiului in care ajung sufletele separate de trup.
Sensul care il dati e fortat si pierdeti mesajul central al Mintuitorului.

Domnule ,fara creierul fizic,biologic , nu constientizezi ca esti un suflet sau ca ai un suflet.
Daca creierul nu mai e fizic , cum mai stii de suflet?
Contraziceti si ce spune stiinta.
Poate ar trebui sa va indreptati mai mult la ce semnifica duh bun si duh rau,care nu sint folosite in stiinta ,dar spiritual Scriptura spune ca sint ceva care ne influienteaza.
Duhul lui Dumnezeu sau duhul lui Satan.
Vechi 17.11.2009, 10:18:37
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha Vezi mesajul
Da ,peste tot numai abureli .De ce sa mai gindim .
Sensul parabolei Domnului Isus este de a ne trimite la ce ne spune Scriptura despre credinta in Cel care va invia din morti ca sa ne aduca la viata vesnica,despre care vorbesc si proorocii si nu de a demonstra existenta raiului in care ajung sufletele separate de trup.
Sensul care il dati e fortat si pierdeti mesajul central al Mintuitorului.

Domnule ,fara creierul fizic,biologic , nu constientizezi ca esti un suflet sau ca ai un suflet.
Poate ar trebui sa va indreptati mai mult la ce semnifica duh bun si duh rau,care nu sint folosite in stiinta ,dar spiritual Scriptura spune ca sint ceva care ne influienteaza.
Duhul lui Dumnezeu sau duhul lui Satan.
Si ce reprezinta Iadul din parabola , dar sanul lui Avraam?
Vechi 17.11.2009, 10:41:11
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Si ce reprezinta Iadul din parabola , dar sanul lui Avraam?
În primul rand, termenul biblic este "locuința morților" [hades]. Iad, are altă conotație pentru români.

"Sânul lui Avraam" era un loc mitic în care evreii [din timpul Domnului Hristos] credeau că ajung după moarte.
Vechi 17.11.2009, 10:54:30
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
În primul rand, termenul biblic este "locuința morților" [hades]. Iad, are altă conotație pentru români.

"Sânul lui Avraam" era un loc mitic în care evreii [din timpul Domnului Hristos] credeau că ajung după moarte.
si ce reprezinta aceste doua locuri in parabola, iara faci eschive sectar sambatas?
Vechi 17.11.2009, 11:01:19
Banned

Implicit

Citat:
si ce reprezinta aceste doua locuri in parabola, iara faci eschive sectar sambatas?
Sunt două locuri în care în concepția [nemuririi sufletului] evreilor ajungea cineva după moarte.

Puțină atenție la formula de adresare! Vezi că Îl faci "sectar sâmbătaș" și pe Domnul Sâmbetei - Iisus Hristos. Cum mi te adresezi mie s-ar putea să ți se ierte, dar cine-L hulește pe Hristos, nu știu cum va fi (în condițiile nepocăinței)...
Vechi 17.11.2009, 11:05:11
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Sunt două locuri în care în concepția [nemuririi sufletului] evreilor ajungea cineva după moarte.

Puțină atenție la formula de adresare! Vezi că Îl faci "sectar sâmbătaș" și pe Domnul Sâmbetei - Iisus Hristos. Cum mi te adresezi mie s-ar putea să ți se ierte, dar cine-L hulește pe Hristos, nu știu cum va fi (în condițiile nepocăinței)...
hai hai daca nu esti in stare sa raspunzi la intrebari , valea! ; vorbaria goala e pentru coate-goale;
Vechi 17.11.2009, 11:09:41
Banned

Implicit

Citat:
hai hai daca nu esti in stare sa raspunzi la intrebari , valea! ; vorbaria goala e pentru coate-goale;
Corect:

36 Vă spun că pentru orice cuvânt deșert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecății.
37 Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, și din cuvintele tale vei fi osândit.
Vechi 17.11.2009, 17:27:19
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha

Măi, voi nu mai știți ce tromboane să scoateți ca să ieșiți voi deasupra. De fapt pe voi nu vă interesează adevărul, ci scrieți pe aici doar ca să găsiți aprobare pentru doctrina infectă adventistă!
Auzi acolo, "dacă creierul nu mai e fizic, cum mai știi de suflet" ?
Dar de vorba Mântuitorului ai auzit?

Ioan 3.12 "Dacă v-am spus cele pământești și nu credeți, cum veți crede cele cerești?"
sau:
1 Tim 6.20 "Timotei, păzește comoara ce ți s-a încredințat, depărtându-te de vorbirile deșarte și lumești și de împotrivirile științei mincinoase, 21.Pe care unii, mărturisind-o, au rătăcit de la credință. Harul fie cu tine! Amin."

Oare sfântul Pavel de ce nu și-a pus problema existenței creierului atunci când a spus:
Filipeni 1.23 "Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; 24.Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup. "

sau însuși Mântuitorul:
Ioan 11.26 "Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? "
Vechi 17.11.2009, 19:38:55
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

tricesimusseptimus vad ca ai admis:""Sânul lui Avraam" era un loc mitic în care evreii [din timpul Domnului Hristos] credeau că ajung după moarte."Trebuie sa continui eu ca evreii credeau si intr-un loc numit Locuinta mortilor.Deci evreii credeau ca dupa moarte mai exista ceva inainte de inviere.Tu aici contrazici tot ce ai adus din The Jewish Encyclopedia:).(desi ai facut paranteza ca doar "din timpul Domnului Hristos",eu nu cred ca doar din acest timp,ci dintotdeauna).Ma mira sa vad asta,vad ca progresezi.Pana la urma sa inteleg ca evreii nu credeau in moartea sufletului cum ati spus voi,ci ca vor ajunge undeva dupa moarte,si cum altcumva daca nu cu sufletul,pentru ca trupul este supus putrezirii,iar duhul "pleaca la Dumnezeu care l-a dat"?Si daca acest loc era mititc,adica de domeniul fabulosului,al fantasticului,eu tot ma intreb si tot nu inteleg,de ce nu le-a spus nimeni evreilor sa nu mai creada in asemenea povesti.Isus in schimb mai accentueaza si mai tare "acest mit" cum il numiti voi intr-o pilda.Sa fim rationali putin si ne dam seama de ce nu le-a combatut nimeni.E simplu,pentru ca acele locuri chiar existau si exista.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17