Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2009, 13:01:19
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Am să amintesc doar de sâmbătarii din arealul nostru: sabatarienii transilvăneni. Două dintre principalele lor crezuri erau credința în revenirea iminentă a lui Iisus Hristos și sărbătorirea Sâmbetei ca zi de odihnă săptămânală conform celor Zece Porunci. Avându-și originile pe la 1524, aceștia s-au dezvoltat în paralel cu lutheranii și unitarienii, Giorgio Blandrata, medicul principelui transilvan, nobilul Eössi András, și poliglotul învățat Simon Pécsi, fiind principalii mentori.

Nu au încălcat porunca a II-a deoarece ei nu au făcut acele reprezentări cu scopul de a se închina lor, de a-și face cruce înaintea lor, de a le pupa, etc. Aceste lucruri le condamnă porunca a II-a. Dacă dorești amănunte, creează un nou topic să nu divagăm.
Nu ti-e familiara atitudinea lui David fata de Chivot cand a reintrat in posesia lui?

Am "googlalit" si eu un pic despre sambatarii transilvaneni , i-am vazut mai mult pe siteuri adventiste mentionati si pe niste siteuri dubioase; altii?
Vechi 14.11.2009, 00:29:00
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Am "googlalit" si eu un pic despre sambatarii transilvaneni , i-am vazut mai mult pe siteuri adventiste mentionati si pe niste siteuri dubioase; altii?
În concepția ta tot ce nu se găsește în Sfanta Tradiție și în sfântul Google e de natură dubioasă.

http://www.cleverbooks.ro/carte/misc...omania--i17265
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12